Individuellt val Ishockey i Nässjö


Sedan 2003 har Nässjö HC tillsammans med Brinellgymnasiet i Nässjö drivit Hockeygymnasium på lokal nivå, numera kallat Lokal idrottsutbildning (LIU) med Individuellt val Ishockey. Utbildningen genomförs med samma ambition som elithockeygymnasierna. Vi har dock inte elitcertifieringen för elithockeygymnasier, som infördes 2011, då vårt representationslag inte spelar i Elit (SHL eller Hockeyallsvenskan).

Vår juniorverksamhet har Elitstatus genom att vi med hög ambition driver spelarutvecklingen inom föreningen mot högt satta mål, med Svenska Hockeyförbundets krav på kvalitet.

Genom den satsning vi gjorde 2003 avancerade vi till J18 Elit säsongen 2009-2010, och året efter 2010-2011, avancerade vi även till J20 Elit.

För närvarande spelar J18 i div 1 och J20 i div 1. Vår ambition är att spela med båda lagen på elitnivå, och därför satsar vi nu på att avancera med J20 till Elit igen.

 

Juniorverksamheten syftar främst till att utveckla och förädla talangfulla juniorspelare till spelare för vår seniorverksamhet, för att avancera till högre serier. Det kortsiktiga målet är att spela med vårt representationslag i Hockey-Ettan.

Nässjö HC har även som ambition att utbilda och utveckla spelare för att varje individ ska kunna nå så långt som möjligt med sin ishockey, både inom Nässjö HC och i andra föreningar.


Utbildning Individuellt val Ishockey (Specialidrott)

Vår hockeyutbildning följer Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer för utveckling av juniorer. Träningarna bedrivs enligt ”Vägen till Elit” med fokus på fyra viktiga utvecklingsområden:


·      Spelförståelse

·      Målskytte

·      Psykologi

·      Hockeyatletism


Information om utbildningsprogrammen och kontaktinformation till studie- och yrkesvägledare hittar du på Brinellgymnasiets hemsida:

 

http://www.brinellgymnasiet.se/om_skolan/idrottsgymnasiet/individuellt_val_specialidrott.

 

Träning på skoltid (Specialidrott)

Under dina studieår erbjuder ”Individuellt val Ishockey” två träningar i veckan på dagtid, då fokus ligger på individens utveckling samt finslipning av teknik, taktik, tränings- och tävlingslära. I utbildningen varvas teoretisk utbildning med praktisk träning.

Träningen utförs på olika platser som är väl lämpade för aktuell aktivitet. Ispass genomförs i ishallen i Nässjö och fyspass genomförs på skolan samt vid ishallen.
Gymträning sker i NAMK:s välutrustade lokaler som ligger i Tennishallen och i ishallens gym. Teoripass har vi på skolan eller i ishallen.

Träningen är förlagd till måndag eftermiddag, onsdag morgon och torsdag morgon där varje elev har två av dessa tillfällen, beroende på skolschema.

Transporter med organiserad buss sker på måndagar från skolan till ishallen och på onsdag respektive torsdag från ishallen till skolan. Övriga transporter svarar eleven för på egen hand.


Utbildningen är uppdelad i kurserna:


·      Idrott och Hälsa, specialisering 1 (100 p)

·      Idrott och Hälsa, specialisering 2 (100 p)

·      Tränings- och tävlingslära 1 (100 p)

 

Tränare och Instruktörer (Specialidrott)

Huvudinstruktör för Individuellt val Ishockey

Anders Ottosson har Nässjö HC som moderklubb och har under många år utvecklat sig på tränar- och coachsidan. Han är en av Svenska Ishockeyförbundets Hockeykonsulenter och har under sju år varit såväl Manager som Assisterande Coach för Damkronorna, med erfarenhet från fem VM och två OS.

Anders har högsta tränarutbildningen inom svensk Ishockey, ETU, och utbildning inom Svenska Olympiska Kommittén, SOK, samt internationell tränar- och ledarutbildning.

Till sin hjälp i har Anders även specialinstruktörer under utbildningen, t.ex. för målvaktsträning.

Instruktör Tränings- och tävlingslära 1

David Nygren är ansvarig för kursen Tränings- och tävlingslära 1 och de teoretiska delarna i undervisningen. David är utbildad lärare i Specialidrott och legitimerad förbundstränare. David fungerar även som instruktör på is tillsammans med Anders i kurserna Idrott och hälsa, specialisering 1 och 2.

