Kvalserien omgång 2

Inlagd: 11 mars 2015, kl 23:02


Rond två i kvalserien borta mot Viggbyholm.
Ett lag som vi hade mött två ggr. den här säsongen med två segrar efter tuffa bataljer. 7-8 borta samt 4-3 hemma efter förlängning.


Söndagkvällens match skulle inte bli något undantag. Hemmalaget gick ut till match med en klar spelplan. nämnligen att matcha vår förstafemma stenhårt med, förmodar jag, sin bästa uppställning. Dessutom hade dom bestämt sig för att försöka åka sönder oss med ett sjujävla tempo. Vi blev lite tagna på sängen kan man säga. 1-0 redan efter 39 sek. var väl inte vad vi hade förväntat oss. Hursomhelst fortsatte hemmalaget att åka skridskor som dårar och hade väl viss framgång i sin taktik.Vi kommer i ordning så småningom och kommer in i fighten. Kvitteringen kommer och det är 1-1 efter första perioden. Andra perioden startar likadant som första med skillnaden att Viggan försöker öka tempot ännu mer. Det ska erkännas att vi hade lite tur vid några tillfällen, samtidigt som Jani räddade några givna mål. Ingen panik i Spaiflägret och alla trummar på med ett ledningsmål som resultat. Viggan kommer av sig lite men återtar kommandot. En orsak till matchbilden är att vårt PP inte stämmer alls denna kväll. Brukar vara vår starka sida, men inte den här gången. Viggan drar på sig lite visningar som gör att deras hiskeliga skridskoåkning kommer av sig. Trots det lyckas dom kvittera inna perioden är slut. Helt jämnt inför sista ronden med 2-2 på tavlan. i omklädningsrummet hos Spaif smids det planer på hur vi ska besegra Viggan. Ut till sista perioden och nu blir det lite matchning från Jonny/Bosse, allt för att försöka störa motståndarna i deras matchning av vår förstafemma. Lite lustigt att se när Viggans coach väntar i det längsta för att se vad vi skickar in på plan. Rävspel som hör hemma på högre nivå och knappast förekommer på vår nivå. Kul som fan att se. Nu ska det visa sig att Viggan får lida för sitt höga tempo samt att man drar på sig visningar. Det gör att dom mattas betydligt, och vi tackar och tar emot. Matchen börjar luta åt vårt håll, men vi lyckas inte i PP. 2-2 vid full tid och ytterligare en förlängning. Vi får spela 3 mot 4 en stund och det klarar vi av. Kvällens avgörande står Benji för som är på rätt plats vid rätt tillfälle. Kommer knappt ihåg hur det gick till, men pucken kommer ut på vår högersida när målvakten befinner sig vid sin högra stolpe. Slipsen hinner inte med i förflyttningen och Benji kan avgöra. Stor lycka i Spaiflägret.
Rättvist eller inte kan alltid diskuteras, Hemmalaget fick betala ett högt pris för sin satsning samtidigt som vi inte hade någon som helst lycka i PP. Vi vann och ber inte om ursäkt för det. Trots deras matchning mot vår förstafemma, så är det just dom som gör att vi vinner med god hjälp av alla andra som banar väg med uppoffrande spel. Lagseger skulle jag vilja kalla det. Jag tror att Viggan ser matcherna mot Skå som nyckelmatcher nu och jag skulle vilja säga att Viggan är klassen bättre än Skå.
Fortsättning följer ikväll med hemmamatch mot Iron. Ett lag som vi har besegrat två ggr. den här säsongen.
Kom och stötta Spaif ikväll, det kan grabbarna vara värda.

Tillbaka
Södertälje Pojkarnas Allmänna Idrottsförening © 2013
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2019-02-16
Besökare
323157
Genereringstid
0,0938 sekunder