Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Stamford dag 7 den 4 Mars

Inlagd: 5 mars 2010, kl 06:36

I morse hade vi ett gäng mycket trötta killar! Efter den sena hemkomsten efter matchen i Morristown, sov flera spelare över på hotellet. De tyckte det var skönt att få sova ut och hotellfrukost är ju aldrig fel!

Under förmiddagen, tog vi oss själva till New York City med tåget där vi hade fria aktiviteter. Flera av oss besökte Ground Zero där vi fick se och höra berättas om vad som hänt den ödesdigra 11 september 2001.
Sen eftermiddag träffade vi våra värdfamiljer som bjöd på middag på restauranger inne i New York.
Efter middagen var det så dags för NHL match på Madison Square Garden med Henrik Lundqvists New York Rangers mot Sidney Crosbys Pittsburgh Penguins. Det var lite konstigt att se så många Rangers tröjor och tom svenska landslagströjor med Lundqvists namn på!
Det var en verklig upplevelse att vara på matchen. Det hände ständigt saker på och kring isen. På Jumbotronen textades olika meddelanden och till vår stora förvåning syntes plötsligt texten ”Welcome Stamford Youth Hockey and Sweden Exchange”. Några av oss fick också var med och jubla på bild i jumbotronen och vår svenska flagga syntes också!
Matchen var mycket underhållande. Hemmalaget möttes av jubel när Rangers satte första pucken i nät efter bara några minuter. Hemmapubliken var inte nådig mot kanadensaren och Penguinspelaren Crosby. (Han satte avgörande målet i olympiska guldmatchen mot USA i söndags) Vår svenska hjälte och målvakt i Rangers, Henrik Lundqvist spelade fantastiskt i matchen.
Det blev en mycket spännande fight där Lundqvist stred mot det avsevärt bättre Penguins. Med tio minuter kvar av matchen ledde NYR med 4-3 och publiken hade segervittring. Publiken skrek ”Henrik” vid varje räddning. Till slut blev Malkin (vilken lirare!), Crosby och Talbot för mycket för Rangers och Penguins kvitterade till 4-4, vilket också var resultatet i full tid. Dags för sudden! NYR drabbades av utvisning och i spel fyra mot tre, vann Pittsburgh extra poängen. Skotten blev 56-17 (!) till Penguins så Henkes spel höll Rangers kvar i matchen.
Efter matchen åkte vi, trötta men mycket nöjda hem. Spelarna åkte hem till värdfamiljerna och vi föräldrar åkte buss till hotellet.
I morgon ska spelarna följa med sina amerikanska kompisar till skolan. En del går på katolska privatskolor så pojkarna måste ha vit skjorta, snygga byxor och slips!

Fortsättning följer…

Peter SDE U 15


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2013-02-26
Besökare
145944
Genereringstid
0,0313 sekunder