VIKTIGT MEDDELANDE! Denna hemsida uppdateras ej längre. Se istället vår officiella hemsida www.nhc.nu.

Fart och fläkt mot Wings

Inlagd: 27 oktober 2010, kl 22:24

Kvällens match mot Wings var en rolig, fartfylld och tät match. Det togs och gavs. Tyvärr blev det Wings som tog alla poäng med sig hem.

Matcherna mot Wings brukar alltid genomföras i högt tempo och denna blev inget undantag. Nynäs börjar bra och kan redan efter 1:51 ta ledningen genom Pierre Stening framspelad av Niclas Norrljung och Patrik Lindby. Endast varsin utvisning för de båda lagen delas ut och perioden tar endast 27 minuter.

I andra perioden kommer Wings tillbaka målmässigt. En gammal bekanting, Mikael Jedland kvitterar efter 1:05. Sedan kan Fredrik Eklund ge Wings ledningen efter 7:08. Nynäs är inte utan målchanser och med knappa 2 minuter av perioden ligger pucken och darrar på Wings mållinje. Fler som stod rätt till hävdar att pucken var över mållinjen men det kunde inte domaren se. Således inget mål. Tekning till höger om Niklas Bertilsson i Wings mål. Nynäs vinner tekningen och Andreas Dahlberg blir framspelad och skjuter klockrent i stolpen. Nynäs har bra press på Wings men Bertilsson i målet är omutlig. Nynäs vinner skotten i andra med 21-11.

I tredje perioden fortsätter Nynäs sitt fina spel och trycker på bra mot Wings. Mitt i perioden får man chansen i Power Play. Vid ett tillfälle kan Wings rensa pucken ner i Nynäs zon, Simon Görndt går ut för att spela pucken men Wings vana trogen forecheckar de högt och Simon får inte pucken dit han vill utan den hamnar hos Wings Joachim Larsson som spelar ut till Viktor Helander som retfullt lägger in pucken i övergiven målbur. Jag led med Simon som annars spelade bra ikväll.

Nynäs skulle få en chans till i Power Play och denna gång går det bättre. Niclas Lehmann sprätter upp pucken i nättaket framspelad av Jonatan Arildsson och Robin Jalkerud, 2-3 och hoppet lever. Robin gör f.ö. sin första match i Nynäs-tröjan efter sin skada. En godkänd insats. Robin är en liten ettrig spelare som har bra fart på skridskorna. Någon match till och det här blir kanon.

Nynäs andra mål faller när matchuret hunnit ticka fram till 15:07. Än finns det alltså gott om tid att få till en kvittering. Man trycker tillbaka Wings som bara kan slå ifrån sig. Nynäs får bra chanser men pucken vill inte in. Simon lämnar kassen med 23 sekunder kvar men då får Wings tag på pucken i eget sarghörn och låser fast den mycket rutinerat. I tumulten som uppstår blir Pierre Stening och Viktor Helander lite förgrymmade på varandra och tar sig en svängom vilket föranleder domaren att ge båda spelarna 5+20 minuter.

Micke visste inte vilket ben han skulle stå på efter matchen. -"Jag är jättebesviken på att vi förlorar" men tillägger -"Men på sättet vi spelar kan man inte vara besviken. Vi gör en bra match men har inte marginalerna på vår sida helt enkelt". Det faktum att Nynäs gör en bra match men ändå förlorar gör att det svider lite extra. Jag håller med Micke att laget var värda ett bättre öde ikväll.

Mike Beharrell, Wings tränare, har lättare att välja ben att stå på. Han var självklart mycket nöjd med sitt lag och återkommer till hur kul han tycker det är att komma till Nynäshamn och spela -"This is one of the best arenas to come and play in" och fortsätter "I love playing against you guys, it´s always fast, tuff but fair games".

Nästa match mot Wings vill jag se en buttrare Mike efter matchen...

Tomas Thulin

Tillbaka
Medlemsinformation
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Ishallen
Historia
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
Klubb Nedsläpp 14/15
Information
Annis Redovisning AB
R.O.T.H Sweden AB
Stavboms Motor
Nokab
H. Östlings Rör
UNTB Nicklasson Tak & Bygg
Törnberg El & Teknik AB
Thai Kök i Tallkrogen AB
K2 Construction AB
VOBKAB
Stefan Glasis
Ödahls Elmontage
Banner för SVEA 160x160
GULD-klubben
10 000-klubben
Information
Ramirent
Södertörns Lås AB
Telgra El AB
Handelsbanken
HVA Smide AB
Nynäs Tak
Markiscity Service AB
Mataki
RJ Mark & Sjö
VOBKAB
Ekens Eltjänst AB
Malmstens måleri
Muskövarvet AB
Legevisitten
5 000-klubben
Piruetten 2014
Information
Reboni AB
Age Bo Furuvik AB
Malmbergs Bil AB
Muskövarvet AB
Telgra El AB
K2 Construction AB
Legevisitten

Information
Senast uppdaterad
2015-05-10
Besökare
368530
Genereringstid
0,1396 sekunder