Knäcker Fett  

KF malde ner Familjen

Inlagd: 16 februari 2020, kl 21:16

Familjen-Knäcker Fett 3-5

Det blev en rekyl igen för KF efter förra veckans förlust. Den här gången väntade Familjen, ett uppdrag som genom åren resulterat i många blessyrer och trist stämning på planen. Men all heder åt Familjen anno 2020, som verkar ha lagt det mesta av ruff-knuff-spelet bakom sig. Helgens match blev en rätt tät historia där KF till sist drog det längsta strået.

I KF den här helgen fanns åter Johnny i buren, framför honom en stadig backkvartett med Marcus, Kent, Kai och Mattias K. Till vänster nye Tobbe O och Anders, centralt Niclas och Magnus N och till höger Erik och Uffe. Till skillnad mot förra helgen var motståndarlägret tajt bemannat med bara en avbytare.

En välkänd domarduo drar igång matchen genom att låta visslan ryta i lokalen. KF har trots fylligare avbytarbänk svårt att dra upp speltempot för att nöta på de fåtaliga motståndarna. Det är faktiskt Familjen som har det bästa passningsspelet och flytet i början av matchen. Gult gör det lite svårt för sig med för få passningar och luftpastejer som inte hittar fram. Det gör att spelet snabbt vänder tillbaka mot laget. Familjen har även lite mer precision i passningsspelet i anfallszonen och låter bollen gå runt. Det som talar för KF är att när man väl får ner bollen i anfallszonen blir det farligt. Ca fem minuter in kommer utdelningen när Tobbe slår ett pass inåt mitten som hittar fram till Erik, han slår utan pardon in 1-0 till gult. Det fortsätter bra i några minuter till och flera KF-lägen uppstår, närmast är Uffe som får en perfekt passning ut till höger, distansskottet smiter dock utanför målramen trots delvis öppen bur. Strax efter vänder spelet och Familjen får ett frislag, KF ställer upp hyfsat men skyttens sikte är välriktat och skottet hårt. Johnny är chanslös och plötsligt står det 1-1. Familjen lyfter sig och några minuter senare lyckas man även sätta 1-2, något tveksamt eftersom Johnny på skottreturen samtidigt får ett slag över armen. Efter det kommer chanser åt båda håll, KF jobbar fram sina, men bjussar lite väl ofta Familjen på sina. Lyckligtvis är Johnny med på skotten eller så håller en tät försvar undan bollarna. Kai åker sedan ut efter några för många slag på motståndarklubborna, men KF reder ut det på ett bra sätt. Ett par minuter före paus får KF ett frislag, Tobbe siktar noga men slår istället sedan en hård markare som Erik snyggt styr in till 2-2.

KF är rätt bestämda i halvtid att med lite snabbare spel och högre tempo så borde det räcka för att köra slut på Familjen.

Andra drar igång och KF fortsätter att göra det lite svårt för sig, vid flera tillfällen får Familjen alltför lätt skottlägen, medan KF får slita mer för sina chanser. Men återigen är det KF som har skärpan och 5-6 minuter vänder man till ledning. Den här gången är det Niclas som jobbar fram en boll från vänster hörnet och Anders som obevekligt forcerar in 3-2. Lyckan blir dock kortvarig, ett par anfall efter avblås får KF svårt att rensa undan i egen zon och Familjen tackar och tar emot. Ett vasst skott utifrån sitter i nättaket utan chans för Johnny. 3-3 och nu återstår det ca 10 minuter. Matchen väger och chanserna avlöser varandra. Mattias smyger uppåt från sin backplats, lyfter blicken och slår en fin diagonalare till Uffe på högersidan, han tar ett steg in och drar iväg ett skott som smiter in bakom motståndarkeepern. 4-3 till KF som nu tar greppet om matchen. Familjen börjar se lite trötta ut och KF får fler chanser att rycka ytterligare utan att lyckas. I en fin spelsekvens får till sist Mange bollen, han faller i skottögonblicket och drar iväg skottet när han landat i marken. Tyvärr blir det en tvåa till för KF och med ca fem minuter kvar väntar ännu ett numerärt underläge. Glädjande nog höjer sig KF och Familjen får ytterst få möjligheter att kvittera. Anders sliter stenhårt längs fram och lyckas vid flera tillfällen störa Familjens uppspel. När tvåan är över återstår två-tre minuter. Familjen gör en sista kraftansträngning, men de riktigt vassa chanserna dyker inte upp. Med dryga minuten tar familjen ut målvakten och chanser med sex utespelare, även om de ger ett litet övertag lyckas KF bryta vid flera tillfällen. När trettio sekunder återstår river Tobbe åt sig bollen och avancerar uppåt på vänsterkanten, han ser Niclas i mitten och slår in en fin passning som Niclas kan vinkla in i öppen bur fram till 5-3.

Strax efter det är matchen slut. Starkt gjort av KF som trots en delvis oordnad match ändå sliter till sig tre poäng. Härlig inställning hos alla och den närmaste veckan parkerar KF nu på andra plats i tabellen. Nu återstår en match innan det blir ett par veckors ledig för sportlovshelger.

Vid t-bordet
Ulfie

Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2022-06-08
Besökare
217887
Genereringstid
0,0156 sekunder