Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Fortfarande obesegrade!

Inlagd: 29 oktober 2013, kl 07:22

Inför två på förhand tuffa matcher hemma mot Skogås och borta mot Malmen fick SIBK bekänna färg efter den fina säsongsinledningen. Och som de gjorde, Skogås slås tillbaka med 7-6 hemma i Strand efter storspel av Törna och vi ledde med 5-1 innan Skogås kröp närmare mot slutet. Borta i Söderbymalm gör vi en stark insats och kan bärga en välförtjänt pinne mot ett krampaktigt Malmen som mest gnäller på allt och alla. Riktiga primadonnor!!!! Törna spikar igen och vi klarar 4-4 med mersmak sedan vi leder i slutperioden med 4-2 och 10 minuter kvar....

Referat Malmen:
Serieledning och möte med våra antagonister Malmen som med sina svart-vita domardräkter alltid sätter griller i vårt val av tröjor för match hemma som borta. Detta då divorna i Malmen alltid "glömmer" sitt bortaställ hemma.... Nåväl, det blir för dagen svarta dräkter för SIBK och med dessa begravningsfärger startar vi mycket starkt och Wedin kan dra in ett långt direktskott från höger kant efter bara 4 minuter och Persson följer upp efter Ackes fina arbete runt mål med att stöta in 2-0 framför målet. Vi chockar Malmen med hård press, ett Malmen som rullar boll snyggt men inte särskillt effektivt till en början. 1-2 kommer tyvärr när deras starplayer nr 8 lyckas överlista en taggad Törna. Periodpaus och 2-1 till SIBK smakar dock mer. I början på andra faller vi tillbaka mot ett Malmen som kvitterar till 2-2 halvvägs in i perioden. Spelet böljar dock fram och tillbaka och i en sådan spelvändning kan Christian hitta Tomas Johansson som direktskjuter in 3-2 lågt till höger bakom en för dagen mycket bra keeper i Malmens kasse. Tredje målet lågt till höger, en svaghet månne?
I början på tredje tar Wedin en tvåa för slag, vi hamnar i boxplay men lyckas vända upp en kontring och Acke finner Persson sopren framför mål och 4-2 kommer i BOXPLAY!!! Lite turligt reducerar Malmen dock innan PP tar slut via en studs framför mål där vi (Anders) har lite otur... Nu pressar Malmen för kvittering, vi håller fint emot och Törna har både tur och skicklighet. Vi klarar ett boxplay återigen innan kvitteringen kommer sedan vi tappat bollen lite oturligt framför mål efter en misslyckad spelvändning från eget hörn.... 4-4 och inte orättvist men likväl lika surt för det....Malmen pressar på för ett vinstmål men vi kontrar farligt och det slutar oavgjort vilket får betecknas som en vunnen poäng för vår del.
Totalt sett en stark match av försvaret och våra spelvändningar med firma Persson/Acke skördar framgång. Törna gör sin bästa match för säsongen hittills och har även lite tur med ett antal stolpar mot slutet. Dock har även Malmen en bra målman för dagen, en keeper som räddar dem ibörjan då SIBK mycket väl kunde gjort både 3 och 4-0 innan Malmen vaknar till liv....Vendelsö nästa, fågel eller fisk?
Referat av: Mads

Referat Skogås hemma:
Toppmöte på Strandhallens hala golv, nu aningen bättre enligt uppgift, vi var dock skeptiska till det efter uppvärmningen.
Skogås (numera B) brukar vara svåra och ännu ingen seger mot detta lag hittils på veterannivån. 10 starka gubbar i SIBK dock och vi börjar riktigt bra med att ha farliga anfall mot ett ganska skärrat bortalag. Mads prickar kryssribban och persson hinner bränna ett helt soprent mål innan Wedin slungar in 1-0 i höger kryss efter Ackes fina drop. 21 sekunder senare lyckas Persson få fram ett skott och Mads kan med backhand lyftchippa in 2-0 över en frustrerad målvakt. När Christian halvvägs in i period kommer fram runt målet och helt omarkerad kan lägga in 3-0 efter en scramble bakom målet från Persson känns detta aningen overkligt. Dock spelar vi bra och har många bud på fler mål framåt. Skogås är aningen omständiga och mycket går genom den jobbiga men mycket snabbe och starke nr 19: Bo Fager som dock inte får in bollarna bakom en inspirerad Törna. 3-1 kommer tillslut i en spelvändning där vi tappar bollen högt efter ett makalöst tryck där Mads har en dubbelchans och målvakten gör två monsterräddningar. De kontrar in 3-1 och har lite kontakt.
Period 2 börjar i lika högt tempo och bara minuten är gången då Mange börjar en soloräd från eget mål. Han slingrar sig fram och lämnar över till Persson men fortsätter springa och via en fin chip kan nå Mange som blir ren och rundar målmannen och lägger retfullt in 4-1 med en backhand i nättaket. Årets mål, redan? Skogås är frustreade och tar en tvåa som vi dock inte kan utnyttja. Det dröjer ända tills 16:13 innan Jonas lyckas med en tvåfotare och sedan drar in 5-1 via en motståndare som ställer målvakten helt. Tyvärr replikerar Skogås med 5-2 innan paus men det känns ändå ganska säkert det här.
I sista tredjedelen ökar Skogås tempot och börjar rusa mot mål och stöter långt upp på våra backar. Det öppnar för kontringar och i en sådan hittar Jonas Wedin med en lång pass ner mot höger kant, Wedin väntar inte in bollen utan kan direkt på volley slå in 6-2 med en backhand i målvaktens högra burgavel. Otroligt snyggt och viktigt mål! De tar en tvåa och vi spelar PP men slarvar efter en långboll där Bo fager får frislag och våra backar bryr sig mer om domaren vilket innebär att herr fager kan trycka in frislaget rakt in i mål mot ett förvirrat försvar till 6-3. Powerplayet fortsätter dock och SIBK spelar runt tålmodigt och med 3 sekunder kvar hittar Jonas in till Mads som kan lirka in 7-3 vid första stolpen. Med ca 10 min kvar gör vi ett svagt byte och blir passiva då B18 lyckas sätta två snabba efter bra spel. 7-4 och 7-5 sätter nerv i tillställningen men Mads tar en TO och vi lugnar ner oss lite. SIBK lyckas dra ner tempot lite och Skogås når inte fram, mycket tack vare en taggad Törna som gör några monterräddningar på närskott i slutet. SIBK lyckas äntligen hålla en ledning utan att tappa och trots 7-6 som ger allt nerv i sista 3 minuterna så klarar vi att hålla huvudet kallt och bärgar 3 pinnar mot vår mardrömsmoståndare från förr i blått. En bra match av alla men främst av alla var Törna med fint spel i kassen och många räddningar främst i andra och tredje med slutet. Framåt många som gör mål, Jonas gör 3 poäng (1+2) och producerar fint som back och Persson lyckas få ihop ett assisthattrick (0+3)!!! Wedin hänger två och även Mads lyckas bra mot Skogås duktige målman med två mål. Nu Malmen som förväntas vara ännu bättre, dock segerledning ett tag till....
Referat av: Mads

Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2020-02-27
Besökare
115017
Genereringstid
0,0781 sekunder