Knäcker Fett  

Tidigt Hat-tric & KF-stortorsk

Inlagd: 3 mars 2020, kl 20:14

Forsmon BK-Knäcker Fett 11-4

Sjätte matchen och enligt ett nu tydligt mönster i årets serie, så blev det en rekyl neråt den här gången. En ganska rejäl käftsmäll faktiskt. Mot toppkonkurrenten Forsmon såg det rätt länge bra ut, men i andra halvlek föll KF ihop som en punkterad zeppelinare efter en serie utvisningar och trytande skärpa.

I gult den här helgen var Classe tillbaka i buren, framför honom en trio backar med Fredrik L, Johnny och Marcus. Framåt försökte KF delvis med lite nya positioneringar, centralt fanns Magnus N och Ante, till vänster comebackande Johan som gjorde första matchen sedan 2018 samt Kai och slutligen till höger Erik och Uffe. Motståndarna var rätt ordentligt bemannade och KF därmed också på förhand inställda på en tuff match.

Visslan drar igång och KF överraskar alla med att inleda med en mycket intensiv forechecking, det är inte bara Forsmon som är överraskade utan troligen också KF själva. Det ger i vart fall en frisk öppning av matchen och de första minuterna jagar gult fram flera halvchanser utan att kunna näta. KF positionerar sig också bra och har fin kontroll på mittzonen, och så fort man erövrar bollen är det full gas framåt. Det gör att Forsmon till att börja med inte kommer fram till egna avslut. KF fortsätter ösa på och flera av KFs anfallare skapar vassare och vassare lägen. När inte bollen går in kommer som vanligt en snabb omställning och Forsmon kan enkelt forcera in 0-1. Våra gula hjältar tar det på rätt sätt, i synnerhet Johan som kliver in på planen med bestämda steg. Efter avslag trycker Forsmon ner KF men Johnny bryter tillbaka och bollen hittar fram till Johan som slår en liten lov och sedan avancerar uppåt. Strax efter att han passerat mittlinjen sveper han iväg en diagonal rightdragare som ställer målvakten. 1-1. Domaren blåser igång igen och KF biter sig fast i anfallszonen, Uffe får bollen på mittplan, smyger inåt och skjuter högt, målvakten tippar ner bollen där Johan håller sig framme och vispar in 2-1. KF-klacken tänder till och börjar drömma om nya stordåd. Några minuter senare tar Erik tag i bollen nere i vänster hörn, han skickar in bollen mot mål och där fångar Johan upp den och sätter 3-1. Ett äkta hat-trick är fullbordat och vilken comeback!

Med fem minuter kvar av första ser det riktigt bra ut och KF är nära att sätta ytterligare en boll. Med tre-fyra minuter kvar kommer första misstaget när en Forsmoback ostört kan vandra uppåt i planen, sikta, och smälla in 2-3. Minuten senare kommer även 3-3 sedan KF på nytt blivit bortspelade i mitten, en passning passerar genom mittlinjen fram till en anfallare som vänder snabbt och skickar in 3-3 i bortre krysset. Med mindre än minuten kvar åker KF även på en utvisning sedan Kai stått för nära vid ett frislag, KF reder ut de första sekunderna men får börja andra med ett underläge i 1,40 min.

Det är lite tagna KF:are som pustar ut och visst känns det tungt att ledningen försvann så snabbt. Bättre markeringar och inte förlora mittplanen är KF:s inte helt övertygande recept inför andra, men först gäller det att reda ut det numerära underläget. Det klarar KF i ca en och en halv minut, sedan smäller Forsmon in 4-3. Tungt, och tyngre blir det sedan när Johnny åker ut efter att det hettat till. KF klarar över minuten i underläge, men sedan lyckas en Forsmospelare vinna en sargsituation och skickar iväg ett skott från sidan som smiter in fram till 3-5. KF försöker komma igen men istället kommer en ny utvisning på Fredrik L sedan han spelat utan klubba. Den här gången tar det bara några passningar så sitter 3-6. Innan hoppet försvinner så svarar dock Erik genom att direkt efter tekning avancera framåt och snyggt sätta 4-6.

Sedan är det roliga slut, KF försöker men 4-7 och 4-8 släcker hoppet. En ny utvisning på Magnus N kommer sedan lite oväntat men det leder obönhörligen fram till 4-9. När domaren blåser av matchen har Forsmon även satt två mål till och fastställt slutresultatet till 4-11. Nej, 1-8 i andra halvlek håller förstås inte, inte fyra utvisningar heller. Sett till slutsiffrorna är det på intet sätt orättvist, men siffrorna blev lite stora och trist att KF:s spel föll ihop så rejält. I andra halvlek var det inte många passningar som hittade rätt, och KF orkade heller inte med att markera motståndarna som man hoppats.

Nu väntar tre veckors uppehåll innan den avslutande matchen av grundserien spelas. Därefter blir det en extramatch som också kommer att räknas in i tabellen. Alla slår alla ännu så länge i serien, och det är svårt att förutsäga upplösningen. För KF:s del gäller det dock att försöka vinna minst en, men helst båda av de sista matcherna.

Vid t-bordet Ulfie

Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2022-06-08
Besökare
217887
Genereringstid
0,0313 sekunder