Huvudmannaskapet för etableringen av näridrottsplatsen i Stuguns centrum har vi i Stuguns Bollklubb, men alla föreningar och klubbar på orten står bakom och stöttar detta projekt. För att klara av detta arbetsmässigt samt för att lösa finansieringsdelen har projektet delats upp i tre etapper. Den första etappen inleddes 2016 och under hösten 2018 avslutas den sista.
 
I och med färdigställandet omfattar näridrottsplatsen följande:
 Ett utegym intill boulebanan vid Indalsälvens strand.
En konstgräsplan för fotboll, innebandy samt volleyboll som ligger i anslutning till Hansåkerskolan. Planen omges av en sarg och spolas vintertid för att möjliggöra skridskoåkning .  Området runt planen rymmer flera olika sektioner. För friidrottsutövning finns löparbana, längdhoppsgrop samt kulstötningsbana. Där finns också en basketanläggning anpassad för olika åldrar samt ett pingisbord. Utöver detta finns en lekpark med gungor, karusell, rutschkana, klättervägg etc.
Hela anläggningen har blivit en samlingsplats för alla åldrar och allt är handikappanpassat. Aktiviteter sker under större delen av dygnet och utnyttjas både i skolans undervisning, av lokala föreningar samt enskilda intresserade. Näridrottsplatsen är en arena mitt i samhället, en lättillgänglig mötespunkt som skapar liv och rörelse i Stugun
.

Finansiärer som möjliggjort genomförandet av detta projekt är ;

Leader 3sam 2.0. , Arvsfonden, Riksidrottsförbundet, Länsstyrelsen i Jämtlands Län , Stuguns Kabelförening , Nisse Fonden samt  Stuguns Expo.


Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet

Information
Senast uppdaterad
2020-07-27
Besökare
111661
Genereringstid
0,0430 sekunder