Knäcker Fett  

Upphämtningen räckte inte

Inlagd: 5 mars 2017, kl 13:10

The Moonshiners - Knäcker Fett 5-3

En ovanligt fin uppslutning gjorde att KF kunde ställa fram ett fulltaligt lag i den första av två sportlovdrabbningar. Ännu bättre, och till KF-fansens stora jubel, var dessutom Johan tillbaka i matchstället efter nästan två års frånvaro. Mycket pekade alltså i gul riktning inför revanschmatchen mot Moonshiners, ett lag som snöpligt snuvade KF på segern i höstas. Då vände de ljusblå laget 6-3 till 6-9 och ingen i gul tröja fattade vad som hände den gången.

I KF fanns den här helgen Jörgen i buren. En tremannabacklinje framför honom med Uffe, Niclas och Markus Ö, den sistnämnde gick sedan upp i anfallet i andra. Framåt fanns på vänsterflanken Johan och Christoffer, centralt Zorro och Emil och slutligen på högersidan Johannes och Mogge.

Redan från start tvekar KF lite och låter motståndarna hålla i taktpinnen. Lite synd med så många spelare till spel. KF är faktiskt något fler på avbytarbänken än Moonshiners. Båda lagen provar med några skott inledningsvis och Jörgen visar fina takter och avvärjer några fina lägen. Ca fem in tar Moonshiners ledningen, lite tveksamt hakning av Emils klubba föregår och sedan skyfflas bollen in. KF fortsätter att försöka spela vårdat och bollen löper fram och tillbaka rätt fin mellan försvar och kedja och KF-forwards hittar också fram till varandra på ett fint sätt. Tyvärr står Moonshiners för effektiviteten och när KF inte får bort bollen efter ett skott utifrån styr motståndarna in 0-2 i nättaket. Innan halvtidsvisslan utnyttjar Moonshiners även ett två mot ett läge och ett avslut mellan benen på Jörgen leder fram till 0-3. Visslan ryter precis när KF fått ett tryck och bollen når fram till Mogge i skottläge. Synd.

I halvlek vill Markus gå upp och det leder efter lite surr till att han tar Zorros plats. I ena linan finns nu Christoffer/Mogge och Markus i den andra Johannes/Emil och Johan. Bak en trio som ofta spelar centrar: Zorro, Niclas och Uffe. Lite snurrigt, men värt ett försök.

Det blir också lite ketchup-effekt. Uffe slår ett frislagspass från förlängda mållinjen ner till Zorro och dunkar in 1-3. Klubban ryker samtidigt. Lite senare släpper Christoffer bollen till Mogge som från distans prickar in 2-3. Med drygt 10 minuter kvar sätter sedan Christoffer 3-3 efter ett fint rakt pass från Niclas. Är det dags för en revanscherande vändning nu?

Tyvärr blir det inte så. Redan i något anfall senare driver en motståndare upp bollen på sin vänsterkant. När ingen går på prickskjuter han in 3-4 i bortre krysset. KF försöker svara och Johan är sånär att raka in kvitteringen men missar skottet efter en fin KF-kombination. Några chanser till följer innan en Moonshiners-anfallare avgör med en Zorro-liknande trixning bakom mål.

Gult försöker sig på en sista kraftsamling men närmare än några fina dribblingar och frilägen kommer man inte. Lite onödigt, men i stort sett en match som kunde gå hur som helst. Roligast att se Johan tillbaka i den gula tröjan oavsett? Nu match mot No Maam väntar och förhoppningsvis kan KF plocka fram tillräckligt många spelare. Att matchen börjar 15.35 kan vara en fördel i sportlovstider.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
171767
Genereringstid
0,0332 sekunder