Stuguns BK A-laget  

Vinst borta mot Ope 0-2

Inlagd: 10 augusti 2018, kl 09:47

Så kom den äntligen, första vinsten emot Ope sedan 2013 då vi vann hemma med 4-2.
Riktigt skönt!


Vi avslutade ju vårsäsongen med att bli utspelade av detta Ope så vi var rejält revanschsugna.
Taktiken var att spela en tajt och ganska låg defensiv för att tvinga Ope att spela längre bollar. Detta funkade ypperligt nästan hela matchen.

Matchen börjar ganska lugnt men redan i den 10:e minuten tar vi den så alltid viktiga ledningen.
Detta efter att Lars utmanat och sprungit rakt igenom deras backlinje som inte kunde göra annat än att riva ner honom, straff!
100 meter bort påbörjade vår straffskytt Olofsson en av sina längsta löpningar i livet. När han väl kommit fram så gjordes inga misstag utan 0-1 var ett faktum.

Efter detta så kommer Ope förbi ett par ggr på vår vänsterkant när vi gått bort oss i positionsspelet, dock utan att någon riktig målchans uppstod.
I den 30:e minuten fick vi en frispark utifrån höger som lyftes in i straffområdet, ingen vidare boll men helt plötsligt har domaren blåst för straff nr 2. Nils hade blivit neddragen långt bort ifrån bollen, en riktig julklapp bjöds vi på ifrån Ope-försvaret.
Direkt började frågorna hopas i våra huvuden: skulle Andreas orka jogga den lååånga vägen över hela planen igen? måste någon annan ta över ansvaret? Om han orkar, skulle han då ha kraft kvar att slå straffen? Skulle han behöva bytas ut efteråt pga andnöd? Vem ska stå då? Vart ska man äta efter matchen nu när donken brunnit ner?
Det visade sig att chansen att få göra ytterligare ett mål gav vår målis extra krafter och han inte bara hasade sig över planen, han tryckte dessutom in 0-2, grymt!

Resten av halvleken fortsatte som den börjat och vi gick till halvtidsvila med tvåmålsledning.
Vi pratar egentligen bara om att fortsätta på inslagen väg och att försöka undvika att gå bort oss vänsterkanten.

I andra så märker vi direkt att Ope flyttat fram positionerna samtidigt som orken börjar tryta hos oss. Den kombon gör att Ope kommer till betydligt fler vassa anfall och avslutslägen.
Men det visar sig att Ope tydligen glömt att träna avslut på sommaruppehållet då det ena bra läget efter det andra bränns rejält. Ja de träffar inte ens målet.

Vårt eget anfallsspel då? Jo vi sticker mellan med sylvassa kontringar där vi egentligen ska avgöra matchen med ett 3:e mål. Kalle som kommit in i andra springer sig till 2 frilägen men den bästa målchansen får Petrus. Han blir frispelad ett par meter ifrån målet, målvakten är borta och målet tomt. Alla på Torvallen har redan räknat in målet… Men de vart inget mål. Teorierna såhär i efterhand lutar mot att den gode Petrus lastat in rejält med pengar på slutresultatet 0-2 alt under 2,5 mål i matchen. Detta vägrar han dock att erkänna.
Trots ett 50tal byten sista 20 pga slut på ork och kramper i både den ena och den andra kroppsdelen så rider vi ut stormen och vinner med 0-2!

Underbart skönt och vinstskriket slog med råge decibelen under konserter med den klassiska hårdrocksgruppen Moonshine , som under slutet av 90talet hade hyllade framträdanden i källaren på gamla hotell Vildhussen i Hammarstrand.

Planen: Mycket jämn och fin men lite väl mycket sand på sina håll.

Vädret: Halvklart och lagom värme.

Domare: Förhoppningsvis inte en av hans bättre matcher. Vi får väldigt mycket lätta frisparkar emot oss och knappt några med oss. Framför allt hade han väldigt svårt att prata med spelare utan körde med inställningen ”jag har aldrig fel och alla andra ska vara tyst”.

Dagens dubbelvinst: Petrus som både får vinna matchen men som också håvar in rejält med cash på sitt spel på matchen, grattis!

Spelarkritik: Olofsson, 2 mål och hållen nolla, snyggt! Ger även ett plus till Elliot som gör ett fint inhopp på vänsterbacken.

Fridens liljor!


Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Mårten | 2018-08-11 09:51:36
Bra referat. Tack Micke och Grattis till ytterligare en 3-poängare!!
Tillbaka
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-09-19
Besökare
276893
Genereringstid
0,0469 sekunder