Stuguns BK A-laget  

På vinnarspåret igen!

Inlagd: 22 juni 2018, kl 02:11

Efter en sämre insats i förra omgången där vi förlorade mot IFK Ö, så följde vi idag upp med en en ännu sämre match. Skillnaden? Idag vann vi!

Det är få förunnat att på en torsdag före midsommar få bege sig på den trevliga resan till norra Jämtlands pärla Strömsund. Men i år fick vi i SBK vara med om detta, härligt!

Förutsättningarna var att vi kommer till match som serieledare och Flata (för er som ej vet, så är det ett annat namn för Strömsund, varför kan ni läsa här:
http://flata.net/flata/ ) som en pigg nykomling som imponerat.

Som förmatch spelade ÖFK- Giffarna en tråkig 0-0 match och den relativt stora publiken längtade efter riktig fotboll.

Vi verkar ha en del yngre fans i Flata som hört om våran grymma start på serien och som tänker att det bara är en tidsfråga innan storklubbarna börjar värva sönder oss och vi blir megastjärnor. När vi gick in före match så kom ett par killar och ville ta selfies med oss. Några av oss ställde naturligtvis upp (bla jag själv). Några i laget trodde att vi misstogs vara några som precis spelat klart förmatchen då dom också gick in samtidigt. Men det har jag väldigt svårt att tro.

Så till matchen.

Första halvlek börjar sisådär och fortsätter så.

I 13:e minuten tar Ström ledningen (ni elektriker förstår det roliga för ni gillar ju kanel) efter att gamla SBK:aren Edin lossar sin fina vänsterslägga i utkanten av straffområdet, smack i bortre.

Vi skapar som vanligt en del halvchanser igenom våra fasta situationer, men förutom det så funkar ej vårt spel speciellt bra.

Då vi de senaste matcherna tappat mitten en aning så bestämde vi idag oss för att ändra uppställning till 4-3-3. Tanken med detta var att kunna sätta en högre press.
Tanken vart dock inte verklighet och vi hamnade mycket fel i positionerna.

Hörna i 45:e. Pga skadetillståndet på alla vänsterfötter så får vi varva med utåtskruvade ifrån höger. Petrus slår en fin boll emot första som Robban möter med samma entusiasm som ett kärlekspar som varit ifrån varandra alldeles för länge. Pang! 1-1.

Halvleksvisslan kommer strax efter och vi får känna oss nöjda med oavgjort. Inte pga att Ström varit speciellt bra utan mer för att vi själva ej presterat.

I andra halvlek så startar vi riktigt bra första 10, vi parkerar på Strömsunds planhalva och har en 3-4 hörnor och ett antal "långinkast".
Vi vinner alla första bollar och borde ha gjort minst 1 mål här. Olov har ett bra nickläge och jag drar en hörna direkt på volley, men målvakten gör matchens räddning :(Det här är andra gången denna målvakt vägrar mig ett drömmål. För 2 år sen så räddade han mirakulöst min bica nere vid stolproten)

Efter denna period så slutar vår offensiv i denna match, vi ligger inte rätt för 5 öre och Ström får äga bollen under långa perioder. Vi får inrikta oss på att slå ifrån oss.

När dryga timmen är spelad i ett av våra allt mer sällsynta anfall så lyckas vi ta oss in i Flatas straffområde igen. Bollen hamnar tillslut hos Olov strax utanför, han börjar vandra inåt och ska precis avlossa högern när han blir upphakad på skottfoten, solklar straff som inte ens VAR hade tvekat på.

Som straffskytt för matchen hade vi målvakt Olofsson som alltså fick ta en av hans livs längsta joggingturer över hela planen. Inga misstag, utan 2-1 SBK!

De sista 20 var vi ännu sämre men med tanke på hur mkt boll Strömsund hade så är det konstigt hur lite farligheter de skapar. Förutom målet så räknar jag till 2 ytterligare chanser som var riktigt bra.
5 minuter spenderas även vid Flatas hörnflaggor där Olov utövade ett fint bolltäckande.

Slutet handlade mest om ett konstant gnäll på domaren ifrån Strömsund. När slutsignalen går så är det riktigt pinsamt hur 3-4 Strömsundspelare beter sig riktigt dåligt, tråkigt.

Men detta skiter vi i och ber ej om ursäkt för 3 poäng, fotbollsmatcher vinns genom att göra flest mål.

Spelarbetyg: -

Domare: missade en del, men var väldigt lätt att kommunicera med vilket många av dagens unga domare har svårt för. Godkänd!

Nu firar vi midsommar i Pontiac Silverdome!!! (Ni som fattar, fattar)

Heja Sverige!

Fridens liljor!
Mikke


Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Mårten | 2018-06-22 07:17:50
Bra rapport igen. Glad Midsommar!
Tillbaka
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-09-19
Besökare
276225
Genereringstid
0,0469 sekunder