Det är viktigt att sköta sin hockeyutrustning. Smutsiga och svettiga skydd kan orsaka eksem och infektioner som i värsta fall kan hålla dig och dina medspelare borta från spelet i veckor. Men även för att den skall hålla längre och vara ren och snygg.

1.
Underställ och hockeystrumpor maskintvättas (önskvärt 60°) med liknande färger efter varje träning. Ha gärna dubbla uppsättningar.

2.
Halsskydd maskintvättas 40° varje vecka med liknande färger. Hängtorkas. Ha gärna ett extraskydd.

3.
Damasker maskintvättas 40° med liknande färger och hängtorkas. Har det gått hål får ni ta fram nål och tråd.

4.
Träningströja maskintvättas 40° med liknande färger varannan vecka. Har det gått hål får ni be någon laga den.

5.
Matchtröja maskintvättas 30° vid behov. Har det gått hål får ni be någon laga den.

6.
Suspensoar tvättas en gång i månaden. Ta ur plasten som går att torka av.

7.
Kroppsskydd: Skulderskydd, Armbågsskydd, Benskydd maskintvättas med en handduk i 40° eller i en i en tvättpåse, hängtorkas. Skydden bör tvättas en gång i månaden. Är skydden i olika färger tvättar ni de var för sig. Reebok skydd tål detta.

8.
Handskar maskintvättas korttvätt i 30° tillsammans med en handduk eller i en i en tvättpåse, ’’OBS’’ använd inte sköljmedel. Handskarna bör tvättas en gång i månaden. Lufttorkas, det kan ta ett tag. För att ytterligare ta bort lukt, kan man lägga handskarna i en plastpåse och lägga in dem i frysen. Det som förstör handskarna är handsvetten.

9.
Hjälmen kan handtvättas med tvättsåpa och sköljas under kranen. Hängtorkas. Dra åt skruvarna i hjälmen.

10.
Hockeybyxor maskintvättas i 30° vid behov, lätt centrifugering, hängtorkas. På en del byxor går plastplattorna att ta ut.

11.
Skridskor skenorna torkas av och sätt inte på fuktiga skridskoskydd, ta ur sulan. Använd gärna en skotork. Kolla dina snören, ha gärna ett par extra i hockeytrunken.Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2016-09-29
Besökare
97581
Genereringstid
0,0313 sekunder