Prova träning med laget?

Inlagd: 22 januari 2014, kl 21:03


De tjejer som varit med ett tag, kanske även förra säsongen, och börjat få bra fart på skridskorna, och som kanske skulle vilja köra lite mer "riktig" hockey, erbjuder vi nu att prova på att träna med Flickor B-laget.

Vad är Flickor B?
Flickor B är det yngsta tjejlaget, för tjejer födda 03-06.

De tränar två gånger i veckan: lördagar i Vallentuna B-hall kl 14 (samma is som hockeyskolan) och onsdagar, oftast ca kl 17 i Enebybergs ishall. Dessutom finns en extra teknikträning en gång i veckan tillsammans med de killar från de yngsta lagen inom SDE.

Träningarna är som sagt lite mer hockey och lite mindre lek än på hockeyskolan, men fortfarande lekfulla och roliga. Fokus är på skridskoteknik, klubba & puck och på laganda. Ibland tränar tjejerna också tillsammans med Flickor A, som är tjejer från 11 år och uppåt. Då anpassas träningen extra mycket efter de olika behov som finns.

Huvudtränare för laget är Alexey, ett riktigt proffs med mångårig erfarenhet. Han stöttas av assisterande tränare Hanna, Frida och Amanda, som alla är utbildade hockeyledare. De spelar själva i SDEs damlag och Amanda är dessutom med i juniorlandslaget (!)

Laget är med i Stockholms seriespel för Flickor B och spelar ibland också kompismatcher mot andra lag på samma nivå.

Vad krävs för att vara med?
Det är ju en högre nivå på kunnandet i laget än på hockeyskolan, så man ska ha hunnit få upp farten och tekniken endel innan det är dags. Dock är tjejerna i laget vana vid att det kommer nya tjejer, alla har de varit där, och man kan inte kunna allt från första dagen. Det viktiga är att barnet själv VILL och mentalt är redo att vara lite långsammare än de andra ett tag. Ni föräldrar kan kolla med hockeyskoleledarna på isen eller med Anna eller Lisa i båset, vad de tycker, om ni är osäkra.

Det som också krävs är full utrustning, dvs riktiga hockeyhandskar, benskydd, axelskydd etc.

Hur anmäler man sig?
Kolla på hemsidan www.lagsidan.se/flickorc när det finns ett pass för Flickor B som är på lämplig tid och plats. Maila sedan till mig, Anna eller Lisa (de som står som kontakter på tjejhockeyskolesidan) och berätta när ni vill vara med.

När ni provat 1-2 gånger, vill vi att ni mailar mig och anmäler er tjej, så lägger vi upp er på hemsidan så att ni får all information till laget och så att ni från och med då anmäler er via hemsidan till träningar. Under vårterminen kostar det inget extra för de hockeyskoletjejer som tränar med laget.

Man kan också byta emellan laget och hockeyskolan lite, det gjorde min dotter första året, vissa dagar var det roligare med under-hökens-vingar-kom och vissa dagar var det NHL nästa. Det går extra bra att göra på lördagarna i Vallentuna, då de är på samma is.

Hör av er om ni har frågor eller funderingar!

Maria - Lagledare SDE Flickor B 072-586 0224

Tillbaka
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerE-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2016-03-22
Besökare
71999
Genereringstid
3,1563 sekunder