Gästbok


Signera ditt inlägg och vårda ditt språk. Inlägg med övertramp kommer redigeras eller raderas och IP-nummer kan komma att spärras.

Välkommen till SPAIFs gästbok!


Nytt inlägg | fet kursiv | | Namn: |

Supporter | 2018-03-12 10:01:05
Hur gick det i går Mot Farsta ?
Div.1 | 2018-03-11 17:20:16
Det första man ska göra är att ta bort dom orimliga timpriserna på ishockey, långt över 1000:- för 50 minuter, dessutom ska hallarna ha allmänhetens också. Undrar när simhallar och dylikt får samma krav på sig, varje lördag och söndag är det allmis i simhallen, jo tjena !Här kan spara in på utgifter.
Sen måste serieindelningen ses över, många junisar pluggar vilket är bra men dom kan inte sitta och pendla till utsocknes mitt i veckorna för att sedan ta båten till Gotland på fredagen, lira på lördag och sen hem på söndag. I J20 har dessutom många börjat knega så dom kan helt enkelt inte, ibland är det match 19:00 i typ Gimo, finns inte en chans för många att hinna. Sen tycker jag att man ska lägga på ett år till i J20, så man kan lira 3 säsonger.
Ett annat förslag är att anmälan till serierna ska ske tidigare, när det blir avhopp som det alltid blir, finns inte en chans i hel...et att en förening kan dra ihop ett slagkraftigt lag, (detta gäller alla jun och senior serier) då man har tidigare redan sumpat junisar då man inte får lira i tex div.1.
Man kanske tom ska se över farmarlag, dvs tex SSK har SPAIF som farmarlag och kan då förse dom med tex J20 killar som behöver senoirrutin, spelare som varit skadade en längre tid kan gå den vägen också, på köpet får SPAIF tillgodoräkna sig SSK’s junisverksamhet och kan slussa dit junisar om man har några.
Finns en annan idé också, att distriktet delas upp och alla föreningar runt Södertälje ingår under SSK’s paraply, sen kan man sådana paraplyer runt tiex AIK, DIF, Huddinge. Då kan man slussa spelare mellan föreningar under oaraplyey, man kan mentorer mellan tränare och spelare, tex skulle SDK’s tränare bara köra ett ispass lite här och där med SPAIF och spaifs tränare skulle få vara med på SSK,s träningar, eller Gnesta eller Järna eller liknande. Finns tex spelare som pga av arbetssituation eller liknande måste trappa ner ett tag och för att inte tappa allt det sociala och spelet så går man ner till en annan förenligt under paraplyet. På detta sätt så kan junisar välja lite vart dom vill och kan lira, med där det finns möjligheter att kliva uppåt om man har den viljan.
Lite funderingar från mig.
Hurtig | 2018-03-10 21:22:05
Ett par birra/ wiskey om munken blir kung igen.. kärlek
Munken | 2018-03-10 20:56:25
Dagens tredje inlägg handlar om morgondagens match i kvalserien. Om jag ska utgå från gårdagens träning så ser det jävligt bra ut. Fokus på vissa saker givetvis och det handlade en del om kampmoment. När grabbarna blir lite tjuriga så myser jag, då är det ett tecken på att nu jävlar är det allvar. Fan vad det här ska bli roligt. Det här är fjärde gången som jag deltar i ett positivt kval och jag har aldrig varit med om ett misslyckande. 2x IK Tälje och 1 med Spaif. Min känsla inför det här är otroligt positiv. Med det lag vi har ska vi kunna ta hem det här om vi spelar normalt. Det kan givetvis gå hur som helst, men Farsta och Lidingö har vi både slagit och förlorat emot vilket då handlar om vem som sätter ribban i matcherna. Vi kommer att göra det, jag lovar. Bålsta vet vi inte så mycket om mer än att jag såg laget spela mot Åkers i grundserien, och det var fan inte bra kan jag säga. Dessutom hade dom en gammal bekanting i målet som tidigare spelade i Spaif, Nämligen killen som jag kallar Sundsvall. En jävligt bra kille för övrigt. Mattias, om du läser det här så lovar jag att göra livet surt för dig, givetvis med glimten i ögat. Nu kör vi gubbar och må bästa laget vinna det här.
Munken | 2018-03-10 20:33:22
Jag avslutade aldrig föregående inlägg p.g.a. muggbesök. Jag har möjligheten att bidra till ungarnas hockeyspelande, men det har inte alla föräldrar och då kan man som mor eller farförälder göra en insats. Om ekonomin finns förstås. Hockeyn är svindyr för dom allra flesta. Det är bara att titta på vilka bilar som står utanför ishallarna. Det är inte den vanliga inkomsttagarens bil som står där, vilket innebär att en stor del av eventuelle talanger aldrig någonsin får chansen att prova på att spela hockey. Varför är det så? Nobelpriset även där till den som kan förklara varför man ska pröjsa 7000 till 15000 kr. för att ge sitt barn möjlighet att spela hockey. Vad får dom för dessa pengar, jo i princip ingenting. Cuper och dylikt ska dessutom betalas av föräldrarna. Det blir drygt om man inte har en skaplig inkomst. Vi som älskar sporten vet att det krävs en ändring för att locka den stora massan att prova på sporten ishockey. Det här är nog en fråga som går ända upp på förbundsnivå skulle jag tro. I slutändan är det ändå den lokala klubben som måste göra något utan att ta ut höga avgifter för deltagande. Nobelpriset även här för en genial lösning på problemet. Vi i Spaif hockey funderar och diskuterar varje dag hur vi ska lösa det här. Det kostar pengar givetvis, men långt ifrån vad storklubbarna tar ut, dessutom måste det finnas tränare, lagledare och en hållbar organisation runt laget för att det ska bli något. Sist men inte minst så måste eldsjälen finnas där för laget, då kan man uppnå någonting. Har du något förslag Div.1? Du är välkommen alla dar i veckan och jag lovar att jag ska ställa upp och hjälpa till.
Munken | 2018-03-10 20:04:04
Visst är det så att det räcker med J18, men det är ju lika dåligt om spelare även där. Den jävel som har lösningen på problemet ska fan i mig ha bragdguld eller möjligen Nobelpriset för sin upptäckt för hur man för en rimlig penning kan få unga grabbar att spela hockey. Jag försöker att bidra med mina två barnbarn som är 8 och 9 år gamla att spela.
Div.1 | 2018-03-10 15:37:04
Ok, men regeln säger ju bara junior lag, så J18 räcker.
Munken | 2018-03-07 06:49:56
Jag tror att vidare diskussion är onödig då alla vet hur det ser ut. Enligt min mening så borde berörda lag gå samman och ta ett snack med förbundet. Vi har trots allt föreningsfrihet i det här landet och de flesta spelar väl för att avancera i seriesystemet vilket skulle omöjliggöra för ett antal lag att göra just detta om förbundet skulle följa reglerna fullt ut. Många lag skulle förmodligen försvinna och därmed breddhockeyn.
Svar till Div.1 | 2018-03-06 19:56:03
Även Järfälla spelar utan J20.
Svar till Div.1 | 2018-03-06 19:53:30
Tror munken pratar om att det finns ett par div.2 lag utan J20lag. Och det är Spånga IS och Gimo IF.
« Föregående sida - Nästa sida »
Södertälje Pojkarnas Allmänna Idrottsförening © 2013
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2018-03-12
Besökare
303495
Genereringstid
0,1250 sekunder