Stortorparna-Spaif 141030

Inlagd: 1 november 2014, kl 14:07


Ny målfest av Spaif....

Spaif hockey har fått bästa tänkbara start på säsongen. Mycket bättre går inte att få.11-5 borta mot ett Stortorparna hade i varje fall inte jag räknat med. Torparna brukar alltid mönstra ett rutinerat lag, så även den här gången. Men vad hjälpte det. Spaif var för kvällen minst en klass bättre i allt skulle jag vilja påstå. Det roliga med det hela är att vi spelar bra hockey för nivån, riktigt bra. Anledningen stavas fart och spelglädje. Hemmalaget hade inte en chans i första perioden där vi tog lednuingen efter 1,51 genom nr. 26 Benji Blomberg som hade stor show den här matchen. Speciellt i pp. Kan inte läsa vad seket har skrivit i protokollet när det gäller ass. Själv kommer jag inte ihåg. PP ja, det blev gott om det då torparna inte hängde med riktigt och drog på sig visningar i parti och minut. Tack för kaffet sa vi och njöt.Klockan 5,42 ökade nr. 13 Janne Kulmala på till 2-0 med ass av nr.21 Andreas Gustavsson och nr. 9 Max Andersson. Nya visningar för hemmalaget och 3-0 återigen av Janne med hjälp av Nr.21 EG. Jag tycker att vi spelar ut hemmalaget efter noter faktiskt och det är för jävla roligt att se fart och passningsspel som sitter som handsken. i samband med det målet ruttnar en spelare i hemmalaget och det betyder ännu en visning. 5 st. så här långt in i matchen och klockan är 10,29. Inte undra på att vi får göra lite som vi vill. Som så många gånger förr så inser nog domaren att han kanske har varit lite elak mot hemmalaget och börjar "söka" visningar på Spaif. EG åker ut för nåt som domaren kallar boarding, jag kallar det skrattretande. Klockan är då 12,17. Tolv sek. senare får Torparna chansen i PP, och det slutar med 4-0 till oss genom hårt arbete av nr.29 Jörgen Lindström. Åldermannen i laget med sina 42 bast visade sig vara mycket bättre än sin motsvarighet i Stortorparna. Nr. 5 Johan Moberg fick en ass. i sammanhanget. Därpå följer det två visningar för Spaif för Boarding. Spaif har nu närmat sig i antalet visningar och samtliga för Boarding. Undrar vad domaren har för referenspunkt. Speciellt när nr. 3 Axel Kilström åker ut. Visst han använder klubban och knuffar iväg sin motståndare, men Boardig, no way. Det är inte ens visning, men va fan hemmalaget har ju fått 5 visningar. 3 mot 5 innebär reducering för torparna. 1-4 i paus och hör och häpna 7-10 i skott säger seket. Jag säger 7-17. Skit samma.
Fortfarande pp för hemmalaget i början av tredje innebär också 2-4. Spaif står lite på hälarna och är avvaktande av någon anledning vilket betyder 3-4. Va fan är det match igen? Visning för vardera laget och spel 4 mot fyra. Lite större yta och det Gillar nr.5 Johan Moberg som sätter igång en cirkus tillsammans med Janne och EG som resulterar i mål. Skönt som fan då torparna hade vittring. Alla är lite förbannade i båset och är överens om att nu jävlar måste vi börja åka skridskor igen. Spaif ökar tempot och torparna hänger inte riktigt med. 8-01 in i andra ökar nr.27 Viktor Koskinen på till 3-6 med hjälp av nr.12 Christoffer Lundgren och sallas vår Benji. Trots en visning för hemmalaget, som är nr.7 i ordningen kan inte Spaif måla trots parkeringspklatsen i deras zon. Matchen går nu lite i stå och det händer inte så mycket. Plötsligt får hemmalaget en chans efter slarv och reducerar till 4-6. 14,30 står det på klockan. Ny kontakt som dock inte ger utdelning. 