Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

SM GULD

Inlagd: 31 mars 2011, kl 18:01

SDE Team 95 har vunnit det finaste pris som ett ungdomslag kan drömma om:
U-16 SM GULD!!


En pojkdröm har gått i uppfyllelse. Efter åtta års hård och tuff träning har SDE 95 visat att det går att lyckas.
Krävande ispass på uterinkar och i Enebybergs Ishall, hårda fysträningar oavsett väder, långa och plågsamma löpningar, korta och intensiva intervallträningar, dag ut och dag in. I genomsnitt har laget haft 1,1 aktivitet per dag i åtta år och har hunnit spela 1060 matcher.
Allt detta regisserat av Ante Lindberg med sin assisterande Mattias.

Lagledningen, med Jalle och Peter har haft många långa och engagerade diskussioner med föräldrar, förbundet, andra lag och inte minst inom klubben efter sammanslagning DE/SIF. Flera uppgifter och frågor tillkom; någon vill byta klubb, speltider, fixa eller byta istider, Fixa domare, skaffa pengar till lagkassan, skrivelser till förbundet för att redogöra eventuella förseelser, etc. Men den viktigaste var hela tiden att hålla fokus på laget och dess spelare. En annan svår uppgift var att hålla oseriösa s.k. hockeygurus och privata selectprofitörer borta från vår ideella föreningsverksamhet.

Det är naturligtvis svårt för en liten förening att ta SM GULD. Spelare, ledare, materialansvariga och föräldrar, alla måste göra sitt jobb till 100 % och lite mera. Vi satsade allt på att starta USM med helt frisk, skadefri och utvilad trupp. Detta har skett i SDE 95. Som allt annat måste man prioritera mellan olika privata saker och idrotten. Vi har prioriterat tre saker. Ett laget, två laget och tre laget.

Vi startade USM - slutspelet lite darrigt med en förlust sedan var det sju raka vinster. I semin och finalen visade vi nytt och fantastiskt spel. Trots skador och sjukdomar lyckades Ante och Mattias gasa och bromsa vid rätt tidpunkt.
Landslagcoachen såg SDE 95 spela för första gång i kvartsfinalerna. ”Jag är imponerad av ert spel och att ni har så många duktiga spelare, Jag hörde att ni är bra men så bra har jag inte trott, med lite skärpa i avsluten behöver ni endast spela en och en halv period för att vinna”.
Detta gjorde vi i semin och finalen. Mellanakten i respektive match var fantastiska och nog det bästa laget gjort hittills. Vi växte och blev två nummer större och gick till betryggande ledningar som vi lyckades bevara till slutsignalen.

Varumärket, laget DE 95 och SDE 95 var viktigt att marknadsföra på isen och inte enskilda individer i laget. Det har varit vårt kännetecken.
Detta lag började sin hockeyresa på Enebybergs IP för sedan gå vidare med spel i land och rike, i Norden, Europa och även över Atlanten och i stort sett mött lag från hela hockeyvärlden.

Våra hyllningar går till spelarna som fixat detta, till ledare och föräldrar, till våra föreningar i Danderyd: EIF, DSK, SIF ,SDE och till hela Stockholms-hockeyn som har format vårt lag. Ett special tack till vår vaktmästare på EIP, Danderydsvallen och Stockhagen. Ett extra STORT TACK till bästa vaktisen BOSSE. Killarna snackar redan om att de kommer att sakna dig. Ett STORT TACK till Pavol och Mange som började med att knyta skridskor på killarna för sedan lägga en radie på deras skridsko. Ett STORT TACK till Mattias. En 20-åring som offrade sina fredags- och lördagskvällar för att träna våra killar.Tack till alla sponsorer som har hjälpt oss.
Vi skall naturligtvis inte glömma tidigare ledare och tränare som har varit med på isen eller ledare i och runt laget. Från hockeyskolan tills idag. Tack Lelle Spångberg, Joe Tracy, Marcus Gyllenberg , Jan-Erik Blom, Anita Haglund, Peter Evholt, Madde Evholt, Thomas Hammarlund, Richard Nilsson, Jan Bylesjö,Michael Wernblom, Anette Mellberg, Tommy Sjöblom, Anders Åhlström (Time Manager) och Birgitta Lantz. Utan Er hjälp har det inte gått.. Tack till alla som jobbar i Kansliet Sillen, Eva Söderström, Danne O Connor och Christina Wahlberg. Tack Team 95s bästa supportrar med Anders Thool. Reidar Wiberg och Mats Bernhardsson i spetsen. Alla har en del av denna seger.

Men nu den viktigaste personen:
Anders Lindberg. En vanlig och ärlig arbetarkille som går till sitt jobb 04:00 varje dag för att sedan på kvällarna ta hand om våra killar. Om det funnits ett Nobelpris i idrott och ledarskap så borde du fått det. Du har fått ditt andra U16 SM guld. Först som spelare 1980 och sedan som tränare 2011 i föreningen.
En BRAGD, en BEDRIFT, det är STORT.

Jalle


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2013-02-26
Besökare
158833
Genereringstid
0,0156 sekunder