Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Stamford dag 8 den 5 Mars

Inlagd: 6 mars 2010, kl 08:25

På förmiddagen fick spelarna följa med sina amerikanska värdar till skolan. Eftersom amerikanerna går i flera olika skolor var upplevelserna olika men alla verkade ha blivit mycket väl mottagna.

Efter skolan skjutsades spelarna till ett träningscenter som heter Blue Streak. Det grundades av ägaren till ett flygbolag, Jet Blue, som är bosatt i Connecticut. Han tyckte att hockeyspelare borde få träna off-ice också och anlade särskilda träningscentra. Pojkarna hade med sig egna skridskor, klubba, handskar och hjälm. De fick åka på syntetisk is och göra olika övningar. En klart annorlunda upplevelse!
Sedan bjöds spelare och föräldrar på god lunch på Vinnie’s. Vi fick välja mellan pizza och olika hamburgare. Alla åt med god aptit! I samma shoppingmall fanns också en sportbutik som sålde bla hockeygrejer. En hel del av killarna handlade här.
Våra otroligt snälla värdfamiljer skjutsade en del killar till andra ställen för mera shopping. (Några av föräldrarna blev skjutsade redan på förmiddagen till Greenwich för shopping och fantastiskt god lunch.) Under dagen kunde vi också få tag i lokaltidningen som hade en helsida om vårt besök. ( länk http://www.thehour.com/story/482902 )

Kl 19 var det så dags för avskedsmiddag - vart har tiden tagit vägen?! Vi var ca 130 personer som samlades i en lokal inne i centrala Stamford. De vuxna började med mingel på nedre botten. Ungdomarna fick gå upp på övervåningen där flera olika spel fanns att sysselsätta sig med.
När vi satt oss överraskade våra amerikanska vänner med tal och våra tränare och materialare fick presenter. Lagledningen fick ett stort foto taget vid en av matcherna med våra spelare i full utrustning tillsammans med de amerikanska killarna. Dessutom lämnades en vandringsplakett över som vi förvaltar till dess att ett nytt lag från Stamford kommer till SDE! Vi tackade våra värdar för en fantastisk vecka. Vi har blivit så otroligt väl mottagna och trivts så bra! Vår trupp hade höga förväntningar på resan men våra amerikanska vänner har lyckats överträffa förväntningarna med råge!
Sedan var det dags för en härlig buffé med massor av mat. Det hölls tacktal från både amerikanskt och svenskt håll innan det var dags för en enorm tårta med motiv från vårt utbyte, hockeyklubbor och texten Sweden - USA 2010. Innan vi bröt upp för kvällen tog vi massor av kort på våra familjer. Sedan fortsatte vi på olika ställen – några spelare försvann på sleep-over, andra hem till några familjer. Många vuxna samlades på hotellet för en sista kväll tillsammans.
Vi har fått vara med om en fantastisk vecka med våra amerikanska vänner! Nu väntar hemresa till Stockholm i morgon och slutspelsmatch mot Lidingö på tisdag!

Peter SDE U 15


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2013-02-26
Besökare
145944
Genereringstid
0,0469 sekunder