Knäcker Fett  

Härliga slutsekunder för KF

Inlagd: 11 september 2011, kl 21:12

Norrvidden - Knäcker Fett 2-3


Säsongens första match mot Norrvidden blev en härlig ”självförtroende-booster”. För första gången på länge kunde KF även mönstra en tvättäkta backuppställning, något som gav flera av gults ”allroundspelare” möjlighet att flytta uppåt i banan. Det var för övrigt ett riktigt spännande KF-team som släntrade in i Ljustahallen den här lördagen. Nya spelare och comebackande spelare blandades med välkända ansikten. För KF:s senaste nyförvärv kunde premiären inte heller ha blivit bättre!

I gult den här helgen: I buren J. Göransson, som vi nog under hösten kommer att få se en hel del mellan KF-stolparna. Framför honom tre backar i form av ”Släckar´n Detlefsen, nye Stefan Pesula och Micke L. Den sistnämnde hade den dubbla uppgiften att byta av i centerrollen under matchen. Ett uppdrag han skötte med glans. Framåt fanns till höger ”Sharpshooter-Pete” och Marcus, där nu Marcus alltså tagit ett steg uppåt. I mitten fanns Uffe och till vänster Johan och en comebackande ”Junior-Gurra”.

Matchen drar igång och de bastanta tungviktarna i Norrvidden börjar med ens rulla boll på ett snyggt sätt. Ett småsömnigt KF får till en början nöja sig med att jaga och störa motståndarna. Genom att Norrviddens backar ser till att hela tiden vara spelbara får KF svårt att skapa ett eget spel under de första fem minuterna. Chanserna är relativt få, men trots spelövertaget sticker även gult upp några gånger. Vartefter avtar dock pressen och KF jämnar ut spelet. 0-1 kommer därför något överraskande, det sker när en av Norrviddens forwards gör sig fri och rycker fram på högerkanten, han tittar upp och drar in ledningsbollen. KF kommer dock igen och i mitten av halvleken tar Micke, som för tillfället spelar center, tag i bollen. Han håller den några sekunder och hittar Johan som snabbt drar in kvitteringen i vänstra hörnet. Målet ger KF nya krafter och i de allra sista sekunderna av första startar Stefan ett fint anfall, han avancerar upp, släpper ut bollen till ”Sharpie” som snabbt väggar tillbaka till Stefan. Alldeles framför buren lyckas Stefan stöta in 2-1 och sekunden senare är det halvtid.

Paus och återhämtning. En skärpning inför fortsättningen är att försöka hålla efter Norrviddens backar och göra dem mindre spelbara. Andra halvlek drar så igång och även om Norrvidden har ett bättre passningsspel börjar nu krafterna så smått att rinna ur dem. KF stoppar enkelt de flesta anfallen och från och till skapar gult också en hel del möjligheter. Det vill sig dock inte riktigt för något av lagen under de första tio minuterna. Med fyra kvar får Norrvidden ett frislag, en passning snett ner till höger skapar ett plötsligt skottläge och KF hinner inte täcka av. Bollen susar in i nätmaskorna fram till 2-2.

Sista minuterna blir mer spännande än chansartade, precis innan matchen tar slut tar Stefan ner en boll i egen zon, kliver upp några meter och skickar sedan iväg en projektil från egen planhalva. Några av KF:s forwards står påpassligt framför buren och bollen rasslar in högt i de högra nätmaskorna. Återigen lyfter domaren visslan omedelbart efter KF:s nätning!

Sammantaget en mycket bra genomförd match och de nya namnen i KF gjorde alla bra ifrån sig. Stefans två snygga mål lovar gott inför fortsättningen och Göransson räddning i krysset när bollen tog en oväntat ny riktning är minnesvärd. I veckan väntar ny träning och förhoppningsvis stiger både ork och speed rejält de närmaste veckorna. En skönare start på matchsäsongen är hursomhelst svår att tänka sig!


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0156 sekunder