Knäcker Fett  

Millers hat-trick räckte inte

Inlagd: 20 november 2011, kl 23:39

Knäcker Fett - Allsta RS 4-6

KF får fundera lite över framtiden. Detta trots att helgens drabbning mot Allsta bjöd på flera fina inslag som hyggligt spel, schyssta tag och lite spänning. Det som är oroväckande är att KF just nu inte lyckas ställa fram tillräckligt många matchklara spelare inför visslan. Med en skadebänk som innehåller Johan, Marcus, Hank och Burman samt med Wallie och Magnus i viloläge, känns KF:s uppställning skakigare än någonsin. I helgen räddade en hastigt anslutande Wallie de gula från att få ställa upp en man kort. Att inte få ihop fullt lag har aldrig inträffat och slutsatsen är nog att KF:s sportchef bör se om huset snarast.

Nåväl, till Ljustahallen anslöt den här helgen följande sextett. I målet Wallie, på backsidan den nya konstellationen Follin och Uffe. Framåt en trio med Miller till vänster, Zorro i mitten och Sharpie till höger. Motståndarna mönstrar något fler och kan visa upp ett par avbytare.

Matchen drar igång och spelet är lite avvaktande till att börja med, Allsta hittar varandra rätt bra men KF lyckas läsa av deras attacker utan större problem. Några chanser dyker upp från båda håll. Efter ca fem minuter håller Allsta bollen nere i KF:s högra hörn, rätt vad är avlossas en Zorro-fint med blixtrande klubba och bollen viner otagbart in i Wallies kryss. KF bryr sig rätt lite och målet blir faktiskt ett litet lyft för spelet, några hyfsade chanser följer innan Zorro zick-zackar sig igenom och avslutar med att brutalt snyggt släppa bollen till Miller. Han har följt med upp och kan enkelt vinkla in bollen från nära håll. 1-1. Efter avslag tar Zorro omedelbart tag i bollen och skjuter ett snabbt skott, Miller dyker på returen och rakar in 2-1. Trots fortsatta chanser dröjer det några minuter innan det hettar till, när Allsta skickar in ett inspel från vänster tycker domaren att Follin trycker undan motståndaren på ett regelvidrigt sätt. Straff och två minuters utvisning följer. Wallie visar dock klassen och fintar enkelt bort straffskytten och KF kan behåller ledningen. Tyvärr lyckas inte KF störa Allstas Power play och halvminuten in kan en Allsta-back skicka iväg en tung projektil som sitter högt i nätet. 2-2. Det ger mersmak och några minuter senare kommer en snabb stickare som en omarkerad motståndare snyggt styr upp i nättaket.

Efter ett lite avvaktande halvtidssnack beslutar sig KF för att flytta ner Sharpie på backen och placera Follin på högerkanten. Bytet ger inte någon omedelbar effekt men KF fortsätter att vaska fram chanser, Zorro har flera skott i bra lägen men det vill sig inte. Det blir istället ytterligare en baklängesstrut, den här gången viner ett distansskott in som hastigt dyker in under ribban. Inte lätt för Wallie eller KF att värja sig. Chanserna fortsätter åt båda håll, men när inte gult får in bollen går det som det brukar. En genomlöpning och ett pass snett bakåt nedanför buren hittar tyvärr fram mellan KF:s backben och 2-5 sprätts upp högt i nättaket. KF ger inte tappt men fortsätter att missa lägen, med 6-7 minuter kvar lägger Follin snyggt över bollen till en framrusande Uffe på vänsterkanten, han droppar in bollen framför mål där Miller inte gör något misstag och fullbordar sitt hat-trick fram till 3-5. KF fortsätter att skapa chanser och det underlättas av att Allsta förvånande nog satser allt framåt med ofta tre spelare långt framme. Med tre kvar skickar Uffe upp en boll som Zorro och Sharpie i nämnd ordning forcerar in till 4-5. KF är sedan nära att få in kvitteringen innan Allsta bryter och kan kontra in 4-6. KF försöker sedan, men klarar inte av att komma tillbaka ytterligare en gång.

KF gör en bra match med kort om folk. Wallie hade en svår match i buren med många svåra avslut mot sig och gör trots det en helgjuten insats. Millers höstcomeback blir dock dagens utropstecken. Vi får nu hoppas att KF lyckas vaska fram fler spelare till höstens två viktiga avslutningsmatcher. Först väntar en veckas höstlov för spelarna och en veckas grovjobb för sportchefen.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0156 sekunder