Knäcker Fett  

Hävarna för tunga i kvalet

Inlagd: 27 juni 2011, kl 23:59

Nej, KF lyckades inte byta plats med Hävarna i kvalhissen. Det blev istället motståndarna som efter en kort kvalvisit lyckades ta sig tillbaka till division 1. Segern var odiskutabel, men det ska sägas att lite av KF:s revanschglöd mot ärkerivalen falnade direkt. När Hävarna släntrade in på planen var det inte mycket som var sig likt, röda tröjor istället för ljusblå, ingen skånsk tordönsstämma i buren och i övrigt endast någon enstaka känd motståndarprofil. Detta mot ett KF som mönstrade en trupp där de flesta hade meriter från tidigt 2000-tal. Den gamla ”derbyspänningen” hade nog behövts, för var det något som skulle lyfta KF så var det chansen till revansch och upprättelse. Att med assistans av vilja och motivation äntligen få slå tillbaka Hävarna, en gång för alla.

I KF-tröjan den avslutande matchen: ”Wallie” Gröndahl i buren som såg en backformation framför sig med Uffe, Marcus, Peter och Follin. Framåt fanns i onämnd ordning: Henke, Johan, Zorro, Micke B, Miller och Mange.

Visslan ryter och KF kliver ut på planen utan att visa någon större respekt. Varken KF:s spel eller Hävarnas imponerar, men det är Hävarna som verkar mest tagna av stunden. Medan gult spelar enkelt så hackar det rejält i Hävarnas lagspel inledningsvis. Helt logiskt är det även KF som skapar de första chanserna, bara några minuter in bryter Zorro igenom och kan relativt ostört skicka in 1-0. Tyvärr klarar inte gult av att behålla ledningen så länge, i en tilltrasslad situation lyfter en motståndare in en hög boll som oturligt ramlar in bakom Wallie. 1-1. Även om spelet nu jämnar ut sig fortsätter KF med sin positiva inställning och det ger utdelning. Den här gången är det Johan och Zorro som håller sig framme. Och efter lite trassel är det slutligen Zorro som prickar in 2-1. Nytt gult jubel, som tyvärr återigen visar sig bli en kortvarig glädjeyra. Minuten senare prickskjuter en Hävare in 2-2 i Patrics högra kryss. Hävarna vrider nu upp tempot och temposkillnaden mellan divisionerna börjar visa sig. Till detta kommer att motståndarna nu tycks ha skakat av sig den värsta nervositeten. Med mindre boll blir även KF:s anfall allt färre. Två-tre minuter kvar av första halvlek sätter Hävarna 2-3, ett snabbt skott kommer från högersidan och från nästan ingen vinkel alls. Den välplacerade markbollen smiter in under Wallie i motsatt hörn.

Andra halvlek börjar tungt med omedelbart box-playläge för KF. Trots att krafterna sinar kämpar man länge emot, men när en av Hävarnas backar hittar fram med en mycket snygg macka till en fri forward sitter även 2-4 bakom en maktlös Wallie. KF:s enda chans är nu att flytta upp spelet och chansa - det fungerar inget vidare. Två gånger om förlorar man bollen på mittplan och 2-5 och 2-6 sitter relativt enkelt för Hävarna. Snyggt nog bjuder KF upp till dans ända in till målsnöret, men matchen är förstås över.

Säsongssummeringen kan trots kvalförlusten inte bli annat än positiv. Resultatmässigt var det upp och ner, men det var också en jämn serie där KF vann många viktiga matcher och även presterade viktiga kryss i några matcher. Relativt tidigt säkrade KF div.2-kontraktet och kunde sedan spela med siktet uppåt under de sista omgångarna. Kvalet blev en spännande bonus, men sett till kvalmatchen blir det nog fint för KF att spela vidare i tvåan till hösten.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0156 sekunder