Lite för er tjejer i F03-04 att tänka på vid träningar och matcher

Att spela fotboll innebär att du är en del i ett lag. Ett lag kan bara fungera bra om alla i laget bryr sig om och respekterar varandra. Alla i laget, oavsett vilken position de spelar, är lika viktiga! Det är lika viktigt att hindra motståndarna från att göra mål som att det är för ert lag att göra mål själv. Alla behövs för att ni ska kunna vara ett lag.

I ett lag visar man respekt för varandra genom att:

Ge varandra beröm, stötta och hjälpa varandra – alltså, beröm varandra för det ni gör bra, istället för att bara klaga på det som funkar sämre. Ge varandra tips på vad ni kan göra för att något ska bli bättre.

Sprida positiv energi – sitter en och tjurar så sprids det och snart sitter hela laget och tjurar, muntra upp varandra istället.

Behandla varandra lika - ingen i laget är mer värd än någon annan, alla behövs!

Lyssna på varandra – prata inte i munnen på varandra, alla måste få säga vad de tycker utan att några hela tiden ska låta mest och högst. Lyssna på vad tränarna säger.

Inte klaga eller ge ”fula” kommentarer till eller om andra – hjälp varandra att bli bättre istället, inget tisslande och tasslande om varandra bakom ryggen.

Vi hånar eller hotar inte motståndarna – det gäller både på tränings- & seriematcher, vi vill inte att andra ska göra det mot oss så då gör vi inte det själva heller.

Vi använder inga rasistiska uttalanden.

Vi använder inte svordomar för att uttrycka oss – det går alldeles utmärkt att säga saker utan att svära.

När vi är på matcher eller cuper representerar vi hela föreningen och visar det genom att uppträda ordentligt och använda ett schysst språk – vi springer alltså inte runt som galningar och skriker och gapar.

Vi respekterar domarens beslut – domaren dömer det han/hon ser, ibland händer det mycket under en match och då kan domaren kanske missa något, men det är bara att lyssna på vad domaren säger.

Vi lyssnar och respekterar våra ledare!

På träningar är det ibland sura miner över att man inte vill göra vissa övningar – det är inget att gnälla om, övningarna gör ni för att träna på saker. Även om den övningen ni gör just då inte är superkul så är det bara att köra, det kommer säker någon roligare övning efter en stund.

Vid matcher (både på tränings- & seriematcher) så ska det inte vara en massa tjat om byten på avbytarbänken. Tränarna säger till när det är din tur att gå ut på planen, så det är bara att stå på sidan och heja på resten av laget tills det blir dags för dig att spela. Håll koll på matchen istället så att du vet vad som ska göras när det blir din tur. Det är ingen fara, du kommer inte att bli bortglömd, tränarna brukar planera bytena så att det ska bli så rättvist som möjligt.

Kom ihåg - alla är bra på olika saker. Alla olikheter behövs för att ni tillsammans som ett lag ska kunna vinna matcher.Dart   |  Snookerbord   |  Air hockey   |  Supporterprylar

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
Sponsorerna nedan gör Stöde IF's verksamhet möjlig. Klicka på bilden för att se alla.
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat