Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Seger mot Vendelsö 9-5

Inlagd: 13 februari 2016, kl 22:20

Krönikören vaknar till efter lördagen starka insats mot serieledaren Vendelsö i Strandhallen. 9-5 slutar en märklig match som dominerades av domarna....

Hemmamatch i Strandhallen mot Serieledaren Vendelsö, ett lag som vi haft svårt för under åren. Höstens möte slutade med klar hemmaseger i trånga Vendelsömalm, dock var vi då endast 6 utespelare och stod ändå emot bra i 60 min.

Lite andra förutsättningar nu med fullt lag och ett antal tillskott i laget efter jul. Wedin och Westerberg är två starka kort och den rutinerade Thomas Trassel Rockström må vara aningen lastgammal, men rutinerad och vass med fina uppspel.
TJ, lite småskadad men på glatt humör bemannade sekretariatet och utan en krasslig Christian som coach mönstrade vi 10 mannar ute och Törna i kassen.
Vårt favoritdomarpar skåningen och Osmanovic bådar inte gott med matchen drar igång i ett högt tempo och vi drar nytta av det när Jonas hittar Wedin med en diagonalare som skär igenom och Wedins direktskott är lysande. I bortaburen står en gammal bekant, Coco Granato som aktat SIBK:s bur i tidernas begynnelse. 1-0 och vi har kommandot för att sedan tappa det efter 4 min då nr 3 lyckas få in 1-1 ganska enkelt bakom en passiv Törna. SIBK trummar dock på och efter ett anfall från hörnet hittar Westerberg nästan rätt ed ett vinkelskott som studsar ut och returen hugger den gamle Mads på som i fornstora dar och lyckas få in 2-1 på halvvolley eter ca halva första perioden. Strax efter i nästa byte för samma lina startar en taggad Mads en ordväxling med nr 7 i bortalaget, en cockig jävel som ägnar fokus på fel saker och i samma veva hittar Trassel Johan till höger och 3-1 sitter längs marken under Coco. Lite palaver följer och domarna meddelar att de kommer döma hårdare minsann om vi inte sluta munhuggas och kommentera domslut. Fine... Vendelsö reducerar med ännu ett inte otagbart mål där B9 lyckas lyfta in ett inspel från bakom mål. Det blir nu lite rörigt när Wedin åker på en dubbelutvisning efter munhuggeri med nr 11, helt enligt domarnas nya linje. Vi går till pausvila med en 3-2 ledning som kunde varit större då vi helt klart har bra chanser och grepp om spelet.
I början av andra åker Trassel på en svängom på kanten och fastnar i sin kille vilket leder till en tvåa för oss. Vi reder ut boxplay och minuten efter hittar Mads Johan snett bakåt i mitten och 4-2 sitter säkert även denna gång under en ganska ihålig Coco. Spelet har inte hårdnat men väl domarnas nivå, efter 9.02 åker Jonas ut på en tvåa i en dubbelutvisning där deras nr 4 tar en eftersläng. Strax efter får vi spela 4-3 när de tar ytterligare en tvåa och efter ett långt rull kan Persson pricka in 5-2 på halvvolley efter fin ass av Mange S. Acke åker på en tvåa strax efter och nu är det vilda västern borta vid TJ i sekket. Vi reder ut detta också och Johan kan istället trycka in 6-2 med ett mäktigt skott i vänstra krysset efter Trassels fina ass på kanten. Wedin avslutar vår andra period på botbänken efter osportsligt flåsande, Vendelsö är dock usla i PP eller så är det vi som är vassa i boxen. Törna har spelat upp sig och håller nollan i andra perioden trots ett antal minuter i boxplay, lysande av den mer och mer tända räven.
Tredje perioden början och domarna har tappat vettet fullkomligt. Jonas åker på en ny tvåa efter att bortaspelaren fallit som en fura i hörnet, Anders följer upp med ett "slag" mot klubban när han petar lite mot bollen och vips är det 5-4 igen, nästan 4 minuter i rad i början av perioden. Vi hller dock emot och när Acke fångar upp en förlupen boll och kontrar slutar det med en straff för oss som den nämnde säkert sätter efter en stenhård avslutning nere till höger, 7-2 och ridå... eller...? Inte riktigt B4 piskar in 7-3strax innan vi blir fulltaliga men minuten senare svarar Johan med 8-3 efter ett fint inspel av Kangas från hörnet. Utvisningshysterin fortsätter när Anders tränger ut en kille över sargen, detta följs av Jonas som trycker till framför mål, dock åker borta nr 5 ut i samma veva och det är populärt och föga ensamt borta vid TJ som skriver så pennan glöder. Det börjar bli en fars när domarna hittar förseelser som inte är utvisningar, spelet blir sönderryckt. I spel 4-4 sätter B10 8-4 och det kunde blivit skakigt om inte Johan direkt svarar med 9-4 efter att Kangas återigen hittat honom från hörnet. Vår skyttekung trycker in bollen högt på Coco och det känns som spiken i kistan även om det kvarstår ca 7 minuter.
Bortalaget har dock givit upp en aning, visserligen får de in en reducering till 9-5 som blir slutresultatet, detta trots att vi för spela 3-5 i nästan 2 minuter då Acke (avstånd)och sedan Jonas (hårt spel) avslutar matchen med varsin tvåa. Vi defilerar och vinner klart mot ett frustrerat Vendelsö som inkasserar sin första förlust. Lite Deja-vu då vi i en match mot de då suveräna serieledarna Älta åsamkade dem deras enda förlust (7-3) den säsongen i en trång Stavsborgshallen för snart 5 år sedan... Denna vinst var dock säkrare och utan domarnas totala haveri hade vi vunnit säkrare denna dag.
Positivt över hela bredden, med topp i Törnas målvaktspel de sista två perioderna. Vi minns en monsterräddning ala Ronny Hellström när han slänger sig i sidled och styr bollen över ribban när en frispelad bortaforward som bara skall trycka in bollen på en sidledspass. WOW!!! Westerberg dominerar med 5 kassar och psykologiskt viktiga mål till 8-3 och 9-4 efter att Vendelsö krupit närmare. Även bra jobb av båda kedjorna där Firma Wedin, Persson och Acke står för varsitt viktigt mål i olika delar av matchen. Backarna höll ute spelet runt målet och boxplay för betecknas som lyckat efter endast ett insläppt mål i BP på ett ganska stort antal minuter även om det ofta blev 4-4 spel då och då...
Nu har vi chansen att avsluta serien med ett dubbelmöte mot Malmen, två matcher som avgör om det blir mellanmjölk eller serietopp denna säsong. Vi möter sedan Tullinge hemma och avslutar mot Sörskogen borta.
Forza SIBK!!!
/Krönikören


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2020-02-27
Besökare
129924
Genereringstid
0,0469 sekunder