Knäcker Fett  

Stark insats mot Hälloms T

Inlagd: 5 februari 2017, kl 18:33

Hälloms Titans - Knäcker Fett 3-5

KF kom tillbaka på bästa sätt i helgens drabbning mot Hälloms Titans. Det gäller både sett till förra helgens dystra debacle mot Karins hjältar, och sett till underläget i söndagens fight efter första halvlek. Inte minst imponerande när det i slutänden enbart kom fem utespelare till spel. Det medförde att alla var synnerligen medvetna om att göra en taktiskt väldisponerad insats.

I buren fanns åter Jörgen och framför honom var Marcus och Stefan tillbaka på backplats. Framåt ställde gult upp med Uffe till vänster, Niclas centralt och Petter på högerkanten. De nya bekantskaperna Hälloms såg ut att vara ett vältrimmat yngre gäng – men skönt nog med ebart en avbytare vid sidan.

Domaren drar igång och matchen börjar med att Hälloms håller bollen och KF svarar med att de första minuterna köra en rätt hög check. Så fort Hälloms tappar bollen hugger KF:s forwards snabbt bollen och trampar uppåt. Även Stefan och Marcus är med i offensiven så fort de får chans. Både Niclas och Petter kommer fram till skottlägen i inledningen och det visar sig även var möjligt att rätt ostört skymma framför Hälloms-keepern. Ca tio minuter in är det klart övertag i chanser för KF men bollen vill inte in. Men så hittar Niclas fram till Petter som kan dra in 1-0. Islossning? Nja, inte riktigt. Fetts gula lirare känner sig lite för nöjda och fastnar i golvet efter avslag, två snygga Hällomspassningar följer och ett diagonalskott i öppen bur jämnar ut målskörden.

Strax före paus fortsätter KF med sin lättsinniga markering och Hälloms center kan smyga in mellan Niclas och Uffe. Han får en macka i slottet från en forward bakom mål och kan enkelt lägga in 1-2. Paus följer någon minut senare. Synd att KF-ledningen så lätt kunde raderas ut.

Ett samlat KF är övertygade i paus om att det här bör gå att vända. Lite mer skärpa i offensiven och bättre markering kan vara nyckeln. Domaren blåser till spel och första fem fortsätter ställningskriget. KF fortsätter att skapa chanser men skotten antingen fastnar eller går utanför. Bollen rullar dock fint och även Stefan och Marcus får lägen att dra iväg några kanoner från ”blålinjen”. Hälloms sticker också upp och Jörgen gör här några avgörande räddningar, först en fin enhandsparad och sedan räddar han en trippelchans. Mål där och det hade blivit tufft för gult. Istället kommer vändningen. KF ställer snabbt om och bollen trillas framåt till en fristående Uffe som från slottet kan lägga in 2-2 lågt i högerhörnet.

Efter en 50/50-närkamp i KF:s zon fortsätter med KF-boll och en snabb spelvändning. Bollen kommer upp till Uffe som diagonalslår fram till Petter, han drar på ett skott som touchar målvakten och sedan vinglar in över mållinjen. KF:s forwards vispar sedan in den i nät för säkerhets skull. 3-2 och fett har vänt matchen. Minuten senare lägger Niclas fram bollen till Petter som skarvar vidare till Uffe som i helt fritt läge drar målvakten och lägger in 4-2. Nu ska det väl gå vägen. För säkerhets skull river Petter åt sig bollen på nytt och slår fram en macka på vänstersidan som Uffe kan lägga in i öppen bur till 5-2.

Med mindre än fem kvar ska det mycket till att tappa matchen. Hälloms ser allt mer stressade ut och de närmaste minuterna är det faktiskt Fett som är närmast utdelning. Med mindre än minuten kvar slappnar KF av och Hälloms gör återigen mål efter ett par fina diagonalpassningar. Men matchen är i praktiken över och slutsekunderna blir odramatiska. Härligt kämpat av ”alla” KF:are och en viktig seger. Nu håller vi även tummarna för att Stefans ömmande knä snabbt går till sig.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
171765
Genereringstid
0,0918 sekunder