Matchresultat

Inlagd: 8 december 2007


Boro VHC- NHC 1-2

En härlig match som innehöll det mesta. Utvisningar, skador, publikstöd, bra spel, felaktiga domslut och mycket adrenalin hos båda lagen. Precis som ett derby ska vara!

1:a perioden
Vi inleder starkt och spelar fysiskt. Boro verkar lite tagna på sängen och de lyckas inte med sina uppspel. Som ett brev på posten kommer vårt ledningsmål. Patrik Wibring stressar en av Boros backar bakom mål och han försöker spela upp pucken till en annan Boroit i fickan. Han får inte kontroll på pucken utan Calle kan bryta vid blå och sätter ett slagge vid första stolpen. Efter detta är det ställningskrig med en hel del utvisningar. 17.36 kommer så Boros kvittering genom en retlig styrning efter lite dålig markering i egen zon. Därefter följer en incident där Kimmy Sandberg får 2+10 och Jesper Williamsson får gamemisconduct. Här hettade matchen till ordentligt. Vi går till paus med 1-1.

2:a perioden
Vi fortsätter att spela fysiskt och störa Boro och vi märker att när vi inte smäller på kommer de direkt in i matchen. Matchen är svängig och full av utvisningar men vi spelar bra försvarspel och boxplay och kan gå till periodpaus med 1-1 återigen.

3:e perioden
Inför tredje så sa vi till varandra att det blir förmodligen den tuffaste tredjeperioden för säsongen och att vi skulle vara beredda på deras anstormning. Denna uteblev dock och vi kan genom en mycket fin personlig prestation av Bohman raka in 1-2 genom Martin Lövgren 0:51 in i perioden. Sedan svänger matchen men det känns ändå som vi har kontroll förutom vid ett ribbskott från en Boroit. Gabbe spikar igen kassen och vi har även fler chanser framåt. Boro får spela många PP men vi lyckas i vårt boxplay. Domaren är inte bra det måste sägas, Ludvig får tänderna utslagna mitt framför vårt mål men ingen av de tre domarna ser nåt eller gör nåt, Dåligt! När det återstår dryga 2min tar BORO timeout och tar ut målvakten och både Calle och Bohman gör försök att näta utan resultat. Periodtiden rinner dock iväg och tillslut så står vi där som segrerare för första gången på flera år mot Boro.

Sammanfattning
Gabbe i målet gör en fantastisk match med god hjälp av försvarspelet. Alla spelare var heta och taggade till tänderna. Det fysiska spelet och det stora publikstödet gjorde att vi vann denna prestigefyllda match. Otroligt kul med en klack som backar upp oss. Ni som var där, ni fattar inte vilken betydelse det hade att ni lät mer än alla Boroiter tillsammans under hela matchen. Kul att intresset är så stort och att ni vågar bjuda oss på det stödet. Må hända kan man hoppas på en liknande klack på hemmais på söndag? Jag ska framföra önskemål om reducerat inträde för dem som ställer sig i klacken.

#13Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerInformation
Senast uppdaterad
2020-05-18
Besökare
340289
Genereringstid
0,0938 sekunder