Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Storseger hemma mot Segeltorp

Inlagd: 22 december 2013, kl 15:04

SIBK gör en effektiv och kort process av Segeltorp med två dagar kvar till jul..
15-2 slutar matchen i Strand och det var inget snack om saken. Ordföranden fortsätter sin målskörd och med ett nytt hattrick och 3 nya mål når han 100 mål i maratontabellen, en bedrift minsann. Grattis säger vi!!!!


Referat Segeltorp hemma:
Jaha, dags för sista matchen innan juluppehållet och en söndagsmorgon i Strand blir sista anhalten år 2013 för SIBK:s veteraner. Segeltorp, seriens jumbo ställer upp med 8 friska och en målman, ser klart möjligt ut på förhand men underskattning är SIBK:s svaghet sedan urminnes tider. Domarparet är den grötige skåningen och en yngre skäggig förmåga, den tunnhårige skåningen som ofta gör bra matcher när han dömer oss vilket bådar gott då allt annat än en viss herre från Tyresö är att föredra. :)

Ingen underskattning denna gång, med 12 utespelare och rull på två centrar (Wedin o Mads) mellan 3 ytterpar och full backstyrka håller vi högt tempo i början. Endast Persson saknas för att bli fullt lag med 13 gubbar. TJ är dock inte med från start och försvinner sonika ut strax före första tek (muggen?) men dyker upp efter något byte.
Då har Wedin hunnit dra in 1-0 på Manges fina pass efter bara 02:42!!! I nästa byte avancerar Acke fint på höger kant, ser Mads i ögonvrån och lägger en backhandspass in snett bakåt som den skäggige ganska enkelt kan lägga in med en sveeper till 2-0. Bytet efter ringer det igen då Kangas trycker in Norins pass till 3-0. Smakstart och Segeltorp hänger redan med det kollektiva huvudet...dock skall sägas att de har ett par fina skott i början och Törna gör en reflexhandsräddning vid 1-0, viktigt och bra!
Segeltorpet får dock sträcka lite mer på sig efter ett något tursamt inspel som studsar på Manges fot och slås in av en ivrig bortaspelare till 3-1. Lite oflyt och inte typiskt för spelet, men men... SIBK:s våldsamma forcering avtar lite och vi rullar runt bollen mot ett ganska passivt Segeltorps försvar som försöker kontra med långa bollar på...Bengt? Nä möjligen nr 37 Mats Jansson som är en klassspelare men ack så ensam i motståndarnas lag...
Christian och TJ startar ett för dagen lyckosamt samarbete när Ordföranden sprätter in 4-1 i höger kryss, snyggt!!!
Periodpaus och med 4-1, som borde varit minst det dubbla är vi inte riktigt nöjda.

Bättre fart i period 2 när vi i ett långt anfall har tålamod och Mange S når in till Mads framför mål som trycker in returen till 5-1. Firma TJ och Christian kombinerar igen och Ordföranden sätter nu 6-1 med ett något lamt men välriktat skott till höger om målman efter TJ:s fina släpp i sidled. Wedin skjuter dock inte särskilt lamt och med sin bössa dundrar han in 7-1 på TJ:s fina pass. Snabbspringaren är för morgonen assistkung och gör alltså ett assisthattrick efter drygt halva matchen spelad...bravo!
Wedin fullbordar ett hattrick med sitt 8-1 efter 11:57 i andra och nu känns det klart. Frågan är vad det slutar med? Mange S assisterar mycket snyggt och även han lyckas med ett assistX3 efter drygt halva matchen!!
Acke gör sedan 9-1 på pass från Wedin innan matchen avtar lite mycket pga att vi får ett PP som vi inte alls utnyttjar utan bollen rullas runt långsamt och avsluten är få. Törna grymtar där bak om uselt Powerplay och denna gång har han inte helt fel. B37, deras starplayer Mats Jansson är faktiskt igenom och fri med Törna skall han bara lägga in bollen och drar till sidan men Törna kastar sig till vänster som i fornstora dagar och parerar med en magisk Ravelliräddning av den högre skolan!!!
Perioden slutar således 5-0 och den nollan får vi tacka den gamle för...

Period 3 startar med att vi går lite för högt och på en kontring är de nära att få in bollen som rullar bakom Törna och Anders är kvickt där och rensar bort, dock med en tå i målområdet vilket renderar straff...
Stjärn-Mats B37 tar straffen men misslyckas helt med dragningen och bollen fastnar under Törna som räddar! Vi klarar efterföljande boxplay utan problem, nästan så är Acke närmast att sätta bollen då han jagar mål likt en hemsökt man och har två fria lägen i spel 4-5 jösses vilket byte!
Det är dock Kangas som sätter nästa mål till 10-1 efter Norins välavvägda pass, firma Kangas-Norin har konsekvent producerat de sista matcherna med många fina mål. Appropå firmor så har TJ och Christian inte stängt butiken. Hela linan har ett våldsamt snurr som slutar med att TJ bryter in på mål och lägger in 11-1 efter Christians motlägg till pass. Segeltorp kommer upp i en räd och lyckas få in 11-2 men det är mest av akademisk betydelse.

Akademiskt blir nästa mål också och lite historiskt i SIBK:s historieböcker då Christian får jubilera med sitt 100:e mål i karriären när han sprätter in 12-2 efter TJ:s fina "tvåfotare" från bakom mål, magiskt! Grattis ordföranden, säsongen 2013-14 blir bara bättre och bättre! Kanske inte samma dignitet i nästa siffra men Mads spelar iaf fram Sundin till 13-2 vilket är den skäggiges 50:e assist i SIBK historien, alltid något!
Acke jagar också 100:a mål och med två och en halv minut kvar har han 1 mål upp till den siffran efter 14-2 då han trycker in en retur efter Wedins skott.
I slutminuten blir Jonas lite gramse efter ett misslyckat skott och drämmer klubban i sargen vilket renderar en tvåa och en personlig 10:a för osportsligt efter 19.00, lite hårt dömt kanske... Vi har dock frislag vid egen hörna och Mange S slår en lång svepande pass till den löpande TJ (vem annars) som kommer fri och efter 19.03 har vi 15-2 och ridån går ner för Segeltorp.
Klang och jubel och jubileumssiffror när vinsten stannar vid 15-2. SIBK gör en bra match mot ett ganska blekt motstånd som kämpade ibörjan men som sedan inte orkade stå emot den svarta vågen som kom gång efter gång. Christian gör hattrick igen, TJ lyckas med det mesta och har 2+4 och nämnas skall väl även Mange S som med sitt spelsinne finner 4 fina assist och drar ifrån i backarnas poängliga. Törna gör en bra match igen och har kommit tillbaka från en lite sämre period, nu vaken på skotten utifrån och med en straffräddning och ett par frilägesräddningar håller han ner siffrorna bakåt. Totalt sett en match vi skall vinna, och just dessa matcher har varit svåra tidigare.
Nu blir det juluppehåll, sedan en bortamatch mot Mellansjö innan vi i de kommande tre hemmamatcherna byter arena till Tyresöhallen (Ganla Nybodahallen) då vi tröttnat på det dåliga golvet i Strand. Passar galoscherna kanske det blir ett hallbyte till nästa säsong, det får dessa tre matcher utvisa.
God Jul och Gott Nytt År till alla SIBK spelare och fans...
Referat av: Mads

Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2020-02-27
Besökare
114881
Genereringstid
0,0469 sekunder