Efter nitlott kommer vinst!!

Inlagd: 28 januari 2014, kl 18:52


SPAIF hoppade på segertåget igen...

I torsdags förra veckan mötte vi Ormsta hemma i Telgerinken.
En match som blev onödigt jämn. Vi var det bättre laget trots att vi saknade en del viktiga pjäser som var borta pga skador och annat.
Efter första perioden låg vi under 0-1, men tidigt i andra hade vi skapat oss en 2-1 ledning. Inför 3:e ledde vi med 3-1.
Bara minuter in i 3:e perioden gjorde Ormsta 3-2 och såg till att vi fick slita hårt för att få med oss dom poäng vi ville.
Med knappt 2 min kvar på matchuret åkte vi på en olycklig utvsning för high stick. Men en strålande insats i boxplay gjorde att vi höll undan och kunde istället se på när en rensning från Benji tog på deras backs klubba, ändrade riktning och gled in i en tom bur. 4-2 och en riktigt skön 3-poängare.

Mycket bra spel av Jani i kassen den här kvällen men yxan den snodde en comebackande Tommy Idh välförtjänt. Han kom till och med ihåg hur man sjunger en Siggesagge!


I lördags mötte vi Haninge på bortaplan. Ett Haninge som inför matchen låg före oss i tabellen men som resultatmässigt blandat och gett.
Inget av lagen tog taktpinnen i inledningen, men efter en tilltrasslad situation framför vårar mål ansåg domaren att pucken felaktigt hade blockerats i målgården och dömde straff för Haninge. Dom tog till vara på chansen och ledde nu 1-0.
Halvvägs in i perioden kvitterar vi till 1-1 men minuter senare tar Haninge åter ledningen, en ledning som dom tar med sig in i paus. Andra matchen på raken där vi ligger under efter första perioden.

Minuten in i andra får vi spela pp i 5 min efter ett matchstraff på en Haningekille. Vet inte riktigt hur det stod till i hans huvud men den enda säkringen han hade i huvudet sköt han totalt. Janne fick agera lite slagpåse, stort av honom att lyckas hålla sina nävar i styr i stället för att utdela en "Jarmohöger".
Men vi hann bara spela pp i 2 min, utan att göra mål. Palm valde att prova om hans nya klubba höll för en redig slashing, det gjorde den visserligen och turligt nog även Haningespelarens arm. Stora duschen från domaren och Palm tvingades spendera resten av matchen på läktaren tillsammans med våran hejarklack som åkte med oss i bussen.
Spel 4 mot 4 ist för pp alltså. Det tog 30 sekunder innan Haninge gjorde 3-1, tungt för oss.
Men Benjis 3-2 mål minuten senare kom som en skänk från ovan.
Det resultatet stod sig perioden ut.

I paus bestämde vi oss för att ta tag i matchen. När vi åkte skridskor och spelade med huvudet var vi det bättre laget helt klart.
Sagt och gjort, vi lyckades vända på matchen från 3-2 underläge till vinst 3-5. Mycket stark upphämtning som bevisar att vi är ett lag som slåss om första eller andraplatsen i tabellen. När vi rör på ben och fötter och håller oss borta från utvisningsbåset är det vi som för matcherna.
Men fortfarande måste vi få ordning på vårat powerplay som för närvarande hackar och stånkar värre än en gammal fiskebåt.
Men hur som 6 poäng på två matcher. Vi vinner även fast vi inte spelar bra och det bådar gott inför fortsättningen.

Yxan gick till Kilis som visade att han kan spela riktigt bra hockey när han håller huvudet kallt och låter nävarna vila.
BRA DÄR AXEL!!


På onsdag 29/1 tar vi nya tag när vi möter Waxholm hemma i Telgerinken 20:00.
Sen vänder serien och vi möter Sundbyberg borta på lördag 1/2.

Matchstatistik (klicka)

Matchstatistik (klicka)


Tillbaka
Södertälje Pojkarnas Allmänna Idrottsförening © 2013
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2019-03-25
Besökare
326869
Genereringstid
0,1084 sekunder