Knäcker Fett  

KF säkrade kontraktet

Inlagd: 12 april 2017, kl 20:36

Kubal - Knäcker Fett 2-3


När säsongen summeras går det verkligen att säga att KF rättvist fixade nytt kontrakt. Fyra segrar blev det till sist, och dessa kom mot lag som man i slutänden höll bakom sig i serien. Ett kryss mot ett mittlag och sedan sex förluster mot lag i övre delen av tabellen. Att KF förmodligen samtidigt satt någon forma av rekord i skiftande laguppställningar på en säsong, förstärker känslan att det var gott nog att fixa nytt kontrakt.

Den här söndagen såg vi dock en hel del bekanta ansikten. Tre spelare var med redan 2000 när KF gjorde sina första säsonger i Korpen. Det kan noteras att Släckar´n Detlefsen överraskade med en forwardsplats efter att stått i buren de senaste säsongerna. Uffe och Johan stod för de övriga oldtimers-inslagen för dagen. Säsongens sista fajt fick nu även spelas i hemmaborgen Vibackehallen på grund av Ankarsspelen. Ett faktum som självklart gynnade KF. Varenda kvadratcentimeter var bekant för de gula spelarna.

I buren fanns återigen Jörgen, och framför honom två backar som verkligen gjorde heroiska insatser. En fortfarande krasslig Marcus tog sig till hallen trots en halvkry känsla i kroppen. Bredvid honom fanns Christofer Harström. Bägge stod upp och körde non stop matchen igenom.

Framåt fanns återigen en kvintett med Johan och Kent till vänster. Niclas körde centralt och Uffe och Släckar´n delade högerflanken. Matchinledningen blirt nervös där KF inte alls får till positioner och spel. Mycket spring och lite kyla i de gula skallarna. Dessbättre är inte Kubal heller så strukturerade. De mönstrar ett för dagen rätt stort manskap och har även förstärkt med några tjejer som vanligen lirar i Klockarberget. Åtminstone enligt vad de känsliga KF-öronen snappar upp i försnacket.

Fem minuter in kommer ett förlösande ledningsmål när Johan vänder runt och lägger in ett avigt skott högt bredvid målvakten. Inte hårt men välplacerat. Första struten sedan comebacken och förmodligen hans första på två år! Det ger KF lite lugn och ro och man tar nu ett lite stadigare grepp om händelserna. Några minuter senare får KF ett frislag. Christofer lägger upp bollen till vänster en bit ut. Samtidigt smyger Släckar´n upp helt fri till höger. Skottet kommer och styrs ut mot Släckar´n som ser bollen ramla komma och sedan studsa ner i marken. Målmedvetet höjer han klubban och piskar in bollen fram till 2-0. Stort jubel i den vältaliga KF-klacken, länge sedan Släckar´n målade och det kunde inte ha kommit lägligare. Några minuter före paus kommer också 3-0, Uffe river åt sig bollen och lägger över bollen till Niclas som lugnt lägger bollen vid sidan om målvakten. Sista mintuerna flyter undan och ledningen känns säker. Halvtidsnacket handlar om att behålla lugnet. Så blir det inte.

Andra inleder och KF håller till en början upp spelet bra. Dessvärre tappar man bollen i anfallszonen några minuter in. Olyckan fortsätter sedan när Kubals skott smiter mellan Jörgen och fortsätter ner i kortsargen. Ingen ser riktigt vart bollen är och Kubals forwards utnyttjar situationen och rullar in 3-1 köksvägen. Det stressar KF lite och de följande minuterna kommer man i och för sig fram i lägen men alltför ofta hafsas avsluten iväg. 6-7 minuter in är Marcus så när att avgöra matchen när han bryter fram och skickar iväg ett fint skott från mitten, tyvärr träffar bollen stolproten och vänder ut.

Därefter får KF ett power play-läge, men det pratar vi tyst om. Kubal håller bollen under ca en och en halv minut och det mesta går snett. Ännu tyngre blir det när KF missar i markeringen och en av Kabals inlånade Klockarbergs-tjejer smäller in 3-2.

Avslutningen blir dramatisk. Uffe försöker sig på att en köksvägare men när Kubals back bryter in framför buren kliver han innanför målgården. Straff följer och Christofer får chansen. Han rullar sakta fram bollen men tappar balansen i dragningen mot höger och missar. Utvisning och Power play-överläge för KF. Återigen gör KF ett blekt intryck i överläge men tiden rullar åtminstone iväg. Närmast är det när Kent får bollen efter en anfallskombination men sista passet blir lite för långt för att han ska kunna raka in bollen. Sista minuten är det full kamp och ett allt mer tröttkört KF får kämpa för att freda buren. Visslan ryter till sist och 3-2 räcker gott. Nytt kontrakt känns trots allt allra viktigast. Bra kämpat av hela laget.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
171767
Genereringstid
0,0938 sekunder