SSKK - Stockholms Spinnkastarklubb  

Gästbok


Nytt PB 1.2 kg


Nytt inlägg | fet kursiv | | Namn: |

Lennart Augustsson (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2018-12-23 01:24:43
Jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL.
Tomas Berkesten (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2018-12-18 20:56:09
Årets sista fiske innan jul!
Så fick man till det till slut. En sista tur på havsöringen innan julen står för dörren och året är slut. Snön vräker ner på till Bolvik och jag undrar om det är is i viken. Väl där har det blivit lite uppehåll och ingen is i sikte. Det går lätt att få i båten och sedan iväg.. Nöter lite vid Sandön men ingen som är hemma där. Puttrar sakta längs med Värmdösidan ner mot golfen utan känning. Det är helt tyst ute, inga båtar vill vara ute. Snön kommer tillbaka och vräker ner men det är ganska häftigt att vara ute helt ensam och det är inte så väldans kallt. Väl ner vid golfen rycker det till lite i spöt och en liten öring kliver på. Den är knappt 40 cm och får gå tillbaka för att växa på sig till nästa gång. Glider vidare ner mot Anders vik. Sitter i lä och fikar med en äggmacka och och myser. Åker sedan tillbaka mot Bolvik igen men inget mer hugg denna dag. Nästa gång blir det kanske med Isborr man är ute. Kul var det i alla fall och fisk fick jag så man kan inte klaga. Skitfiske på er!
/Tomas
Tomas Berkesten (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2018-09-02 16:35:55
Solen skiner och det är vindstilla. Lite trollsk när dimman fortfarande ligger på vissa ställen och döljer hemligheter. Leffe, Conny och jag ska ut på abborrfiske. Vi möts vid 7 tiden i Bolvik och ger oss iväg mot Löknäs där det fanns massor av löja på abborrtävlingen förra veckan. Leffe lägger nätet samtidigt som vi jiggar av området runtomkring. Jag får ganska omgående en hyffsad matabborre sen tar det lite stopp. Vi ska hämta nätet och jag kastas ut min jigg innan vi ska tillbaka till nätet. Det smäller på ganska hårt. Vi har haft en gädda på lite tidigare så jag tror att det kan vara den igen. Hårda knyckar känns som en gädda men när fisken syns är det en abborre. Jag ropar håven Leffe, Leffe håvar och upp kommer ett nytt PB på 1,2 kg. Häftig fisk! Vi fiskar sedan vidare under några timmar och får ett antal skapliga borrar till innan dagen avslutas. Några fick Conny på löja någon på mask och några på jigg eller spinnare. Vi var alla nöjda när vi åkte tillbaka mot Bolvik med solen i ansikte. Alla fick fisk. Tack Leffe och Conny för en fin dag som bl.a. resulterade i ett nytt PB
/Tomas
Lennart Augustsson (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2018-04-15 23:12:03
Hej alla fiskevänner.
Idag 15/4 var jag ute vid Bolvik och kollade isläget. Ingen is. +5 grader i vattnet.
I med båtarna och ut och fiska.
Vi ses på söndag 22/4 för vår första tävling, havsöring
Clas-Åke Engqvist (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2018-04-10 16:35:33
Den 9 april har vi avverkat klubbens 68:de årsmöte! Arton medlemmar och en gäst besökte mötet på Oxens pub, där vi förutom schemalagda förhandlingar, och prisutdelning, trakterades med en välsmakande haggis med tbh.
Femkortscupen Mr Spader vanns av Lennart Augustsson efter en spännande final mot Anders Pihl.
Protokoll från årsmötet och årsberättelsen kommer så småningom att läggas ut i hemsidans filarkiv där de kan studeras av inloggade.
Isarna har snart släppt på våra vatten varför det nu är hög tid att se över dina redskap, så du är beredd till kamp emot de stora firrarna.
Klubbens närmaste tävlingar är Havsöringen den 22 april, Metardagen den 10 maj och Mr OSIS Vårträff den 20 maj. Var beredd på att Håkan ev. vill ha arbetshjälp efter Mr OSIS!!
