Seger borta mot Leksand

Inlagd: 21 augusti 2021, kl 18:24

Västerås fick revansch på Leksand efter förra helgens förlust på hemmaplan. I lördagens bortamatch i Tegera Arena var VIK det starkaste laget och vann matchen med 5-4 efter förlängning och straffar.

Spelmässigt var det en jämn match, även om VIK vann skotten 36-26, och lagen följdes åt i målprotokollet. Den första perioden slutade mållös och den andra vann hemmalaget med 1-0. I den tredje kom VIK ut starkt och kvitterade till 1-1 genom Filip Wiberg och tog även ledningen efter mål av Gustav Lagerlöf. LIF kvitterade och efter en mållös förlängning blev det straffar. Ställningen var 4-4 efter ordinarie tre straffar där Hugo Frylén och Filip Wiberg satte sina. LIF missade första extrastraffen och när Alexander Dahlberg satte sin fastställde han slutresultatet till 5-4.
Tränare Jonathan Thorsell var nöjd med lagets insats:
- Ja, absolut. Vi gjorde en bra match idag. Vi har haft en bra träningsvecka och var taggade för den här matchen. Vi pratade mycket om att komma tillbaka och revanschera oss efter hemmamatchen mot Leksand förra veckan, att verkligen komma ut och ta tävlingen och göra det uppoffrande jobbet. Idag ville vi vara där det hände grejer och vi höll oss till vår plan och gjorde vårt arbete i egen zon, både i första och andra. I tredje blev vi lite för sugna på att tjuva och gå framåt och tappade stundtals lite fokus. Men vi behöll ändå en bra intensitet och blev bättre på att spela färdigt situationerna. Så även tredje var en bra period där vi var tighta bakåt. Det är alltid kul att vinna, och detta var ett bra kliv för oss när det gäller träningsmatchandet och vårt positionsspel och spelet utan puck, som vi fokuserat på den sista tiden, så vi kände oss nöjda med insatsen. Det var en bra bortamatch, och att vinna är ju nånstans ett kvitto på att vi gör bra saker, och det ger också en go känsla, kommenterade Jonathan.


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
S P O N S O R E R

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2021-10-17
Besökare
620314
Genereringstid
0,0322 sekunder