 

Ansökan till Individuellt val Ishockey

Du ansöker till det gymnasieprogram, exempelvis Ekonomi, du önskar läsa. Samtidigt söker du ”Individuellt val Ishockey”.

Ansökan skall vara Brinellgymnasiet tillhanda senast 1 februari 2018, men det är bara positivt om du skickar in din ansökan tidigare.

Gör såhär:

Använd denna länk och ladda hem ”Ansökan lokala idrotter start höst 2018”:

  

http://www.brinellgymnasiet.se/content/download/2882/12218/file/Ansökan%20Ishockey%20HT18.pdf

 

Skriv ut, fyll i och posta ansökan till Anders Bergström, Brinellgatan 52, 571 35 NÄSSJÖ

 

Intagning

Du som ansöker om ”Individuellt val Ishockey”, Specialidrott, kommer att få genomföra det förutsatt att du uppfyller de behörighetskriterier som skolan ställer.
Är det många som antas så kommer flera träningsgrupper att finnas, enligt skolans beslut. Du måste dock vara medveten om att ”Individuellt val Ishockey” inte ger spel- eller träningsgarantier i Nässjö HC:s verksamhet.

 

Exempel på spelare som nått elitnivå

Vi har många exempel där Nässjö HC Hockeygymnasium varit en språngbräda till Elithockey, eller en fortsatt lång hockeykarriär.

Några exempel:

 

Jesper Williamsson, -90, spelar i Rögle BK, SHL.

Lämnade NHC efter två år på HG för spel i HV71 J20 SE.

Jonas Gunnarsson, -90, spelar i Malmö Redhawks, SHL.

Lämnade NHC efter två år på HG för spel i HV71 J20 SE.

Anton Bengtsson, -93, spelar i HV71, SHL.

Lämnade NHC efter två år på HG för spel i HV71 J20 SE.

 

John Petersson, -93, spelar Collegehockey i Lindenwood Univerity, MO, USA.

John gick ut HG och har via juniorhockey i USA kunnat fortsätta sin hockeykarriär parallellt med studier på hög nivå.

 

David Kluge, -95, spelar  i Div1, Nybro.
Lämnade NHC efter tre år på HG för spel i HV71 J20 SE.

 

Daniel Bergqvist, -96, lämnade efter två år på HG för spel i Växjö Lakers J20 SE.

 

Hampus Alexandersson, -96, lämnade efter 3 år för spel i Linköping HC SE.

 

Kontaktinformation

Huvudinstruktör för Individuellt val Ishockey

Anders Ottosson, tel. 070-750 95 26, hgnassjo@telia.com 

 

Ansvarig för Nässjö HC:s koppling till ”Individuellt val Ishockey”

Thomas Bengtsson, tel. 070-374 71 15, thomas@rektorsgarden.se

 

Instruktör för individuellt val ishockey

David Nygren, tel. 073-074 71 88, david.nygren@nassjo.se

 

Ansvarig för Idrottscentrum Brinellgymnasiet

Anders Bergström, tel. 0380-51 88 84, anders.bergstrom@nassjo.se

 

Information om Nässjö HC:s Juniorverksamhet

 

Ansökan till test- och informationsdag för Nässjö HC

För att kunna planera föreningens verksamhet på ett så bra sätt som möjligt anordnar 
Nässjö HC en test- och informationsdag i december månad.

 

Spelare utifrån

Ansökan till test- och informationsdag i Nässjö görs senast 1 december genom att maila oss ifyllt anmälningsformulär.

Under december kommer Nässjö HC att kalla intresserade spelare från andra klubbar för information, träning, tester och internmatch i Nässjö den 27 december. Separat program kommer med inbjudan.

 

Ansvarig för Nässjö HCs test- och informationsdag för ishockeygymnasiet är Nässjö HCs juniorscoutinggrupp. Denna grupp innehåller sportchef, juniorsansvarig, J20-tränare, J18-tränare, A-pojktränare samt A-lagstränare. 

 

Spelare från Nässjö HC

Ansökan och besked om antagning sker på samma sätt som för spelare utifrån, dock kommer spelare från Nässjö HC att kallas till separata tester och utvärdering under säsongen.

