Vad är en lagkapten?

Lagkaptenen är lagets representant och ledare på och vid sidan av planen. Lagkaptenen är den som leder ut laget på planen vid matchstart och som hälsar på domare och motståndarlag. Det är även hon som leder avtackningen efter avslutad match.

Det behöver inte vara den som gör flest mål som är den bästa lagkaptenen.

Det viktiga är att lagkaptenen är någon som kan föregå med gott exempel. Det är en spelare som alltid vill lagets bästa. Det är någon som inte ger upp bara för att det går lite dåligt under en match.
Någon som fortsätter kämpa och som peppar sina lagkamrater att göra samma sak.

Med kaptensbindeln på armen representerar du hela laget och hela föreningen. Det är därför viktigt att lagets kapten kan uppträda moget mot ALLA, både på och utanför planen.
Lagkapten skall helst vara en lugn och stark person som kan stå emot grupptryck och som vet vad som är rätt och fel. Hon säger ifrån om lagkamraterna uppträder olämpligt.

Lagkaptenen måste inte alltid vara en person som låter högt och mycket och hela tiden uppmuntrar alla, utan det är framförallt kaptenens sätt att vara som är det viktiga.
En lagkapten håller sig lugn och jagar inte upp sig eller blir arg och irriterad över allt som händer på matcherna. Hon får sina lagkamrater att uppföra sig på samma sätt.

Det är väldigt olämpligt om lagkaptenen ifrågasätter precis varenda sak domaren säger och vräker ur sig fula/elaka kommentarer om domare och motspelare under matcherna.
En lagkapten uppför sig bra även på avbytarbänken.

Vad en lagkapten ska visa/göra:

Respekt - En som visar respekt genom att lyssna på sina medspelare och som dom i sin tur lyssnar på. En som försöker peppa sina medspelare och får dem att fortsätta kämpa även i motgångar.

Hänsyn - En som får lagkamraterna att förstå att det viktigaste är inte att själv göra alla mål och vara bäst, utan att laget kämpar tillsammans, gör sitt bästa, har kul ihop och förhoppningsvis lyckas vinna.Dart   |  Snookerbord   |  Air hockey   |  Supporterprylar

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
Sponsorerna nedan gör Stöde IF's verksamhet möjlig. Klicka på bilden för att se alla.
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat