Omgång 3 och 4

Inlagd: 11 mars 2014, kl 19:41


I fredags mötte vi Östervåla borta och igår måndag tog vi emot samma lag på hemmaplan...

3 omgången i kvalserien som spelades i fredags innebar en riktigt tuff bortafight mot Östervåla. Vi satte oss i bussen med två segrar i ryggen och gott om självförtroende. Vi skulle ge allt för att ta en tredje raka.

Hela Östervåla hade gått man ur huse denna fredagkväll, antagligen för att få se hela SPAIF-truppen för dagen snyggt klädda i skjorta och kavaj!
Vi gjorde en av våra bästa matcher den här säsongen. En tuff, hård men välspelad match. Vi gick ifrån till 0-3 i första perioden. Därefter visade vi upp ett riktigt härligt och vackert lagspel. Vi tillät inte Östervåla att komma in i matchen. Dom lägen som Östervåla ändå skapade såg den glödhete Jani i kassen till att rädda.
Matchen slutade 0-4 till SPAIF efter ett gediget lagarbete och en för kvällen grym finne längst bak i mål.

Yxan den här kvällen gick självklart till Jani, vår eminenta keeper. Håller man nollan SKA man bara ha yxan, så är det!!
Resten av laget ska också ha all heder för en riktigt välspelad match. Måste ha varit Janis grymma pastasallad på bussen som gjorde susen. Tack TOMMY IDH för att du lämnade lite dressing till oss andra!!

Omgång 4 spelades igår måndag. Serien vände och Östervåla fick den stora äran att besöka Telgerinken en måndagkväll.
Vi kunde vi vinst, samtidigt som SDE i den andra matchen tappade poäng, bli klara för div3. För Östervåla var det här sista chansen att fortfarande vara med och slåss om förstaplatsen.
Det märktes i första perioden. Riktigt högt tempo och fysiskt spel, precis som kvalhockey ska vara.
Riktigt kul att se att även SPAIF en måndagkväll lyckades locka över 100 personer på läktaren!!
Efter första perioden hade SPAIF en skön 3-0 ledning, allt var på topp. Hela laget åkte runt med ett leende och det garvades i båset.

I andra perioden hann det gå 2 min innan Östervåla reducerade till 3-1, då hände nåt. Hela laget sjönk under isen värre än Titanic. Det som var så glatt förbyttes på nån minut till katastrof. Allt leende var bortblåst och visste man inte bättre kunde man tro att vi låg under med 1-5. Det fortsatte i hela perioden. Östervåla gick ikapp och förbi när dom gjorde 3-4 efter 19:18. Sen kommer den här säsongens viktigaste mål för SPAIF. Efter förspel av Tim Forsberg och Christian Olofsson, Palm var säkert på pucken innan han med, får Tobias Elfström pucken i slottet. Helt ren kan han både sikta och tänka och avlossa säsongens viktigaste skott. Kl står på 19:52 när vi ser Tobbes skott gå i mål. Rättvist, nej. Men satan så skönt!! 4-4 på tavlan efter den här perioden känns som ett mirakel.

Mycket skäll i periodpausen, och mycket pepp bland spelarna. Nu fan skulle vi gå ut och visa att vi kan spela hockey.
Det gjorde vi också!! På nio minuter gick vi ifrån till 8-4 och stämde därmed matchen även om Östervåla lyckades reducera två gånger.
Slutresultatet skrevs till 8-6 efter en riktig bergochdalbane-match. Men så kan det va ibland när nerver och annat spelar in.
Vi gjorde vad vi skulle och såg till att segertåget tog sin 4:e raka seger i kvalserien. Tyvärr vann även SDE sin match så vem som tar första platsen till div3 blev inte klar denna kväll.

Yxan gick välförtjänt till Axel Kilström som visar att han kan spela riktigt bra hockey när han lämnar kvar humöret hemma i pojkrummet. BRA DÄR KILIS !!!!!

Det fanns fler kandidater till yxan, Benji som med sina 3 mål visade vägen framåt. Och slitvargen från skåne, Moberg som slet som ett djur på backplats. Riktigt kul att se!

Nu återstår två omgångar av kvalserien. Båda är bortamatcher, den första på onsdag mot Ormsta och den andra på fredag mot SDE. Vi behöver ta en poäng totalt för att säkra kvalseriesegern och därmed nå säsongens mål, att gå upp i div3.
Vi kommer göra allt för att det ska ske redan i morgondagens match mot Ormsta..

Go SPAIF, mot div3!!!

Stort tack till alla ni 109 personer som tog er till Telgerinken igår.Tillbaka
Södertälje Pojkarnas Allmänna Idrottsförening © 2013
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2019-03-15
Besökare
325817
Genereringstid
0,0938 sekunder