Skötsel av skydd och skridskor.

Hjälmen.

Böj aldrig tillbaka en gallertråd. Kolla regelbundet att halsremmen och alla skruvar sitter fast ordentligt. Om någon skruvständigt vill lossna kan du prova att fixera den med t.ex. färglös nagellack. Använd alltid originalskruvar. Gallret måsteockså synas regelbundet. En kraftigt böjd gallertråd kan gå av nästa gång den träffas av en puck. Därför bör du bytagaller om så är fallet. Försök aldrig att böja tillbaka gallret, då försvagas det ännu mer. Hjälmen är en färskvara Se uppmed stora och djupa repor i hjälmen. Det kan vara början till en spricka. En hjälm ska betraktas som en färskvara ochdärför bör du inte köpa en begagnad hjälm.

Skridskorna.

När du avslutat matchen eller träningen kan du spola av skridskoskenan med varmt vatten och sedan torka av med entygtrasa. I annat fall riskerar du att skenan blir angripen av rost. Ett fel som många spelare gör är att sätta påskridskoskydden direkt efter avtorkning. Men det ska du inte göra. I skridskoskydden finns sannolikt issörja som gör attskenorna blir blöta igen. Låt därför skridskorna och skydden först torka ordentligt innan du sätter på skydden. Det är intebara utsidan av skridskon som måste torka utan också insidan. Om du lyfter på innersulan kan du se nitar som hållerihop skena och sko. Tränger fukt in under sulan kan nitarna rosta, risken finns då att skenan lossnar. Därför ska du alltidefter ispassen ta ur innersulan, lossa snörena och vika över plösen så att skridskon får torka ordentligt på insidan. Bästtorkar skridskorna om du hänger dom upp och ned.

Även skridskoskydden måste skötas om. Oftast samlas issörja, grus och småsten på insidan av skydden. Rengör du inteskydden finns risk att skenan tar skada. Det är inte ovanligt att en liten sten gör ett hack i skenan. Fukt kan då tränga inoch orsakar att en flisa faller av. I slutändan kan detta leda till ett brott på skridskoskenan. Du kan enkelt testa omskydden är rena genom att dra en tops längs med insidan av skydden. Ha därför som rutin att regelbundet skölja avskydden med hett vatten, minst en gång i veckan.

Gör också regelbundet en noggrann koll av hela skridskon. Titta så att inte skenan är sned. Kontrollera snörena och byt igod tid. Det är inte så roligt om ett snöre går av 5 minuter innan match. Slutligen, lossa skridskosnörena ordentligt ochvik upp plösen när du ska ta av dig skridskorna. Fötterna ska lyftas ur skridskorna, inte dras av. Om du följer dessa rådkommer garanterat dina skridskor att hålla längre.

Handskar.

Låt handskarna torka ordentligt mellan ispassen. För att påskynda torkningen och ta bort dålig lukt kan du strö på litebarntalk inuti och utanpå handsken. Om handsken skulle gå sönder kan du klippa till en bit sämskskinn (finns påbensinmackar) och klistra fast den från insidan med kontaktlim. Hål i handsken behöver inte betyda slutet. Du kan ocksåförebygga hål genom att limma på en bit sämskskinn på de ställen där handsken börjar bli skör.

Övrig utrustning.

Halsskydd, suspensoar och armbågsskydd etc. är tvättbara och kan tvättas i maskin, även benskydden kan tvättas.Smutsiga och svettiga skydd kan orsaka eksem och infektioner som i värsta fall kan hålla dig borta från spelet i veckor.

Skydden tvättas enklast tvättmaskin på 30 grader C, var sparsam med tvättmedel. För att inte riskera att tvättmaskinentar skada och att grafiken på skydden försvinner kan du lägga skydden i en tvättpåse.

Edit Thor


Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Egna sidor
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

Information
Senast uppdaterad
2015-05-15
Besökare
265456
Genereringstid
0,0313 sekunder