Knäcker Fett  

Taktisk KF-triumf mot Torsbo

Inlagd: 13 oktober 2011, kl 20:56

Knäcker Fett - Torsbo Plåtteknik 4-1

Efter några kärva helger fick KF sin revansch mot serieledarna Torsbo Plåtteknik. Som alltid var KF på tårna när ett av seriens topplag stod för motståndet. Minnesgoda fans kanske drar sig till minnes att KF även för några år sedan plockade ner Torsbo från en serieledning.

I KF-stället den här söndagen fanns inlånade Christian i buren. Han skötte sig för övrigt klockrent mellan stolparna. Framför honom ett massivt backpar i form av Marcus och Stefan. En kvartett skötte anfallet, Zorro i ensamt majestät i mitten och med trion Gurra, Uffe och Peter omväxlande på kanterna. Medan KF alltså bara kan visa upp en avbytare så cirkulerar det en svärm av motståndare på andra sidan. Förhandssnacket inför visslan domineras av att backa hem och slå om i snabba attacker.

Matchen drar igång och Torsbo springer frejdigt omkring till en början, de flesta attacker tar KF enkelt undan och det visar sig också att plåtslagarna hellre satsar på individuella anfallsinitiativ än att samspela sig fram. Flera motståndare vill helst ”göra en gubbe” innan bollen släpps vidare. Det gör att KF kan avvakta relativt avspänt till en början. Några ströchanser dyker upp för var sida. Christian tar några luriga skott utifrån och mycket fastnar även på vägen. Knappt tio minuter tappar dock KF markeringen och en ren spelare i slottet kan trycka in 0-1. KF tappar dock vare sig tilltron eller disciplinen i sitt spel. Härligt nog kommer också kvitteringen någon minut senare. Marcus bökar och kämpar om bollen vid sargen, efter ca 10 sekunders kamp går han segrande ur duellen och lägger snyggt in en boll till Zorro som närmar sig mittlinjen. Han tittar upp och drar iväg ett tungt markskott som smiter in i bortre hörnet bakom en halvskymd keeper. 1-1. Det går bara någon minut så tar KF även ledningen, Uffe håller undan i ena hörnan och skickar in en boll framför buren. Gurra ser vad som är på väg att hända, trycker sig mycket påpassligt fram, tar emot och vräker in 2-1 i krysset. KF håller undan resten av halvleken, Torsbo är närmast i slutminuterna med ett snabbt skott från sidan som touchar ribbans överkant.

Lugnt och fint i pausen. Flera gula spelare känner sig oväntat starka inför andra. Trots att det bara finns en avbytare att tillgå så finns det mycket kvar att ge.

Andra drar igång och Torsbo försöker allt mer stressat att skapa chanser. Ibland kommer man fram, men KF-defensiven är mycket stabil. Mitt i en anfallsvåg tar Stefan tag i bollen. Hårt uppvaktad tar han sig förbi en motståndare. Med svåra passningsvägar väljer han att dra ytterligare en till motståndare och sedan ytterligare en. En bit ut till höger finns nu skottläget och han avlossar en välriktad projektil i målvaktens bortre kryss. 3-1 och nu går luften ur Torsbo. Minuten senare lättar Stefan även upp en fin stickare, Gurra och sedan Peter viftar till med sina trollspön och sedan ligger 4-1 i nätet.

Med ca sju-åtta minuter kvar så känns det avgjort. Torsbo får dock en sista möjlighet, när Gurra åker ut. KF lyckas avstyra en minuts överläge, men just när trycket börjar lätta åker även Zorro ut när han halkar till och döms för liggande spel. Ett härligt kämpande KF reder dock ut stormen och trots spel i tre mot fem i en minut så blir det aldrig riktigt farligt. De sista minuterna rinner sedan undan utan dramatik.

Matchen visade tydligt att en förutbestämd spelidé gav både effektivitet och trygghet i spelet. Med segern kommer även lite arbetsro den närmaste veckan, nog så viktigt inför nästa helgs drabbning. En nytt lag i serietoppen står då för motståndet i form av Ö-grillen, vi ser fram emot ett hett Alnö-derby.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-02-16
Besökare
156333
Genereringstid
0,0469 sekunder