Knäcker Fett  

KF slår tillbaka

Inlagd: 21 november 2016, kl 23:17

Knäcker Fett - Anchorbay BK 10-3

Äntligen lossnade det för gult, mycket lägligt i det livsviktiga ö-derbyt mot Anchorbay BK. Ett taggat gult lag ställde upp sig på bästa sätt. Vi kan i Korpen-sammanhang inte snacka om en tränareffekt efter att någon sparkats, men nog fanns det lite av en Johan-effekt på spelet. Efter höstens dystra matchserie, blev det i onsdags ett skönt trendbrott när den gamle KF-legendaren gjorde sin första träning på ett och ett halvt år. Glada miner då och den positiva känslan följde med till Ljustahallen.

I laget fanns den här helgen totalt åtta man, Jörgen i buren och framför honom Marcus och Stefan. I kedjan byttes det friskt i det fem man starka anfallet. Smått comebackande Zorro och Uffe löste omväxlande av Niclas som center. Annars fanns de på kanten tillsammans med dagens skarpskytt Christoffer N och en hårt jobbande Christofer H. I ett rätt välfyllt Anchorbay kände vi igen en tidigare KF:are, Andre Jenegård.

Visslan blåser till spel och bollen tekas framåt, Uffe jagar boll och i kalabaliken framför mål får han en omedveten klubbspets på bollen. Oväntat nog får keepern plocka ut bollen efter bara fem sekunder, lite flyt är vi inte vana vid den här hösten! Det tänder KF och kort efter avblåsningen smäller Christoffer N in tvåan efter ett pass från Marcus. Christoffer sätter även 3-0 efter några snabba dragningar och ett distinkt avslut. Niclas passar. KF fortsätter optimistiskt och kanske är det en reaktion när en Anchorbay-spelare får ta sig fram i mitten och skicka in en dragare som smiter in vid stolproten. 3-1, ska det vända nu?

Nejdå, några minuter senare hittar Niclas och Uffe varandra och Niclas avslutar med en snygg macka bakom buren som Uffe kan dra in fram till 4-1. Innan halvleken är över har Christoffer N gjort hat-tric med en väl avvägd dragare i högra krysset en bit utifrån. Niclas avslutar sedan första halvleks målfest med en backhand i samma kryss efter ett fint samspel där Marcus får står för assist.

Halvlek och vad som än händer ska inte KF släppa det här, fortsatt hög checking och en noggrannhet bakåt är några av alla recept som framhålls.

Andra fortsätter med mer positivt spel från KF, Zorro sätter 7-1 efter en skottretur signerad Marcus.
Niclas fortsätter målkavalkaden genom att sätta 8-1 efter pass av Christoffer N och nu ska det väl vara avgjort. För att åtminstone sätta lite griller i KF:s spelarnas huvud så svarar Anchorbay med att sätta både 8-2 och 8-3, ännu återstår sex minuter av matchen. Men idag är det ingen fara, en målhungrig Zorro missar några chanser där ett långskott som styrs ut från stolpen och en boll på mållinjen är närmast. Han kontrar med att jobba tillbaka en boll och servera Stefan en macka bakifrån målet och Stefan sätter den högt till 9-3. Det blir ett mål till innan det är över och Christoffer N får sätta sin fjärde boll på pass från Niclas. I slutsekunden skottar Stefan in en boll men blåsningen kommer strax innan efter att Zorro fått en tryckare. Men det är ingen fara med honom.

Härligt jobb av alla i gult den här söndagen. Eftersom Falcon Crest fick stryk passerade KF uppåt och ligger nu på en kvalplats. Nästa helg avgörs det, alla utgångar är möjliga, respass från serien, kval eller nytt kontrakt. Bara att bita ihop och spela lika bra nästa gång. Ortviken väntar då, gamla bekanta.

Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
171770
Genereringstid
0,0293 sekunder