Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Seger över Skogås borta 12-6!

Inlagd: 26 januari 2014, kl 17:23

En stark bortaseger bärgas i skogåshallen på söndagens tidiga eftermiddag. Ett effektivt kontringsspel, tät defensiv och Acke mfl i fin målform leder fram till 12-6 mot vår Nemesis från tidigare säsonger...

Referat:
Match mot Skogås brukar innebära en tuff match och borta mönstrar vi på 9 utespelare sedan Kangas uteblir aningen sent omsider. Tre backar Jonas H, Norin och Anders och två kedjor med Acke-Wedin-Persson samt TJ-Mads-Christian. Törna i kassen som vanligt.
Vi börjar riktigt bra och har flera bud på mål mot ett ganska svajjigt hemmalag. Ändå är det hemmalaget som tar ledningen aningen oförtjänt med 0-1 dryga 6 minuter in i första. Snabb replik av gubbkedjan när Christian gör sin back på högerkanten och hittar in till Mads som stöter in 1-1 på ett direktskott. Tempot är högt och spelet ganska hårt, mest tack vare två aningen ojämna domare som lägger en hård bedömning på vad bortalaget dvs SIBK kör. Wedin åker ut på en tvåa efter 12:34 men vi klarar av boxplay mot ett rundspelande hemmalag som inte får igenom skotten mot en taggad Törna. Tyvärr kommer ändå 1-2 någon minut efter boxplayet där en retur lyfts in i mål. 1-2 i paus är ingen katastrof och vi har bra lägen till kvitering och även ledning med fint spel av bägge linjerna.
Andra perioden startar vi riktigt starkt och när TJ hittar tillbaka till Mads framför mål så håller den skäggige undan försvaret och trycker in 2-2 tillika kvitteringen nere vid höger stolpe. Mads har fått upp farten och samma kedja kombinerar fint i nästa byte där Christian hittar Mads till höger och med ett rappt dragskott sitter 3-2 i vänster burgavel och ett hattrick är fullbordat!!! Mads är lite övertänd och minuten senare tar han en tvåa efter en vårdslös satsning mot sargen och den lite småstökige nr 5 i hemmalaget. Efter en utskällning från sekretariatet om mycket fult och farligt spel lugnar den skäggige ner sig och SIBK rider ut stormen i bokplay, tack för det!
Hemmalaget tar TO men vad hjälper det när Persson får tag i Wedins skottretur och trycker in 4-2 nere längs golvet. Christians tur att synda härnäst efter en hårt dömd tvåa där domaren är mycket enögd. Strax innan missar han en solklar straff när Acke vräks omkull i fritt läge med en nacksving. Boxplayet är bergsäkert och strax efter gör vi 5-2 Persson som förvaltar Ackes smörpass och kan lägga in den i öppen kasse. Minut 17 blir händelserik, först för hemmalagets nr 20 in en långboll till 5-3, snabb replik 10 sekunder senare när Persson spelar fram Wedin till öppet mål och 6-3, ytterligare 10 sekunder senare sitter 6-4 då vi släpper markering framför målet. 30 sekunder där allt hände!!!
Periodpaus och kanske bra då hemmalaget fått upp vittring på en vändning. Den släcker vi snabbt i börjar av tredje då Christian först sätter 7-4 efter Mads och sedan TJ:s förarbete och sedan går Acke igenom själv och trycker in 8-4 utan assist. Tyvärr släpper vi ett slarvigt frislag där vi missar bortre stolpen och 8-5 blir sedan 8-6 då den aningen rundnätte H27 vräker in bollen i en 2-1 situation. Vi svarar dock igen direkt efter tekning då Jonas trycker iväg ett slagskott på Christians sidledsspel och en störd målvakt lyckas inte hålla bollen som smiter in till 9-6. Nu blir det Acke show när han ensam stänger matchen med ca 8 minuter kvar genom först 10-6 efter Wedins pass, sedan 11-6 där rollerna är ombytta och spiken i Skogåskistan slås i av Persson som förvaltar Ackes fina pass och 12-6 lyser fint på kortsidans ljustavla.
En skön seger och en väl genomförd match. SIBK svarar direkt när hemmalaget får in en kasse, båda kedjorna producerar, Mads tar oss in i matchen med sina tre mål i början och Acke mfl släcker allt hopp som Skogås har om att komma tillbaka i den tredje periden med effektivt kontringsspel av den högre skolan. Defensivt stabilt och de flesta målen är inte mycket att säga om, något långskott slinker in annars är Törna tät och gör många fina närräddningar i första och sista perioden. TJ hade lite oflyt med stolpe och bollar som slinker igenom längs mållinjen, med lite tur hade det blivit både 2 och 3 mål därifrån. Hattrick från Skägget och Persson poängbäst dock Acke med 2+3 och ett kopiöst löpande...imponerande!!!
Nu blir det hemmamatch i nya Tyresö (läs Nyboda)hallen mot topplaget nr 1 Malmen nästa söndag. Kan vi vinna den är vi helt klart med och slåss om seriesegern....
Forza SIBK!!!
Referat av: Mads

Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2020-02-27
Besökare
114881
Genereringstid
0,0469 sekunder