15,01 återigen en hemmaspelare på andra sidan, som följs av ytterligare en visning som hemmaspelaren inte kan acceptera. Det gormas och slås med klubban i plexit och förmodligen några väl valda ord som betyder att matchen är slut för hans del. Jag tror att det blev 2+2+ match där. Inte helt säkert då handstilen på protokollet inte tillhör det bästa jag sett. 16,03 är klockan. 16,28 är det dags för Axel att sitta där borta, varför vet jag inte på grund av handstilen. Nu kan ju många tycka att, va fan det måste han ju komma ihåg. Jo för fan, jag minns mycket men det mesta glömmer jag. Fort som fan dessutom. Klockan hinner gå till 17,16 när Janne får göra sitt andra mål för kvällen. Detta efter att skridskovirituosen Benji dragit igång en sjuhelvetes cirkus som ingen i hemmalaget kunde matcha. Halsduk hade varit att rekommendera i det läget för hemmaspelarna. 18,00 och ytterligare visning för hemmalaget utan resultat för våran del. 33 i andra och 3-11 i skott enligt seket. Inte enligt min uppfattning, men jag är ju jävig i sammanhanget.
Sista perren och ordern från coach Bosse är att vara med från början och inte såsa. Sagt och gjort. Vem kommer jag inte ihåg, då protokollet anger både Janne och Max som målgörare assisterade av Janne!!! och EG. Förvirrande minst sagt. Där tar protokollet också slut då del två saknas. Kort sagt är vi det bättre laget totalt sett men vi slarvar för jävla mycket och ger bort åtminstone tre mål. Det är min uppfattning. Finns säkert dom som tycker annorlunda men det skiter jag i. Stortorparna lär komma så småningom, då dom har kommit in i det hela. Det är jag övertygad om då dom har många skickliga spelare som i dagsläget saknar ork p.g.a. dålig försäsong. Trots rutin så drar dom på sig alldeles för mycket visningar för att det ska vara hälsosamt. Lite kort också om fighten i tredje som tyvärr renderade i en hjärnskakning för Axel. Upprinnelsen uppfattar jag inte, men enligt domaren börjar det med en crosschecking från Axel som inte accepteras av hemmaspelaren. Därpå utbryter ett kortare slagsmål och Axel blir av med hjälmen. Brottning vidtar som slutar med att Axel ramlar bakåt och slår huvudet i isen, med hjärngympa som följd. Tråkigt men sånt som händer.
Jag vet inte vad domarna har för instruktioner, men jag tycker att man ska bryta när någon tappar hjälmen då skaderisken är uppenbar. Skit samma det som har hänt har hänt och ingenting att göra åt. 1-4 i sist och 6-11 i skott.
Jag misstänker att seket hade en liten flaska att värma sig med.
Totalt 5-11 och 16-32 i skott i en trots allt ganska bra hockeymatch.
Förra matchen utsåg jag matchens stjärnor och fick omgåend kritik för detta. Eftersom jag har varit borta några säsonger från Div.3 hockeyn så hade jag glömt att vi kallade det för stänkare när bästa spelare skulle utses.
OK, vi kör stänkare den här gången.
3 Stänkare till Janne för 3 mål och i övrigt bra spel för sitt lag.
2 stänkare till Benji som styr allt och alla i framför allt PP.
1 stänkare till Jörgen för sitt enorma kämpande.
Till sist som kommer vi till favoriten i repris, nämligen korvkollen.
Korven var bland det sämsta jag ätit. Totalt smaklös.
Korvbrödet får betyget -ok.
Senapen var näst intill slut och på ketchupflaskan hängde det gammal torkad ketchup, vilket inte är ok.
Summan av det hela är 1 poäng tack vare brödet.
Skärpning i Stortorpshallen anbefalles.
Tack för mig och mycket nöje.
/Munken

Tillbaka
Södertälje Pojkarnas Allmänna Idrottsförening © 2013
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2019-02-16
Besökare
323159
Genereringstid
0,1250 sekunder