Knäcker Fett  

KF slog tillbaka Rihnos

Inlagd: 21 oktober 2017, kl 16:08

Sköle Rhinos - Knäcker Fett 4-5

Efter ett par synnerligen tuffa helger visade gult upp den rätta gnistan och kunde kamma hem höstens första trepoängare. Det blev en spännande och svängig match mot välkända Sköle Rhinos där KF med både tur och skicklighet drog längsta stråt.

I KF fanns också för dagen ”hela” två avbytare, även det för första gången i höst. Med två keeprar på plats slutade det med att Janne ställde sig mellan stolparna eftersom hälen krånglade. Classe körde därmed ute och bidrog genom flera listiga skottäckningar till segern. Framför Janne fanns det beprövade backparet Marcus och Micke L. Framåt turades fem man av där Hasse och Christoffer började på vänstern, Uffe i mitten och Tessan och Classe på högern.

Matchöppningen blir rätt rivig, Rhinos är inte så många till spel heller och har väl mer ett fysiskt än snabbt lag. Motståndarna försöker med några speluppbyggnader men några minuter in kan Uffe bryta och ta några steg uppåt i planen. Med några bastanta Sköleben i vägen smiter skottet in i högra burgaveln. 1-0 till gult. Några minuter senare avancerar Marcus upp mot mittplan och smäller iväg ett snabbt skott som smiter in lågt till höger. Första täckningen av Classe ställer delvis keepern, men det är ett överraskande skott också. 2-0, det ser plötsligt bra ut. Innan det vänder får Uffe även ett friläge efter en indianare men målvakten kan hejda slagskottet, returen är så när på att smita in när Christofer stöter på. KF lyckas därefter misslyckas med ett Power Play-läge i vanlig ordning.

Istället vänder matchen, när KF inte får bort bollen framför Släckar’n efter tre-fyra försök forcerar Sköle in reduceringen. Det tänder laget och någon minut senare kör en Sköleback slalom genom KF:s lag och avslutar med ett dragskott i bortre krysset. 2-2, hastigt men inte så lustigt 

Fem kvar av första och nu har Sköle övertaget. Efter nytt rabalder på egen planhalva kan en av Sköles forwards dra in ett skott från nära håll. KF håller sedan rent fram till halvtidsvisslan, och avslutar halvleken med några fina passningskombinationer som stärker självförtroendet lite.

Andra halvlek börjar lite bättre för KF och man börjar spela upp sig lite. Defensiven känns tryggare, och passningarna sitter bättre. Ca fem minuter in, slår Micke en passning till Uffe på egen planhalva. Han skickar den vidare till Marcus som har smugit upp. Marcus skickar in bollen mot mål, inte så hårt men när Classe på nytt smyger in och täcker står det 3-3. KF känner att man kanske kan komma igen, och de närmaste tre minuterna tar man över spelet. Vid ytterligare en brytning av Sköles uppspel är Tessan nära att kunna pricka in ledningen, men keepern tar skottet. När sedan Uffe kan kapa åt sig bollen nere i vänsterhörnet och skicka iväg en passning bakom ryggen mot slottet finns Christofer beredd. Han sätter snyggt bollen i krysset och KF har plötsligt återtagit ledningen. Ett par minuter senare känns det som om avgörandet kommer. Hasse går upp med bollen från egen försvarszon, när Classe smyger in och täcker skickar han iväg ett skott från mittlinjen som går rakt upp i nättaket utan chans för Sköles keeper. 5-3 och några minuter kvar. När det återstår ca en och en halv månad får ett frenetiskt jagande Sköle till sist utdelning, deras rightskytt smyger runt bollen och kan efter en cirkelrörelse sätta 5-4. Kort därefter tar man ut sin keeper och sista minuten blir det spännande, flera gånger är det nära 5-5. När sargen rasar och matchen har ca tio-femton sekunder känns det klart. Men när KF drar iväg uppspelet mot den tomma buren blir det ett sista skottläge för Rhinos, en av deras backar går upp några meter och avlossar sedan bössan. Bollen går i en båge och dyker ner mot ribben, den träffar undersidan men trots att Janne får den i ryggen lyckas han få ut den innan den passerar linjen. Sedan är det game over.

En ruskigt viktig seger för ett skadeskjutet gult lag, nu kan man känna sig lite stärkta inför nästa helgs drabbning mot Blomhöjden. Mycket bra kämpat av alla som fanns med, och även en härlig insats av Janne i buren. Vi hoppas nu på en hygglig uppslutning till helgen också, det kan vara skillnaden till ny poängchans.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
171767
Genereringstid
0,0313 sekunder