Ishallsprojektet

Ishall på Testebo!

En ishallsgrupp är tillsatt för att utvärdera möjligheten att bygga ishall på Testebovallen.

Statusrapport
April 2010
Nu kan det vara dags för Hille/Åbyggey IK och Strömsbro IF att få träna och spela matcher under samma förhållanden som övriga klubbar i Gävle.

I alla fall så har Gavlefastigheter fått i uppdrag av kommunledningen att tillsammans med klubbarna ta fram ett program samt starta upp projekteringsarbetet med att bygga en ishall på Testebovallen.
Noterbart är att det i dagsläget inte finns ett beslut på att ishallen skall byggas, men i och med att Gavlefastigheter fått uppdraget att förprojektera en ishall på Testebo så är vi nu närmare en hall än vad vi någonsin varit tidigare.
 
December 2009
Ishallsgruppen har bytt namn till: Arbetsgrupp Ishall Norrförort - Gävle. Vi är nu tre klubbar som driver frågan om ishall - Strömsbro IF, Gävle Konståkningsklubb och HÅIK. Gävle Kommun utreder för tillfället vilken plats på norr som är mest lämplig för ishallen. Tanken är att Brynäs IF C-Hall skall placeras i norrförort istället för som tidigare planerat, på Sätraåsen. Gävle Kommun och Brynäs IF förhandlar just nu. Målsättningen är att ishallen skall finnas på plats inför nästa säsong 2010/2011. I så fall krävs beslut i frågan, senast i januari 2010. Vi återkommer när vi vet mer.
 
Januari 2009
Ishallsgruppen har varit i kontakt med Gävle Kommun, som informerat att en utredning är tillsatt för att undersöka möjligheten att bygga en ishall på Testebovallen eller alternativt på Brynäsvallen. Under våren kommer beslut i frågan. Vår förhoppning är att Gävle Kommun väljer Testebovallen, som har en stark befolkningstillväxt genom inflyttning av barnfamiljer till Strömsbro, Stigslund, Bönan, Norrlandet med omnejd. Under 60-talet spelade tre lag från Gävle i landets högsta serie - allsvenskan. Brynäs IF har fått sina hallar, GGIK har sin hall. Nu är det dags för Strömsbro IF. Tycker vi i ishallsgruppen.
 

Mars 2008
  
I nuläget arbeter gruppen utifrån 2 alternativ.
 
Alternativ 1. Att bygga ishallen över befintlig konstis. Budget; 6,5 milj.kr.
 
Detta förslag är presenterat för Kultur & Fritid, underlag har överlämnats med förslag till finansiering. Förslaget kommer att presenteras för Kommunstyrelsen och i interna möten. Beslut kommer att tas under mars/april. Ifall förslaget går igenom så är tanken att Strömsbro IF och Gävle Konståkningsklubb ska bygga i egen regi och starta bolag för gemensamt ägande.
 
Alternativ 2. Att bygga ishall och sporthall på Testebo. Ishallen byggas närmare klubbhuset och befintlig konstis blir kvar. 
 
Medborgarbrevet som vi har skickat till Gävle Kommun - Barn & Ungdom har mottagits på ett mycket bra sätt och Barn & Ungdom har skickat vidare till Kommunstyrelsen får beslut. Det här vill man genomföra. Skolorna behöver en sporthall för sitt idrottsutövande.
 
En sporthall på Testebo innebär även att Strömsbro IF fotboll och innebandy får hall för sitt idrottsutövande under vinterhalvåret. Strömsbro IF Hockey och Bandy får en ishall.
 
Vi vinner dessutom ytterligare en isyta, vilket kan behövas då Strömsbro IF Hockey, med ishall i bagaget, förväntas öka från 125 aktiva till 200 aktiva, Gävle Konståkningsklubb har 150 idag och förväntas öka till 200 i träning. HÅIK skulle då också kunna vara kvar på Testebo.
 
Även ett café kommer att rymmas i lokalerna. Som även görs handikapp-anpassade. 
 
Hur finansieras detta? Det får bli en diskussion med Gavle Fastigheter, men även med privat byggherre. Strömsbro IF och GKK skulle i så fall hyra, inte äga. Föreningarna får fortsatt aktivitetsstöd + sponsring, som gör att hyran kan betalas.
 
Byggherren får i så fall intäkter från Skolan, Föreningarna GKK, Strömsbro IF, Hockey, Fotboll, Innebandy
 
Så snart ritningar finns, presenteras dessa i styrelsen i de två föreningarna; Strömsbro IF och Gävle Konståkningsklubb, för vidare presentation för Gävle Kommun och för Byggherrar/Fastighetsägare.
 
Januari 2008 - Ishallsgruppen lämnar till Gävle Kommun/Kultur och Fritid förslag till ishallsbyggnation och förslag till finansiering. Gävle Kommun återkommer i mars, då man tagit ställning till förslaget.

Vill du veta mer om ishallsprojektet, kontakta:

lennart@schullerquist.se

Medlemmar i ishallsgruppen:
Lars-Göran Löhman
Peter Stenberg
Lennart Schüllerquist
Sven Tegmark
Stefan Sivertsson
Arne Backman
Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Tjäna pengar-katalogen
Banner för SVEA 170x140
Banner för SVEA 170x140
Sponsorer

Högströms Golv och Kakel
BMC
Klyxen Bygg
NEA Elmateriel
Wahlströms Glasmästeri
WS Måleritjänst

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet

Information
Senast uppdaterad
2013-10-04
Besökare
109623
Genereringstid
0,6094 sekunder