Gästbok


Signera ditt inlägg och vårda ditt språk. Inlägg med övertramp kommer redigeras eller raderas och IP-nummer kan komma att spärras.

Välkommen till SPAIFs gästbok!


Nytt inlägg | fet kursiv | | Namn: |

Munken | 2018-03-10 20:04:04
Visst är det så att det räcker med J18, men det är ju lika dåligt om spelare även där. Den jävel som har lösningen på problemet ska fan i mig ha bragdguld eller möjligen Nobelpriset för sin upptäckt för hur man för en rimlig penning kan få unga grabbar att spela hockey. Jag försöker att bidra med mina två barnbarn som är 8 och 9 år gamla att spela.
Div.1 | 2018-03-10 15:37:04
Ok, men regeln säger ju bara junior lag, så J18 räcker.
Munken | 2018-03-07 06:49:56
Jag tror att vidare diskussion är onödig då alla vet hur det ser ut. Enligt min mening så borde berörda lag gå samman och ta ett snack med förbundet. Vi har trots allt föreningsfrihet i det här landet och de flesta spelar väl för att avancera i seriesystemet vilket skulle omöjliggöra för ett antal lag att göra just detta om förbundet skulle följa reglerna fullt ut. Många lag skulle förmodligen försvinna och därmed breddhockeyn.
Svar till Div.1 | 2018-03-06 19:56:03
Även Järfälla spelar utan J20.
Svar till Div.1 | 2018-03-06 19:53:30
Tror munken pratar om att det finns ett par div.2 lag utan J20lag. Och det är Spånga IS och Gimo IF.
Div.1 | 2018-03-05 23:12:26
Sorry, jag skrev fel, men du skriver fortfarande inte vilka som saknar junislag, denna säsong inom Stockholm så saknar inget lag junisar.
Kul att man ser andra sidan av myntet, jag tycker nämligen att dom som har fulla lagstegar blir drabbade, dom har oftast mindre istider, man förmontera lägga för mycket pengar på A-laget för det kan äventyra klubben, kör man solo med ett lag går ju allt man får in til bara ett lag.
Håller med att man borde jobba på ett annat sätt med juniorer, kanske kan man öka åldern med 1 år så man kan vara J20 i 3 år, då får man ju tillgång till lite flera spelare samt att man fortfarande kan använda sig av 1:a års seniorer och några övriga överåriga, precis som idag. Borde öka antalet tillgängliga juniorer samt att man inte stöter bort en massa för tidigt för att man inte färgar i A-laget, utan får 1 år till på sig.
Munken | 2018-03-05 11:19:36
Vad jag skrev var att flera lag, inte flertalet, saknar juniorlag. Skulle man som du tycker, bli tvungen att lämna ifrån sig en plats som man rent sportsligt har spelat sig till, så är det just dessa lag som saknar junisar som blir drabbade för att det är dåligt om juniorspelare. Speciellt i Stockholmsområdet. Så vad ska man göra? Jag tror att det måste till ett helt nytt sätt att jobba med juniorlag. Jag vill återigen påpeka att Spaif jobbar för fullt med frågan.
Div.1 | 2018-03-03 18:34:20
Munken, du skriver att flertalet div.2 lag saknar juniorlag, vilka menar du då?
Och jag har många gånger genom åren ifrågasatt junis-regeln, men aldrig fått återkoppling.
Jag är med på din linje, dock ska lag utan junis-lag få lämna sin kvalplats/direktplats till ettan till nästa lag som uppfyller kraven.
Har man som mål att gå upp i ettan så borde man redan innan jobba på junisar, blir ju inte lättare bara för att man går upp.
Webmaster | 2018-02-25 00:13:18
Tack vare att Farsta blandade och gav, är i princip SPAIF klar för kvalserien mot div 2.
Läget inför sista omgången på söndag.
Spelar SPAIF som de ska blir vi 2.a i serien. Men har vi en dålig dag, så är vi ändå klar för kvalserien. Farsta lär inte göra 14 fler mål än SPAIF, när de möts. Hela Mariehamn kommer hejar på SPAIF. Deras säsong kommer troligtvis ta slut om inte SPAIF tar minst en poäng.
3.an Lidingö möter seriens svagaste lag. Så de lär följa SPAIF till kvalserien, men då måste de nog vinna. Vilket inte är helt självklart.
4.an Farsta kommer gå ut hårt mot SPAIF, allt annat än en vinst för dem vid full tid, kommer nog sluta med sista matchen för säsongen.
5.an Mariehamn har Älta i sista omgången. Älta har inget att spela för och Mariehamn har allt. De måste ta minst en poäng, annars är säsongen slut. Men inte ens en seger ger dem en fortsättning, utan att andra resultat måste gå deras väg.

På söndag vill vi se stor publik i BST rinken som hejar fram SPAIF. Och ett SPAIF som visar glädje och bra spel inför kommande Kvalserie.
Munken | 2018-02-21 07:30:53
Div.1 Du tycks inte förstå vad jag har sagt, nämnligen att arbete pågår med frågan. Underlaget för ett juniorlag blir inte större för att du gnäller om att vi saknar juniorlag. Vi fick dispens när vi gick upp förra gången och vi lyckades faktiskt få ihop ett lag förra säsongen om det nu har undgått dig som verkar insatt i frågan. Det gick inte att fortsätta då det fanns alldeles för få spelare att tillgå. Flera div.2 lag saknar juniorlag och frågan är om det är vettigt att ha den regeln i div.2. Från Div.1 bör det absolut finnas, det handlar då om en annan nivå då man bör fylla på med egna spelare i stället för att värva hela tiden. Du har nu blivit inbjuden att diskutera frågan med styrelsen i Spaif och har du ideer, så hör av dig. Vem vet, du kanske har lösningen.
« Föregående sida - Nästa sida »
Södertälje Pojkarnas Allmänna Idrottsförening © 2013
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2018-03-12
Besökare
296522
Genereringstid
6,3613 sekunder