Knäcker Fett  

Skön vändning i Ö-derbyt

Inlagd: 16 oktober 2011, kl 20:53

Ö-grillen - Knäcker Fett 3-5

Återigen vände KF matchen och återigen kämpade gult ner ett av seriens topplag. Den här gången var det Ö-grillen som stod för motståndet. Ett samspelt och i viss mån grinigt gäng skulle det visa sig. I KF den här söndagen fick vi även återse några gamla bekanta ansikten som lyst med sin frånvaro i seriestarten. I buren briljerade t ex ”Wallie” Gröndahl igen, ett temporärt inhopp som gav mersmak. Backlinjen sköttes av Marcus, Uffe och comebackande Follin. På vänsterkanten fanns Johan/Junior-Gurra medan högern hölls av klassikerduon Sharpshooter-Pete och comeback-Mange. I centrum Zorro – who else.

Matchen drar igång och KF är till en början sega som sirap. ”Slå av dieselverket” hörs från norra ståplats och det är bara att hålla med. Oavgjort står sig i ca fem minuter sedan kommer en snabb omställning från Ö-grillen och KF hänger inte alls med i svängarna. Smack-smack och 0-1. Någon minut senare kommer en karbonkopia på anfallet fram till 0-2. KF försöker att ta tag i spelet och vid några tillfällen skapar man några chanser, Magnus är nära utan att få till det. Riktigt mörkt ser det sedan ut när grillmästarna åter rullar upp KF och Patric för tredje gången tvingas till en omöjlig sidförflyttning och 0-3 sitter i nätmaskorna.

Nu knyter dock KF näven ordentligt och sakta arbetar man sig in, några spelare börjar ta lite längre löpningar för att variera spelet och mitt i en sådan får Marcus en tryckare så att han landar i sargen. Två minuters power play följer och det ser riktigt bra ut till en början, efter knappa minuten styr KF in den förväntade reduceringen, men domarna viftar avvärjande. Bistert, och nu kommer KF:s anfallsvåg av sig, med knappt tio sekunder kvar av utvisningen kämpar Sharpie fram en boll i slottet, Uffe möter med ett lågt skott som sitter i ena hörnan. 1-3 och nytt hopp hos gult, resten av halvleken förlöper dock utan fler mål.

Stämningen i halvtid är försiktigt positiv, även om Ö-grillens klapp klapp-spel imponerat så känner alla att visst finns chansen till en vändning. Men med bara en avbytare hos motståndarna borde det bli lite förändringar av matchbilden ju längre matchen lider.

KF är också betydligt mer samlade i upptakten av andra. Båda lagen skapar chanser och Wallie gör bl a några mycket viktiga parader. I ett av anfallen löper Marcus fram diagonalt och skickar sedan över en crossboll, Gurra möter upp och sedan Zorro som skjuter nära mål. Bollen tar mitt på målvakten och Johan lyfter sedan in 2-3. KF är nu riktigt taggade och i nästa sekvens gör Marcus en gir på egen planhalva och skickar sedan iväg ett långskott i riktning mot Gurra för styrning, bollen susar förbi och rullar in i mål fram till 3-3. Motståndarkeepern kokar nu av ilska, ingen förstår riktigt varför KF får ta det mesta av utskällningen. Matchen fortsätter nu med ett KF-övertag, men chanserna böljar fortfarande fram och tillbaka. Med fem kvar hittar Sharpie, Johan bakom buren och han passar vidare till Zorro i backposition. Han drar iväg ett lågt hårt skott som hittar rätt. 4-3 och fullt jubel i KF-klacken.

Sista minuterna blir spännande. Domaren tycker att Johan viftar till och slår undan bollen vid en frislagssituation, tumult utbryter som slutligen leder till två minuter på utvisningsbänken. Situationen pendlar mellan straffrihet och en extra tredje extra straffminut… Utvisningen ger nu möjlighet till en sista offensiv i power play-läge för Ö-grillen. Inte oväntat börjar de rulla runt bollen, men KF täcker bra och skotten viner utanför eller fastnar på KF-ben. Skärpan avtar och när bollen seglar över sargen kan KF slå upp bollen, Zorro håller på egen hand bollen i närmare tjugo sekunder och hinner även med ett farligt skott. Till sist vräks han över ända och får ett frislag. KF plockar här fram sin nya förvirrande nya variant, tre fyra positionsbyten sker runt bollen. Rätt vad det är kliver Zorro fram och smackar in 5-3 via stolpen. Ö-grillen gör sedan några sista desperata försök, men det är över.

En mycket skön seger för KF som nu tagit två imponerande skalper. Stort beröm till hela laget, inte minst till de tre comebackande hjältarna Wallie, Follin och Mange. Om den förra matchen var perfekt genomförd så var det inte mycket sämre idag och vändningen är redan nu mytomspunnen, klockren KF-historia. Den kommer förstås också att växa till sig och nå rent ruggiga proportioner framåt sommaravslutningen, när året ska summeras framåt tre-fyra i sommarnatten.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0156 sekunder