Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Seger i Go Sport Travel Cup!

Inlagd: 12 oktober 2009, kl 10:38

Rapport från Go Sport Travel Cup i Bjästa 9-11 oktober där SDE U15 segrade!

Under helgen har SDE U15 spelat en turnering i Bjästahallen, ca. två mil söder om Örnsköldsvik.

Turneringen bestod av tio lag i två serier varav fem Norrlandslag i den ena och fem Stockholmsgäng i den andra. Upplägget var att lagen skulle möta nya motståndare vilket blev en succé!

SDE inledde på fredagen med matcher mot Clemensnäs (seger 5-2) och Östersund (seger 5-2). Mycket intressanta matcher med bra motstånd från två spelskickliga lag där vi gick ifrån i slutet av matcherna.

På lördagen fortsatte vi mot hemmalaget KB 65 (seger 9-1) och grannen MoDo Hockey (seger 9-1). Här fick vi tidig utdelning och kunde spela ut mot rejält kämpande KB 65 och MoDo.

Grundspelet avslutades på söndag förmiddag mot Björklöven där minst oavgjort krävdes för att gå vidare. Vårt spel knöt sig inledningsvis mot ett stabilt spelande Löven. SDE dominerade puckinnehav men det gäller att få in pucken! Efter underläge i paus lyckades vi kvittera i andra perioden till 1-1 som efter en pärs blev slutresultat. Puh!

Då blev vi klara för Semi mot våra söder-kompisar Haninge. Som alltid blev det en välspelad och tuff match. Vi följdes åt i målprotokollet till 2-2 vid full tid och straffar behövdes efter mållös sudden. Basse höll nollan i straffläggingen och Tobbe satte sin suddenstraff och vi var i final.

Finalen blev en gastkramande historia mot välspelande Östersund. Trots dominans från SDE ledde Östersund med 0-1 i paus. I andra perioden tog vi kommandot och tog ledningen med 2-1, men det blev tändvätska för pigga ÖIK. På loppet av två minuter gjorde ÖIK tre mål och 2-4!

Luften gick då ur SDE-föräldrarna (!) på läktaren när SDE fick straff som duktige ÖIK målvakten räddade med ca. sex min kvar.

Då kom vändningen! SDE fick nya krafter och visade på stark lagmoral när man på mindre än fyra minuter spelade drömhockey och satte fyra mål i rad med bud på mer. Slutresultat blev 6-4 till SDE och bucklan till oss!

Vi tackar för en myckat bra match mot duktiga Östersund som hade många bra spelare!

Sammantaget var det en mycket värdefull turnering att spela mot nya duktiga lag från Norrland. Jag tror alla lag tyckte det var värdefullt för framtiden

Vi vill ge en speciell eloge till arrangören KB 65 och dess sponsor Go Sport Travel. Allt har fungerat utomordentligt bra med mat, bra humör och god stämning. Speciellt roligt var det för våra supportrar på hemmaplan och i Sydafrika att följa cupen via matchrapporten. Tack Pernilla, Antonio, Fredrik och alla andra!! Vi kommer gärna tillbaka.

PS. Här följer referatet från lokaltidningen:
"U-16 cupen i Bjästa blev en succé

Vilken succé!
GO Sport Travel Cup för U-16 lag avgjordes fredag-söndag i Bjästahallen. Med välfylld ishall under varje fight med 28 gruppspelsmatchen plus semifinaler och final. Intresset för ungdomsishockey lever verkligen.

– Vi är oerhört nöjda med den här turneringen. Med de fem bästa stockholmslagen och fem högklassiga norrlag, säger Mikael Fränckel, stark man hos hemmaklubben KB 65.
Turneringen avgjordes i form av gruppspel med två gruppen (A och B). I grupp A lirade norrlagen, medan grupp B innehöll idel stockholmslag. På så vis omöjliggjordes en final mellan två 08-lag.
Intresset för turneringen var enormt stor. Alla fakta knappades in i datorn, och levererades blixtsnabbt till internetsidan www.matchrapporten.se.
– Vi räknar med att drygt 6000 besökt internet för att följa turneringen under dessa tre dagar, konstaterar tävlingsledningen, med Pernilla Andersson som ”skeppare” för datarapporteringen.
Finalmatchen (2 x 20 minuter) blev spännande. Norrlands representant, Östersunds IK, stretade på riktigt bra mot storfavoriten SDF Hockey en sammanslagning mellan Stocksund, Danderyd, och Enebyberg.
Jämtarna kunde gå till periodvila med 1-0 i ryggen. Målet inspelat i spel 4 mot 5 (!).
Andra perioden blev dramatisk. Först en snabb kvitteringspuck (1-1) från huvudstadsgänget, redan efter 48 sekunder. SDF fortsatte att trycka på, tog ledningen med 2-1 i spel 5 mot 4.
Men, Östersund kom igen. 2-2 blev 3-2, och även 4-2. Drygt fem minuter återstod av finalen. En storskräll var på gång…
Nu tog SDF-gänget fram allt sitt kunnande. Prickade in fyra puckar bakom storspelande ÖIK-keepern Jimmy Björling, 14 år.
6-4 och finalsegern var bärgad för stockholmsgänget.
– Nu blir det en lätt resa hem till Stockholm. Vi vann på vår starka moral i laget. Det här gänget ger aldrig upp, konstaterade tränaren Anders Lindberg.
Östersund har all heder av sin finalinsats. Coachen Bengt Andersson var med all rätt stolt över sina grabbar.
– Snacka om olika förutsättningar. Hemma i Jämtland spelar vi i en U16-serien med bara tre lag (Brunflo och Järpen, de andra lagen). Därför måste vi söka oss ut till en massa olika turneringar för att få hårdhet.
I Jämtland/Härjedalen finns bara 35 spelare födda 1995 att tillgå, att jämföra med huvudstadens drygt 1000 spelare. Så visst kan man påstå att Östersunds IK gjorde något av en bragd i helgens turnering i Bjästa.
Hemmaklubben KB 65 då? Jo, då. Fullt godkänt. Man tog faktiskt en pinne mer än självaste MODO Hockey i gruppspelet… "


Lagledning SDE

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2013-02-26
Besökare
145945
Genereringstid
0,0469 sekunder