Lennart Augustsson (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2018-03-26 13:42:03
He j Alla fiskevänner.
Nytt år nya möjligheter.
Några uppmaningar. När ni ser något som är sabbat, uppbrutet mm på våra båtplatser så ta bilder och beskriv skadorna i ett mess till Håkan som är vår mtr förvaltare.
Glöm inte vårt årsmöte måndag nionde april. Anmälan till Anders i god tid= senast fredag sjätte april
Andreas B | 2017-04-12 09:12:27
Tack för ett super trevligt årsmöte, vi ses på havsöringstävlingen
Clas-Åke Engquist (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2017-04-07 10:57:19
Så fick jag då äntligen "ändan ur vagnen" för att i går begå årets spinnpremiär på våra härliga vatten. Morgonen var kall efter nattens frost, men med svag vind och sol blev dagen jätteskön trots att ingen öring ville hänga på fastän jag provade alla fina vikar och flador från Löknäs via Sandö till Sund.
Sjöfåglarna har det jäktigt med parbildning och svanarna har samlats i stora flockar. Gjusarna är i färd med att reparera boet norr om Bolvik och spanar örnparet över Löknäs. Det verkar som att skarven lämnat holmarna i Bolviken. Det finns bara ett fåtal tomma bon kvar.
Det var sorgligt att åse när Arnolds Bolviksnäs revs. Där skall Susanna, som sålt i Löknäs, bygga nytt. Redan nu finns en hamnanläggning på plats.
Tomas Berkesten (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2017-04-02 21:42:26
Havsöringspremiär!!!!!!!
Gud vad härligt att komma ut på sjön idag söndag när vädret visade sig från sin bästa sida. Sol lagom med vind och en trogen polare i Leffe Berglund. Fisket trögt, visade sig inte alls från sin bästa sida. Vi provade på de flesta ställen som är kända för att hålla öring även runt Grinda men inget ville sig. Det blev kaffe i ett par lävikar som blev höjdpunkten i dagens fiske. Efter ca fyra timmar i solen hade vi fått en lagom dos fiske, luft och skitsnack. Men, men. Som en arbetskamrat till mig säger -en dålig dag på sjön är bättre än en bra dag på jobbet.
Skitfiske på er. Syns på årsmötet!
Tomas Berkesten (Stockholms Spinnkastarklubb) | 2016-12-03 21:18:17
Äntligen!!!
Vi kom ut till slut. Leffe och jag tog oss ut till Bolvik idag lördag för kanske årets sista fiske. Sikte var inställt på förmiddagsgädda och eftermiddagsöring. Lite isgrus i Bolvik men inga problem med att komma ut med båten. 2-3 minusgrader och solsken, en fin dag med andra ord. Ner mot Löknäs men väl där inser vi att det faktiskt ligger is så inget gäddfiske där inte. Ok då försöker vi på öring istället. Högt vatten och lite blåsigt så kanten vid Sandön drev vi snabbt förbi. Inget som ville hugga där inte. Nya tag. Ner mot golfen. I andra kastet så hugger en mindre havsöring som kämpar tappert. Innan fisken är i båten har vi blåst iland. Ca 40 cm fin öring som fick gå tillbaka. Kaffe i lä bakom Sandön med solen i ansiktet, vad kan man ner begära. Mer fiske i Anders vik nu efter gädda. Dock ingen villig som ville kliva på. Nu hade jag ju en beställning på en gädda som omväxling. Leffe börjar oja om att det börjar bli kallt så åter mot Bolvik. Vi stannar till vi Golfen och vid samma ställe som tidigare hugger en större öring på dryga kilot på mitt nyinköpta Svartzonkerdrag. Ah, vilken lycka, 2160 har ju varit ett uselt fiskeår men att få avsluta med två öringar på samma dag förlåter allt. Vi pinnar hemåt mot Bolvik där vi möter en ensam Peter jagandes gädda dock utan lycka idag. Båt upp och hemfärd. Slutet gott Allting gott
Nästa sida »

Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Facebook
Tjäna pengar
Egna sidor
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2019-04-24
Besökare
108680
Genereringstid
0,0781 sekunder