Seger borta mot Södertälje

Inlagd: 2 september 2021, kl 01:02

Västerås J20 tog en ny seger när man besegrade Södertälje med 4-1 på bortais i Scaniarinken på onsdagen. Detta var lagets fjärde raka seger, men det var den första som togs under ordinarie tid.

Matchen var jämn och lite böljande i de första två perioderna. VIK inledde starkt och gjorde 1-0 genom Erik Thorwalls och 2-0 satte Marcus Lindström. I den andra halvan av första kom SSK igen och reducerade till 2-1 i mitten av perioden. I den andra inledde VIK ånyo starkt och ökade på ledningen till 3-1 genom Hugo Frylén. Matchbilden i den andra var snarlik den första och SSK pressade på för en reducering men VIK var tighta bakåt. I den tredje kom VIK återigen ut starkt men till skillnad från de första två perioderna bibehöll man trycket och disciplinen under hela perioden. Efter halva perioden gjorde man det matchavgörande målet när Oscar Gustavsson satte 4-1. Efter detta kontrollerade VIK händelserna och tog en mycket välförtjänt seger. Coach Jonathan Thorsell var nöjd med lagets insats:
- Ja, det var ju kul att få ta den första segern under ordinarie tid. Vi började bra med fart och energi och spelade inledningsvis riktigt bra. I andra halvan av första började vi tjuva lite och gick för mycket på chans. Första perioden var tydligt delad, och de fick andra halvan dit de ville. Andra var en fortsättning av första. Vi kom ut rejält och spelade färdigt situationerna, men sedan upprepade sig mönstret och vi uppträdde lite slarvigt mot slutet. Vi spelade mer på reaktion än aktion, så den andra gick väl spelmässigt till SSK, även om vi vann den målmässigt. Vi skapade några bra lägen och nöp någon av chanserna, vilket gav oss energi till tredje. Resultatet efter två perioder speglade kanske inte upplevelsen av matchen, men sedan hände det saker. Ian gjorde också en mycket bra match mellan stolparna och gav oss möjlighet att vara med även när vi tappade lite av spelet. Vi behövde inte säga så mycket i sista pausen, killarna pratade ihop sig och kom sedan ut och gjorde en riktigt bra avslutande period. Nu var det rejäla känslor, aggressivitet och vi tävlade och fattade bra beslut med puck. Det var 20 minuter som var riktigt, riktigt bra från vår sida. Dessutom gjorde vi mål i helt rätt läge och kunde avgöra matchen. Under sista 20 steppade vi upp rejält och gjorde helt rätt saker på isen. Det var riktigt kul att se, kommenterade Jonathan.

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
S P O N S O R E R

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2021-10-17
Besökare
610412
Genereringstid
0,0469 sekunder