Årskurs 8 Åkerö skola 2014-2015  

Info bakning samt julmarknad

Inlagd: 14 november 2014, kl 18:08

Som ni kanske har sett har vi lagt ut förfrågan om bakning via Facebook-gruppen Åkerö skolas Demokratiresa HT15, då kom ju såklart en del följdfrågor. Här kommer all info angående bakning och Julmarknader så alla kan få samma info.

Gå gärna med i FB-gruppen om ni inte är med, där kommer snabb-info. Men vi vet att inte alla är med där, därför lägger vi också ut information på lagsidan.se samt skickar mail till de som har lämnat sina e-postadresser.
Bakning
Vi har hyrt (gratis) bystugan i Ålkilen den 23/11 samt 13/12. Där ska vi med gemensamma krafter baka så mycket tjockbulla vi bara hinner och kan, för att sälja på julmarknaderna. Annica Olsson är boss där. Både elever och föräldrar kan vara med, det är en fördel om det kommer några som är vana bagare och gräddare, men inget krav. Det går bra att komma halvdag också. Tider får ni efter anmälan. Anmäl er gärna som städare efter bakningen om ni inte vill baka. Medtag förkläde, innerskor och fika/mat. Vi fixar ingredienser från kassan eller via sponsorer. Anmäl er till Annica via FB, mail anni.m.olsson@gmail.com eller SMS 076-822 17 75. Först till kvarn gäller……
De som väljer att inte vara med vid dessa tillfällen måste baka själva. Tjockbulla, saffransbröd eller annat som är bra att sälja på en Julmarknad. Riktlinjer för hur mycket som ska bakas är: en sats saffransbröd på 0,5 l, lägg 10 bullar, katter/påse eller 1 längd/påse eller tjockbulla på 3 l, lägg 2/påse (ca 12 påsar), annat som bakas gör motsvarade mängd, 5-7 påsar med morotskaka, chokladrutor mm. Knyt gärna med ett rött band eller något annat juligt, så det blir lite fint! Skriv gärna vad det är i påsarna, om det innehåller nötter t ex.
Leksand, Gärde och Siljansnäs eleverna bakar till Julmarknaden i Leksand 1:a advent 29-30/11 och Insjöeleverna bakar till Julmarknaden i Insjön 14/12. Det går bra att frysa in brödet innan. Leverera brödet på morgonen till julmarknaden eller till någon som har en stor frys som kan leverera ert bröd också, det får ni fixa med själva. Till Leksand går det ju även att leverera en liten del under dagen på lördagen eller på söndagen.
Julmarknader
Leksand: Julmarknad 1:a advent 29-30/11. Här kommer ett schema för eleverna som ska stå och sälja. Självklart kollar vi av med påspackningsschemat på Coop. På Coop kanske det blir extra jobb denna helg eftersom det är mycket folk i Leksand då.
Insjön: Julmarknad 14/12, även här kommer ett schema ut till eleverna. Här har vi blivit tillfrågade att sälja grillad korv, glögg mm.

Tillbaka


Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet

Information
Senast uppdaterad
2016-09-12
Besökare
152316
Genereringstid
0,0156 sekunder