BK Playax  

Baltiskan stängd till 7/2

Inlagd: 23 januari 2021, kl 12:56

Viktiga besked kom igår: Baltiskan är stängd för spel till 7/2 och SvBF publicerade sina alternativ till seriespelet.

Jan har redan mailat ut till alla angående Baltiskan. Fritid Malmö avvaktar och ser om den positiva trenden med mindre smittspridning är bestående och kan tillåta att idrottshallarna öppnar igen för spel. Nytt beslut tas 7/2, men vi kan alltså inte träna på Baltiskan förrän tidigast tis 9/2. Vi som vill spela kör vidare nu på tisdag 26/1 i Svedala.

Tycker också att ALLA snarast skall gå in och läsa på Swebowl om SvBF:s tre olika scenarier för seriespel. Så här skriver man:Nationella serien 2020/2021 – Återstart med Scenarierna 5-6-7

Följande tre scenarier är de som SvBF jobbar med för tillfället och utifrån de beslut som myndigheterna har tagit för att begränsa smittspridningen. Nya scenarier kan bli aktuella utifrån samhällssituationen och styrelsen har inte bundit sig till enbart dessa tre scenarier.

Scenario 5, enligt nuvarande styrelsebeslut, där återstarten sker tidigast den 6-7 mars. Med undantag för påsklovet och 1-2 maj, blir det spel varje helg fram till 30 maj, då serien tar sommaruppehåll. Sedan återstartar serien den 28-29 augusti.

Enligt denna planering startar en förkortad säsong 2021/2022 i mitten av november med ett reducerat antal omgångar mot en vanlig säsong för att bli färdigspelad i normal tid, maj 2022.

Scenario 6 bygger på scenario 5 men med en senare start, 10-11 april. Enligt denna planering startar en förkortad säsong 2021/2022 i januari 2022 med ett reducerat antal omgångar mot en vanlig säsong för att bli färdigspelad i normal tid, maj 2022.

Scenario 7 är att den pågående serien inte kan återstartas förrän tidigast hösten 2021 och för att den ska kunna spelas klart utgår säsongen 2021/2022 helt och hållet.

Styrelsen och sportchefen tittar redan på vad de tre alternativen innebär för vår verksamhet. Det som är fullständigt klart är att den påbörjade serien 20/21 skall spelas färdig. Anledningen till detta är att vi ju skulle haft en serieomläggning till 12-lagsserier redan i höstas och att Seriekommittén vill ha denna genomförd så snart som möjligt, och för detta krävs en "fullspelad" säsong.


Klicka gärna också på länken "Scenarioinformation21" på Swebowl! Här kan man se ett kalendarium med matchhelger inplacerade utifrån vilket scenario det blir. Alt 5 och 6 innebär alltså spel i maj och sedan nystart i slutet av augusti.

Styrelsen kommer att hålla er fortsatt informerade om vad som händer, men för tillfället är det alltså inte möjligt att spela på Baltiskan. Vet att man håller på att räkna kvadratmeter etc för ett öppnande, men det är inte klart när detta sker.

Tillbaka


Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Egna sidor
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2021-09-27
Besökare
300818
Genereringstid
0,0469 sekunder