Uddamålsförlust i seriepremiär

Inlagd: 11 september 2021, kl 17:09

Det blev en knapp förlust i bortapremiären mot AIK för VIKs J20. Hemmalaget drog det längsta strået och vann en jämn premiärmatch med uddamålet 5-4 (2-0, 1-1, 2-3).

Trots förlusten var coach Jonathan Thorsell ändå nöjd med flera delar av insatsen och spelet, även om starten inte var den man önskade.

- Nej, så här spontant så känns det lite som att vi slarvade bort möjligheterna i början av matchen och satte oss i en svår situation. Vi var lite passiva på deras första mål och sedan i deras powerplay så gav vi dem lite för mycket tid. Men jag tyckte att vi oftast gjorde jobbet så som vi skulle både bakåt och framåt. Vi träffade vårt presspel bra i första vågen och agerade oftast aggressivt i egen zon. Men emellanåt så slarvade och tjuvade vi lite med dessa saker och då blev vi sårbara och gav dem möjligheter att skapa ytor. Men efter starten så tyckte jag ändå att vi successivt åt oss in i matchen, förutom när vi tar några utvisningar som gjorde att vi fick lite uppförsbacke igen, och stod upp bra. Trots starten så gav killarna inte upp utan krigade på och vi kom ju igen och gav dem en match hela vägen in i kaklet. Vi vann tredje och gjorde en bra avslutning där vi spelade mycket mer aggressivt. Så, utöver vår forcering i tredje var det desperationen som vi visade på slutet som vi tar med oss från den här matchen. Den desperationen måste vi visa under hela matcherna, kommenterade Jonathan.

AIK- Västerås 5-4 (2-0, 1-1, 2-3)

Målskyttar:
2-1 Gustav Lagerlöf assisterad av Filip Wiberg och Linus Mattisson
4-2 Filip Wiberg assisterad av Linus Mattisson och Gustav Lagerlöf
5-3 Hugo Frylén assisterad av Linus Jacobsson
5-4 Gustav Lagerlöf assisterad av Linus Jacobsson och Gabriel Kangas

Skottstatistik:
26-21 (9-8, 10-8, 7-5)


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
S P O N S O R E R

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2021-10-17
Besökare
610429
Genereringstid
0,0313 sekunder