Test

6 Juni 2005
Så är årets Mara avklarad!´´gfhgfh
Kul att se killarna springa detta lopp. Niklas kommer 2:a på en helt okey tid, (trodde på under 7min...) men vädret tillät inga topptider i år. Många mycket bra placeringar från de andra spelarna också! Det är tufft att komma fram om man hamnar i "fel" position från början. För Filip Olsson hoppades jag på en tid runt 15min, han springer in på 12,42. Just att han bara gör "saker" som om inga hinder fanns, är så skönt med denna kille. För ett år sedan, hade ingen, jag menar ingen, trott detta...förutom Fille själv förstås, han VISSTE att han bara skulle tillbaka. Att se hur ALLA killarna i laget hjälpt till och stöttat och alltid välkomnat honom är ett mått på hur bra de har det tillsammans. Detta är lagets styrka!
Mini maran var ett roligt avbrott i vår annars ganska blytunga träning. Nu är också den absolut tyngsta perioden avklarad ute i Flottsbro´s härliga natur. Killarna blir 13 år i år, och de flesta har nu bestämt sig för att utvecklas maximalt på deras högsta nivå. Att ta sig till toppen av årskullen kräver mycket uppoffring som en satans vilja. Min uppgift blir alltid att "se" till individen och stimulera honom som att bekräfta honom genom förmågan att hela tiden kunna flytta SINA egna gränser framåt. = Utveckling!
Att spela ishockey hos oss i Djurgården gör att man kommer få lära sig att "stå upp" för sina egna värderingar, våga tycka till om saker, lära sig att man har ett VÄRDE som människa och individ.
Sportsligt så kommer man att få möjligheten att skapa värdefulla kontakter runt om i Sverige som Utomlands. Kontakter som ofta blir vänskaper, som sträcker sig utanför den "lilla" värld vi lever i när vi är aktiva spelare. Hur värdefullt är inte det ?
Men viktigast av allt, som spelare i DIF förbereds du på det som komma skall. Och därför tar vi oss tiden för det. Du utvecklas till att bli en potentiell elitspelare, vi tränar alltid med framtiden i sikte, vad krävs där och då? som sagts tidigare, "det vi sår idag, skördar vi framöver". Så all träning vi utsätter oss för i år, är till för att kunna träna på högsta nivå nästa år samt året därpå , likadant med olika metodiker samt inskolning av tekniker. För framtiden och din egna skull. INTE ett lags framgång.
Mitt arbete hos Djurgården går först och främst ut på att ta fram spelare, inte nödvändigtvis lag. Hur vi lyckas med det, beror till stor del på hur rolig & utvecklande jag gör miljön för spelarna, samt hur bra laganda och kamratskap vi lyckas få fram. Det är just dessa små saker som har stor betydelse för OM man lyckas eller inte. Man måste ju orka "offra" all den tid man gör, samt tycka att det är värt allt detta.
Nu ska vi börja med löpfartstyrning ute på Myren, likväl som teknik träning inomhus. ett välkommet avbrott för spelarna efter den Högintensiva tränings period vi haft på Flottsbro sista veckorna....


Vänliga hälsningar
Lasse Säfwenberg

Tjäna pengar-katalogen

Info
Updated
2021-01-08
Unique visitors
30123
Genereringstid
0,0313 sekunder