Knäcker Fett  

Ny kölhalning för KF

Inlagd: 16 november 2016, kl 19:41

Semlon - Knäcker Fett 9-2

Våren 2006 blev betydelsefull för KF. En heroisk vårserie slutade med att det blev avancemang till divison 2 för första gången efter att ha kämpat i trean och fyran i sex år. Den enda seriesegern 2004 var den störta framången fram till dess. I en nervig sista match fällde man Sallyhill Sixpacks och kunde på egen hand ta steget upp utan att behöva kvala. Dåtidens hjältar figurerar ibland i den gulsvarta dressen, men det är sällan man ser Zorro och Sharpshooter-Pete i macharenan numer. Wallie har kastat handskarna bakom sig och det är flera år sedan backlegenden Burman lämnade laget. Den sistnämnde kunde verkligen konsten att pressa fram den ansiktsblå färgen på motståndarnas forwards. En liknande löpstyrka fanns hos Björn L i offensiven. Skador har även stoppat Johan från spel de sista åren, men kanske är en ljusning på gång för honom. Lagmoralen skulle onekligen stiga rejält med några legender på plats inför uppslutningen av höstens seriespel.

För med två matcher kvar är det stor risk på att KF är tillbaka i division tre. En rätt skaplig fallucka får man säga efter att ha rasat ur ettan i våras. Söndagens kölhalning mot Semlon tydde inte på något annat i vart fall. Trots hyggligt spel kunde det egentligen bara sluta på ett sätt. I ett fåtaligt KF fanns Släckar´n i buren, framför honom två backar Kent och Micke L. Fem lirare varvade framåt där Christofer H tog mest hand om centerplatsen. Övriga var Follin, Uffe, Christoffer N och Marcus.

Motståndarna kan visa fram två femmor och ser lite segervissa ut innan domaren blåser av. KF chockar dock med en frejdig offensiv. Under två-tre minuter radar man upp flera chanser, bland annat håller Christoffer N undan sina spelare flera gånger och kommer till skott. Uffe fångar upp ett uppspel men skottet blir helt felriktat. Som vanligt räcker det med halvchanser för att rekylen ska få utdelning. En snabbt skott en bit ut touchar en KF-klubba och sedan är det 0-1. Ett par minuter senare och två missade markeringar i slottet står det 0-3. KF är sedan nära att skyffla in en reducering, men effektiviteten är helt under isen. Istället kommer 0-4 en stund före halvtid.

Rätt sänkta huvuden i halvlek, men siktet är inställt på att göra en bra andra. Det ska även sägas att KF håller spelet uppe även om orken nu börjar tryta. Några fina samspel är nära att resultera, närmast är Follin som får bollen för nära kroppen i öppet läge och det blir en satellit som seglar över. När gult sedan får spela Power Play så ska det väl bli… 0-5 ja, efter en ny markeringsmiss. Skönt se att Christoffer N i vart fall kan dra in 1-5 innan utvisningen är över. Två fina pass föregår och Follin slår sista passet. Även KF åker på en utvisning och håller undan en stund innan Semlon sätter 1-6, det blir även 1-7 utan alltför stora besvär innan KF lyckas få in en sista tröstboll. Den här gången är det Kent som verkligen knyter näven och likt en slagborr pressar sig fram bakom buren. Han hinner in köksvägen och forcerar in 2-7, kan vara årets viljeprestation. Semlon rundar av med att skicka in två strutar till och sedan är det över. 2-9 och en hyfsad prestation av dagens KF, lika bra att inte dra några slutsatser av det.

Helgens match mot Anchorbay är avgörande för möjligheten att åtminstonen greppa halmstrået till kval.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
171767
Genereringstid
0,0781 sekunder