Seger i genrepet

Inlagd: 4 januari 2013, kl 13:31

VHC spelade på torsdagskvällen träningsmatch mot Björklövens J20. Detta som en upptakt inför den kommande, mycket viktiga, fortsättningsserien där föreningens division 1 – status står på spel. Matchen går inte till historien som någon av de mer välspelade eller strålande insatserna men VHC visade ändå att man var ett nummer för stora för sina motståndare. Slutresultatet skrev till 6-2 efter periodsiffrorna 0-1, 2-0, 4-1.

Första perioden var precis som det brukar efter ett längre uppehåll lite småseg och utan direkt struktur. VHC hade lite mer puckinnehav men tillät motståndarna att sticka upp i flera riktigt vassa och farliga kontringar. Det var också en av dessa som resulterade när J20-seriens poängkung, Daniel Spigerhäll, i spel 4 mot 4 kunde helt fri med en riktig pärla trycka upp ledningsmålet för gästerna i krysset bakom Henke Jonsson, som för övrigt såg till att underläget inte blev större när han räddade ett 2 mot 0 – läge med en strålande fin parad.

I den andra perioden kom kvitteringen redan efter 53 sekunder när Hampus Åsell med en lysande manöver visade sig både kvick och kvicktänkt i powerplay. VHC tog sedan ledningen i ett nytt powerplay när Magnus Lindgren distinkt satte 2-1. Resten av perioden var inte mycket att minnas.

Den sista perioden vinner hemmalaget med 4-1 efter ytterligare ett mål av Magnus Lindgren och ett vardera av Anthony Scarpino, Philip Fousinette och Samuel Aho. I denna period visar man ändå att man är ett bättre och tyngre lag än sina motståndare även om man emellanåt kan ana ett visst övermod och möjligen underskattning.

Sammantaget så är resultatet rättvist och man borde kanske ha vunnit med ytterligare något mål samtidigt som Björklöven skapade en hel del vassa chanser, framför allt på kontringar där vi chansstöter bort oss i försvaret. Värt att notera är att David Lindquist debuterar efter sin övergång från Piteå och att han gör ett förtjänstfullt arbete. En välutbildad, ambitiös spelare som jobbar hårt åt båda håll som säkert kommer att bli nyttig. Dessutom var det oerhört glädjande och positivt att få se Daniel Andersson tillbaka i spel efter sitt benbrott i höstas. Daniel är en klok center som också han kommer att bli nyttig i fortsättningsserien. När det gäller spelarkritiken i övrigt så gör Henke Jonsson i kassen en bra och stabil insats och räddar några riktigt svåra lägen. I övrigt så är det väl ingen som gör bort sig även om det känns som de flesta kan bättre

Nu laddar vi för en spännande fortsättningsserie som drar igång på söndag eftermiddag när Kalix kommer på besök.

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2015-09-02
Besökare
206518
Genereringstid
0,1409 sekunder