Lindarna speedway grundades 1968 av Leif Lundqvist och Håkan Gustavsson, den senare pappa till den mer kända ”Henka” som kört VM speedway och mycket mer. Tidigt i Juni kunde man köra premiären efter ett gediget arbete av klubbens medlemmar.

Hagalund där banan ligger var ett träsk innan banan byggdes och vissa av ”de äldre” använder sig av uttrycket ”träsket” när dom pratar om banan.

Banan mäter i dag 304m/varv, raksträckor 35m, Kurvradie 30m, kurvbredd 14m och materialet är ”Kvarntorp”, en blandning av grus/sand, lera och en del yrkeshemligheter. Staketet är av typen ”nät” uppbyggt med 45X45 regel som stomme och klätt med PVC duk, betydligt mer skonsamt att köra emot än dom tidigare sargerna som egentligen var mer lik en hockey rink.

Banrekordet är 58.4 sek satt av Peter Karlsson Kaparna 23 Juli 2003.

Genom tiderna har Lindarna kört olika serier, man körde under en tid som farmarlag till

Smederna (Eskilstuna), då som nu ett elitlag.


2003 anlades en knattebana inuti den stora för att möjliggöra en utveckling för klubben och naturligtvis en möjlighet för ungdomar att börja köra speedway, tyvärr är endast 1 tävling körd på knattebanan. Klubben har som mål att få igång en träningsverksamhet för knattar & ungdomar så snart som möjligt.


I Lindarnas väst har b.l.a Cacimier Nilsson och Tommy Steen kört, Cacimier gjorde många säsonger i Lindarna och Tommy Steen gick vidare till Indianerna och körde där elit speedway som lagkapten, genom åren har man som publik fått se många storheter på speedway banan i Lindesberg.

Det finns många som genom olika insatser betytt mycket för klubben genom åren, det är inte bara som förare man bygger en klubb, det behövs en mängd människor med olika skicklighet för att kunna existera precis som i vilken annan klubb, alla dessa människor förtjänar att hedras, ingen nämnd ingen glömd.


I maj ett antal år kördes det VM kval på Hagalund, det har även körts ett flertal SM kval , tyvärr fick det sista avbrytas då banmaterialet för dagen inte höll måttet, något som även kan hända stora klubbar ex då GP speedway i Tyskland fick ställas in helt p.g.a banans skick.


På 2000 talet kom det krav på sk luftstaket, en ren säkerhetsåtgärd för förarna som under ett antal år efter införandet diskuterades med resultat att reglerna ändrades/justerades, tyvärr blev denna säkerhetsåtgärd början till ”slutet” för ett antal små klubbar då kostnaden ligger närmare ½ miljon i inköp.

Ett antal banor har lagts ner, rivits och kanske kommer dom aldrig att byggas upp igen, dock har Lindarna speedway med stooor vilja och envishet kämpat sig kvar men det är många år sedan det kördes tävling på Hagalund,

Banan är besiktad och godkänt för träningsverksamhet, några veteraner och eldsjälar kör sina gamla cyklar på träningsdagar, det körs även under MCHK rundbana en träff för veteraner i form av regularitet, där man tävlar mot sig själv på tid, en välbesökt och uppskattad tillställning.

PROVA PÅ SPEEDWAY

Dom dagar då banan är öppen för träning sön 10-13 finns möjlighet att för en liten slant beroende på ålder, maskin mm prova på tjusningen/svårigheten med speedway, du får låna utrustning om du inte har själv, vi har en genomgång med dig om hur speedway går till och lotsar dig så säkert som möjligt till en rolig upplevelse.

Vi ser helst att du ringer oss innan och sällskap större än 5 pers eller vid särskilda behov/krav behöver vi förbereda ”en tid”.

Vill du komma och ”titta” lite så är du naturligtvis mycket välkommen.


Mvh Lindarna Speedway.

Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
ANDERSSONS SVETS OCH TRANSPORT

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2021-05-09
Besökare
85829
Genereringstid
0,0313 sekunder