Bottennapp i Arvidsjaur

Inlagd: 19 februari 2012, kl 16:01

Lördagens svåra bortamatch i Ringelhallen i Arvidsjaur mot hemmastarka MG/Arvidsjaur slutade efter viss dramatik med en förlust för VHC med 3-2 efter periodsiffrorna 0-0, 1-1 och 2-1.

MG/Arvidsjaur har ett välvuxet, erfaret och individuellt skickligt lag. Detta visste vi på förhand och fokus låg på att få igång det spel vi visat upp i de senaste matcherna.

Men direkt i första perioden insåg man att så inte var fallet. Om man någon gång ska dra till med den gamla klyschan "spelarna satt kvar i bussen" så är det nu. Den så vanliga farten och flykten i anfallsspelet saknades, passningsspelet var dåligt och försvarsspelet var bitvis riktigt stabbigt.
0-0 efter första perioden fick vi faktiskt vara nöjda med.

Snacket från Sasja i paus handlade om att pumpa in ny energi i laget och att få igång viljan och engagemanget i laget men även den andra perioden blev den första lik. Vi bjuder frikostigt på chanser och mot ett så pass individuellt skickligt lag så blir man till slut straffade. Att vi håller 1-1 efter den andra perioden tillskrivs den alltjämnt hete Henrik Jonsson i VHC-kassen.

Den tredje perioden följer mönstret från de två första och tidigt i perioden bjuder vi på ett läge igen och Arvidsjaur tar ledningen. Efter lite drygt halva sista perioden så lyckas vi kvittera i power-play. Så när vi väntar på en förlängning sker det som inte får ske. Slarv i egen zon leder till en straff för hemmalaget med endast 39 sekunder kvar av matchen. Tyvärr för oss och tur för Arvidsjaur så lyckas hemmaspelaren med en stor portion tur sätta straffen.

Sasja såg matchen som säsongens bottennapp från VHC-håll och han var mycket besviken på laget och insatsen. Han berömde målvakten Henrik Jonsson som var riktigt bra igen och gav laget chansen att vara med och kriga om poängen. Bland utespelarna var det blåa femman med backarna Isac Rathgeb och Rasmus Åslund samt kedjan Robin Wallin, Cevin Johansson och Jesper Nygren som låg närmast normal insats.

Nu handlar det om att studsa tillbaka och avsluta Alltvåan så bra som möjligt i de två avslutande matcherna mot Boliden (hemma) och Lycksele (borta).
Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2015-09-02
Besökare
206492
Genereringstid
0,1406 sekunder