Knäcker Fett  

Grym vändning av KF

Inlagd: 25 oktober 2011, kl 21:33

Knäcker Fett - BK Två Blåbär 4-4


Till höstens första gryningsfight mot BK Två Blåbär dök oväntat många gultröjade upp. De småbarnsföräldrar som var uppe med tuppen var följande: I mål Johan G, en tre-backsformation som bestod utav Stefan, Markus och Micke L. Högerflank Peter och Follin, till vänster Johan och Micke B. Turades om vid centerplats gjorde Zorro och Uffe. Motståndarna lyckades inte väcka fler spelare än att det räckte till en förstafemma, men det skulle komma att visa sig vara fullt tillräckligt.

Visslan kör i gång spelet, och ljuder återigen i princip omedelbart. Ett blåbär tycks ha stått i egen målgård och KF belönas direkt med straff och powerplay. Zorro ges chansen till en drömstart men målisen lyckas hänga på dragningen och får en tå på bollen. Det numerära överläget som följer blir närmast katastrofalt. Inte en chans lyckas KF vaska fram och det bär sig till sist inte bättre än att blåbären kan kontra in 0-1, en man kort. KF:s kräftgång fortsätter och det är inte ofta passningarna hittar fram till rätt adress. Mitt i halvleken åker så Uffe ut på en tvåa då han döms för att ha använt sin klubba alltför bryskt under en stressad backchecking. Några sekunder in i box-play sitter 0-2 i maskorna bakom en chanslös Johan. Det zombieliknande spelet fortsätter tyvärr, blåbären imponerar inte direkt men lyckas på ett effektivt sätt kombinera ett bryskt fysiskt spel med raska avslut. Med ca fem kvar rasslar det till igen, efter en nonchalant blåbärsöverlämning bakom ryggen avslutar man snyggt med att dundra in 0-3 i öppen kasse. KF försöker att forcera in en reducering i slutsekunderna, likt veckan innan, men det vill sig inte. Istället kan ett blåbär ostört runda kassen och lägga in 0-4 köksvägen, precis innan pausvisslan.

Hårda ord och stor självkritik slängs kors och tvärs i gults läger under femminuters-vilan. Trots den sega sinnesnärvaron känns det som om vi emellanåt fört och dominerat spelet, men pga soloraider, mjäkiga pass och duttande med boll har det inte blivit några chanser.

Andra perioden börjar bättre och många i KF har nu kvicknat till. Efter några minuter spelar sig KF fram i en fin kombination. Stefan drar iväg ett skott som efter lite kalabalik hittar fram till Johan som klarvaken som stöter in första reduceringsstruten. KF fortsätter att dominera men målen uteblir. Trycket i blåbärszonen ökar dock alltmer medan klockan tickar vidare och i en sekvens kommer en hård passning in från vänster som Follin kan styra in i nät. Målet underkänns dock för Follins intrång i målgården. Tungt, tungt. Med fem kvar revanscherar sig Zorro genom att göra sin första kasse för dagen. När domaren ska blåsa till spel uppstår nästa palaver, någon ropar 3-4 och blåbärssylten börjar nästan att koka vid ringside. Ett två minuters kaos inleds med domardiskussion och ivrigt armfäktande från spelare i båda lagen. Domarna blåser till sist för tekning och spelet kör åter igång. Nu börjar det bli bråttom, med ca tre kvar får Zorro ett friläge, men tyvärr går skottet utanför. Med dryga minuten kvar får Uffe ett skottläge och han drar iväg ett högt skott från håll, bollen träffar stolpen och studsar ut bakom målisens rygg. Micke B står redo och smackar direkt in returen på volley. 3-4, chansen finns! Den sista minuten jagar Fett frenetiskt den sista spiken och den kommer med bara sekunder kvar. Follin får kontroll på bollen nere i höger hörn, ser Zorro fri i slottet och lägger passet perfekt till vår center som inte gör något misstag.

En fin och imponerande återhämning får återigen sammanfatta helgens insats. Lite oro sänder dock de sömniga inledningar som vi sett KF göra denna säsong.

Sharpie & Ulfie


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0313 sekunder