 

Ansökan ska innehålla

·      Namn

·      Födelsedata

·      Hemadress

·      Telefonnummer

·      E-postadress

 

·      Nuvarande klubb

·      Nuvarande lag

·      Position

·      Eventuellt spel i distriktslag/landslag eller andra meriter 

·      En kort beskrivning av dig själv och varför Nässjö HC ska välja just dig

 

Ansökan skickas till

Thomas Bengtsson, thomas@rektorsgarden.se

 

Spelare som blir aktuella för ”Individuellt val Ishockey” i Nässjö kommer att följas i sina respektive lag under vårsäsongen. Vi kommer att förse er med upplägg för försäsongen så att ni som kommer utifrån har förutsättningar för en bra start på kommande säsong.

 

Träning i föreningens regi

Juniorerna tränar tre till fyra ispass och minst ett fyspass på kvällstid i veckan. Utöver detta har spelarna möjlighet att träna på vårt gym i direkt anslutning till rinken.

Nässjö HC bedriver även specialträning utifrån de behov organisationen identifierar. Detta kan vara särskild målvaktsträning, back- och forwardsträning, tekningsteknik eller liknande.

 

Matcher

Du kommer främst att spela matcher i det lag du åldersmässigt tillhör.

Vi har två separata juniortrupper, en J18 trupp och en J20 trupp. Vid behov och utifrån individens utveckling kan spel vara aktuellt även i andra lag, än där man har sin ursprungliga hemvist.

J18 spelar Div 1 med 20 seriematcher. För att kompensera detta tills vi är i Elit igen, med 34 matcher, spelar vi fler försäsongsmatcher och turneringar. Givetvis vill vi spela kval uppåt efter säsongens slut.

J20 spelar Div 1 med 27 matcher i grundserien. Till detta lägger vi sex till åtta försäsongsmatcher innan seriestarten i mitten av september.

 

Tränare och Instruktörer

Huvudansvarig för Juniorlag och Head coach för J20

David Nygren är ansvarig för den sportsliga biten av juniorverksamheten. David är ansvarig för den träning som bedrivs och planering av den sportsliga verksamheten för Nässjö HC juniorlag. Han är även ansvarig coach för J20-laget i träning och match. David är hockeyfostrad i Helsingborg, och kom till Nässjö HC för två säsonger sedan. Han är även involverad i specialidrotten på Brinellgymnasiet, där han jobbar som legitimerad lärare i Idrott och hälsa och specialidrott. David är legitimerad förbundstränare utbildad enligt Svenska Ishockeyförbundets ledarutbildning JS2.

Head coach för J18

Fredrik Magnusson är ansvarig för J18. Han är legitimerad förbundstränare utbildad enligt Svenska Ishockeyförbundets ledarutbildning till JS2. Fredrik har coachat på juniornivå under några säsonger i HC Dalen. Fredrik har även meriter från elitnivå i Linköping HC damverksamhet, där han bland annat har ett SM-guld. 

 

Nässjö HC:s båda juniorlag ingår i en gemensam organisation som har ett nära samarbete med Individuellt val Ishockey och representationslaget. Till vår hjälp har vi en även en väl fungerande stab med istränare, fys-tränare, målvaktstränare, videocoach och stödfunktioner. Alla hjälps vi åt att bli bättre på att utveckla våra unga spelare.

 

Är du rätt spelare för Nässjö HC?

Vi sätter stor fokus på spelarens karaktär och vi vill att spelaren har rätt attityd och inställning.

Några ledord är:

·      VILJA att utvecklas varje dag

·      ATTITYD till att prestera för sin utveckling i såväl skolämnen som inom hockeyn

·      FYSISK förmåga

·      FUNGERA I GRUPP

Vi vill även att du som söker till vår utbildning ska vara medveten om att en satsning på ishockeyn innebär en uppoffring, både fysiskt och mentalt. Vi brukar informera om att de tre åren på HG innebär hockey, skola och att äta och sova. Det ställer stora krav på dig som individ att kunna ta hand om dig, kunna planera och vara fokuserad.

 

Du som söker och blir antagen kommer att uppleva tre härliga år i Nässjö.

 

Vad erbjuder Nässjö HC?

Vi erbjuder dig en bra miljö att utvecklas i, både som individ och spelare. Vi kommer stötta dig med att du skall nå dina realistiska mål med ishockeyn.

 

 

Varmt välkommen att höra av dig!

 

Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2018-09-18
Besökare
582131
Genereringstid
0,0930 sekunder