Information

Klubbinfo

Internetadress: www.lagsidan.se/kifhockey
Klubbnamn: Kallhälls IF
Arena: Kallhälls Ishall
Färger: Röd och vit
Klubbens hemsida: http://www.lagsidan.se/kifhockey
Landskap: Uppland
Förbund: Stockholms Ishockeyförbund
 
Besöksadress: Källtorpsvägen 72
Postadress: Järfälla
Telefon:
Fax:
E-postadress: kifhockey68@outlook.com
Plusgiro/Bankgiro: 716962-6
Organisationsnummer:

Siteinfo

Webmaster: Håkan Nordin
E-post: hakan.nordin@telia.com
Anmäld: 2007-02-07
Senast uppdaterad: 2021-02-07
Besökare: 207180
Besökare (år): 4329
Besökare (mån): 611


Historia

Kallhälls IF – en kort historik:
På initiativ av en grupp föräldrar bildades Kallhälls Idrottsförening (KIF) den 6 maj 1968 i en källarlokal på Rondellen 24 i Kallhäll. De två första hockeysäsongerna bedrevs verksamheten på en rink med naturis vid Källtorpskolan. Där anordnades också den första KIF-Cupen för ungdomslag.

Föreningen spelade redan från början med flera lag i den då populära S:t Erikscupen för ungdomslag och ganska snart började man också planera för seriespel med ett senior-lag. Detta blev verklighet då man år 1970 kunde flytta över verksamheten till den konstfrusna rinken på Bolindervallen vilken invigdes med en match mellan ”gamla Tre Kronor” och en kombination av spelare från Kallhälls IF och Jakobsbergs GoIF. I Tre kronor spelade bl.a. Sven Tumba, Rolle Stoltz, Lasse Björn, Tjalle Mild och bröderna Tvilling. Den konst-frusna rinken bidrog till ett ökat hockeyintresse i närområdet och antalet ungdomslag ökade kraftigt i alla åldrar. Med inriktning på bredd-verksamhet utan direkt elitsatsning nåddes flera toppresultat i S:t Eriks-cupen. KIF har också fostrat ett antal spelare som gått vidare till elitlag och spel i högre divisioner.

År 2000 invigdes Kallhälls Ishall vilken byggts upp över den gamla rinken genom ideella och frivilliga arbetsinsatser från föreningens med-lemmar samt med ekonomiska bidrag från sponsorer. Fokuseringen på en bred verksamhet fortsatte men an-talet spelare i ungdomsgrupperna blev färre och inför säsongen 2008/2009 slussades föreningens ungdomsspelare över till grann-föreningen Järfälla HC.

Kallhälls IF har idag seriespelande lag i division 4 (A-lag), Damettan östra samt Veteraner i ålders-grupperna +35 och +45. Föreningens målsätt-ning är att, under de närmaste säsongerna, åter bygga upp en ungdomsverksamhet och då initialt med en skridskoskola och hockey-skola för flickor och pojkar.


Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
Ramirent AB
Gustrings El AB
Erikssunds El AB

Information
Senast uppdaterad
2021-02-07
Besökare
207180
Genereringstid
0,0313 sekunder